Znaleziono w kategoriach:
Lunch box ZWILLING 36803-300-0 Fresh & Save

Instrukcja obsługi Lunch box ZWILLING 36803-300-0 Fresh & Save

Powrót
Instrukcja obsługi
ZWILLING® FRESH & SAVE ZESTAW STARTOWY
2
Bezpieczeństwo
Przed użyciem pompy próżniowej
należy uważnie przeczytać w całości
niniejszą instrukcję obsługi. Przechowuj
tę instrukcję w bezpiecznym miejscu.
Jeśli przekazujesz komuś pompę
próżniową, pamiętaj o dołączeniu do
niej niniejszej instrukcji.
Nieprzestrzeganie niniejszej instrukcji
obsługi może prowadzić do
poważnych obrażeń lub uszkodzenia
urządzenia. ZWILLING nie ponosi
żadnej odpowiedzialności za szkody
spowodowane nieprzestrzeganiem
niniejszej instrukcji obsługi.
Informacje dotyczące bezpieczeństwa
Pompa próżniowa (zwana dalej
„urządzeniem”) jest przeznaczona
wyłącznie do użytku ze wszystkimi
przedmiotami przechowywania
próżniowego ZWILLING FRESH &
SAVE, w celu stworzenia skutecznego
uszczelnienia próżniowego do
długotrwałego przechowywania
żywności. Może być używana jedynie
z akcesoriami dostarczonymi lub
zatwierdzonymi przez ZWILLING.
Każde inne użycie jest uważane za
niewłaściwe i może spowodować
obrażenia ciała lub uszkodzenie
mienia.
Urządzenie jest przeznaczone do
użytku domowego. Nie jest
przeznaczone do użytku
komercyjnego. Nie używaj urządzenia
na sobie,
innych osobach lub zwierzętach.
Urządzenie może być używane
wyłącznie przez dzieci powyżej 8. roku
życia. Dzieci nie mogą bawić się
urządzeniem, a wykonywane przez nie
konserwacja i czyszczenie musi
odbywać się pod nadzorem
dorosłego. Osoby o ograniczonych
zdolnościach fizycznych,
sensorycznych lub bez doświadczenia
i wiedzy, powinny użytkować
urządzenie pod nadzorem lub zostać
poinstruowane w zakresie
bezpiecznego użytkowania
urządzenia, rozumiejąc związane
z tym zagrożenia.
Przechowuj urządzenie i jego kabel
połączeniowy w miejscu niedostępnym
dla dzieci poniżej 8 roku życia. Trzymaj
dzieci z dala od materiału
opakowaniowego, ponieważ stanowi
on źródło potencjalnego zagrożenia.
Urządzenie posiada zamontowaną na
stałe baterię. Nieprawidłowa obsługa
stwarza ryzyko pożaru. Akumulator
należy ładować tylko za pomocą
dołączonego kabla do ładowania. Nie
rozbieraj baterii. Nie zwieraj
urządzenia i nie wrzucaj go do ognia.
Nie otwieraj ani nie niszcz urządzenia
w inny sposób.
Urządzenie jest ładowane prądem
elektrycznym, dlatego istnieje
niebezpieczeństwo porażenia prądem.
Urządzenie ładować tylko wtedy, gdy
napięcie podane na tabliczce
znamionowej używanego zasilacza jest
zgodne z napięciem w gniazdku.
Upewnij się, że przewód ładujący nie
jest zagięty ani ściśnięty oraz upewnij
się, że przewód ładujący i urządzenie
nie mają kontaktu ze źródłami ciepła
(np. płytami grzejnymi, płomieniami
gazu). Zawsze odłączaj zasilacz
bezpośrednio od gniazdka (nie ciągnij
za kabel ładujący).
Nie przenoś urządzenia trzymając za
kabel ładujący.
PL Bezpieczeństwo
Odłącz kabel ładujący od urządzenia
natychmiast po zakończeniu procesu
ładowania. Po każdym ładowaniu,
w przypadku niebezpieczeństwa lub
usterki, należy natychmiast odłączyć
zasilacz podłączony do przewodu
ładującego z gniazdka. Przed
czyszczeniem lub konserwacją odłącz
urządzenie od kabla ładującego.
Dopóki zasilacz jest podłączony,
wewnątrz urządzenia występuje
napięcie, nawet jeśli jest ono
wyłączone. Nigdy nie rozkręcaj
urządzenia i nie dokonuj żadnych
modyfikacji technicznych.
Przed każdym użyciem należy
sprawdzić urządzenie pod kątem
uszkodzeń. Jeśli zauważysz
jakiekolwiek uszkodzenia
transportowe, natychmiast skontaktuj
się ze sprzedawcą, od którego kupiłeś
urządzenie. Nigdy nie używaj
wadliwego urządzenia lub wadliwych
akcesoriów. Nigdy nie używaj
upuszczonego urządzenia lub
akcesoriów. W przypadku usterki
prosimy o kontakt z naszym działem
obsługi klienta. Urządzenie nie
zawiera żadnych części, które można
naprawić samodzielnie.
Nieprawidłowe obchodzenie się
z urządzeniem może spowodować
uszkodzenie.
www.zwilling.pl
3
Objaśnienie symboli
Niebezpieczeństwo śmierci na skutek porażenia
prądem elektrycznym
Ryzyko szkód materialnych i urządzenia
Wskazówki dotyczące efektywnego wykorzystania
Objaśnienie symboli na urządzeniu
Klasa urządzenia III - niskie napięcie
Znak certyfikacji CE
Nie wyrzucaj razem z odpadami domowymi
Znak certyfikacji EAC
Bezpieczeństwo PL
4
Dane techniczne - pompa
Bateria 3,7 V, Li-ion 1200 mA
Zasilacz
(nie dołączony do zestawu)
We: 100 – 240 V, 50/60 Hz
Wy: 5 V, 1000 mA
Kabel Ładowania USB USB 2.0 typ A, micro USB, długość 0.8 m
Wymiary (Dł. x Szer. x Wys.) 50 x 50 x 190 mm
Masa ok. 0.3 kg
Materiał Plastik ABS, silikon
Zawartość zestawu startowego może się różnić.
Przegląd
7
7a 7b
2
3
6
1
4
5
5 Stacja ładowania
6 Port USB
7 Kabel ładowania USB (a)
/ micro USB (b)
1 Symbol baterii
2 Lampka kontrolna
3 Przycisk WŁ/WYŁ
4 Nakładka silikonowa
Przegląd / Dane techniczne
PL
www.zwilling.pl
5
Czytanie wskaźnika i symbolu baterii
Lampka kontrolna miga: Trwa zamykanie próżniowe
Lampka kontrolna zapala się na 5 sekund, a następnie
gaśnie: Uszczelnienie próżniowe zakończone
Symbol baterii szybko miga: Niski poziom baterii
Symbol baterii miga powoli: Trwa ładowanie
Świeci się symbol baterii: w pełni naładowany, gotowy do
odłączenia
1 Ładowanie pompy próżniowej
Aby zachować optymalne działanie akumulatora, ładuj
go przynajmniej raz na 3 do 6 miesięcy.
Przed pierwszym użyciem całkowicie naładuj pompę
próżniową. Umieść pompę w stacji ładującej. Włóż małe
złącze USB do portu w stacji ładującej. Włóż większe złącze
USB (USB 2.0) do zasilacza i podłącz go do gniazdka.
Możesz także podłączyć kabel ładujący do portu USB
komputera. Podczas ładowania lampka wskaźnika będzie
migać powoli. Gdy pompa jest w pełni naładowana,
lampka wskaźnika będzie świecić światłem ciągłym.
W zależności od źródła zasilania ładowanie może zająć
od 2 do 5 godzin.
Instrukcja użycia
Gratulujemy zakupu zestawu startowego FRESH & SAVE.
Dzięki produktom próżniowym FRESH & SAVE możesz
dłużej zachować świeżość żywności.
Należy pamiętać, że pakowanie próżniowe nie zastępuje
prawidłowego zamrażania, chłodzenia ani konserwowania
żywności. Okres przechowywania żywności zależy od wielu
czynników, takich jak początkowa zawartość zarazków
w żywności, przestrzeganie prawidłowych warunków
przechowywania i chłodzenia oraz wymagana higiena
podczas przetwarzania i tworzenia próżni. Przestrzegać
zwykłych procedur przechowywania i higieny żywności.
Jeśli to możliwe, wysusz żywność przed zapakowaniem
próżniowym. Przed pakowaniem próżniowym zawsze
poczekaj, aż żywność ostygnie do temperatury pokojowej.
Niektóre warzywa w stanie surowym wydzielają gazy, co
może prowadzić do utraty próżni wewnątrz opakowania.
Należą do nich kapusta, fasola, cebula i czosnek. Aby
zapobiec tworzeniu się gazów, należy je blanszować przed
pakowaniem próżniowym. Ser pleśniowy nie powinien być
przechowywany w próżni, świeże grzyby tylko wtedy, gdy są
głęboko zamrożone.
PL
Instrukcja użycia

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756