Znaleziono w kategoriach:
Multicooker REDMOND RMC-M4502E

Instrukcja obsługi Multicooker REDMOND RMC-M4502E

Powrót
Multicooker RMC-M4502E
User manual
Furrow
I
I
II
II
3
1
2
4
4
5
689
10
11
12
7
COOKING
TIME
COOKING
MODE
HOUR /
MIN PRODUCT
PRESET
MENU
TEMPERATURE
START
CANCEL
KEEP WARM
A1
COOKING
TIME
COOKING
MODE
HOUR /
MIN PRODUCT
PRESET
MENU
TEMPERATURE
COOKING MODE
QUICK COOK
PRODUCT
COOK
VEGETABLES
FISH
MEAT
OATMEAL
START
COOKING TIME
PRESET 1 2
Steam
Cook Stew Soup Cake
Fry Multi-cook
Multi-cook
Pasta
1
1
2
3 5
6
4
7
2
3
6
459
7
8
CANCEL
KEEP WARM
A2 A3
95
POL
Multicooker RMC-M4502E
Charakterystyka techniczna
Model ....................................................................................................... RMC-M4502E
Moc ........................................................................................................................ 860 W
Napięcie zasilania......................................................................... 220–240 V, 50 Hz
Maksymalna pojemność misy ................................................................................ 5 l
Pokrycie misy ................................ powłoka antyadhezyjna DAIKIN® (Japonia)
Zawór pary ............................................................................................... zdejmowany
Wyświetlacz LCD ........................................................................monochromatyczny
Pamięć trwała ............................................................................................................ tak
Grzanie .......................................................................................................................... 3D
Programy
1. STEAM-VEGETABLES (WARZYWA NA PARZE)
2. STEAM-FISH (RYBY NA PARZE)
3. STEAM-MEAT (MIĘSO NA PARZE)
4. FRY-VEGETABLES (SMAŻENIE WARZYW)
5. FRY-FISH (SMAŻENIE RYB)
6. FRY-MEAT (SMAŻENIE MIĘSA)
7. STEW (DUSZENIE)
8. QUICK COOK (EKSPRESOWE GOTOWANIE)
9. COOK (STANDARDOWE GOTOWANIE)
10. COOK-OATMEAL (GOTOWANIE KASZY NA MLEKU)
11. PASTA (MAKARON)
12. SOUP (ZUPA)
13. CAKE (WYPIEKANIE)
14. MULTI-COOK (MULTIKUCHARZ)
Funkcje
Podgrzewanie automatyczne potraw ..............................................do 24 godzin
Odgrzewanie potraw ............................................................................do 24 godzin
Opóźniony start .............................................................do 24 godzin, 2 minutniki
Zestaw
Multicooker z umocowaną wewnątrz misą ....................................................1 szt.
Naczynie do gotowania na parze ....................................................................1 szt.
Koszyk do smażenia na głębokim oleju ..........................................................1 szt.
Szczypce do wyjmowania misy ..........................................................................1 szt.
Szklanka z podziałką ............................................................................................1 szt.
Chochla .....................................................................................................................1 szt.
Łyżka płaska ...........................................................................................................1 szt.
Uchwyt na łyżkę płaską / chochlę ....................................................................1 szt.
Przewód zasilający .................................................................................................1 szt.
Książka „100 przepisów” ......................................................................................1 szt.
Instrukcja obsługi ..................................................................................................1 szt.
Książka serwisowa.................................................................................................1 szt.
W procesie udoskonalania produktu producent ma prawo do wprowadzania
zmian w wyglądzie urządzenia, akcesoriach, a także parametrach technicznych
urządzenia bez informowania o tych zmianach.
Multicooker RMC-M4502E A1
1. Pokrywa ze zdejmowanym zaworem wypuszczania pary
2. Wewnętrzna pokrywa aluminiowa
3. Wyjmowana misa RB-A503
4. Panel sterowania z wyświetlaczem LCD
5. Łyżka płaska
6. Szklanka z podziałką
7. Naczynie do gotowania na parze
8. Chochla
9. Koszyk do smażenia na głębokim oleju
10. Przewód zasilający
11. Szczypce do wyjmowania misy
12. Uchwyt na łyżkę płaską / chochlę
Przyciski na panelu sterowania A2
1.
Cooking time”(„Czas gotowania”) wprowadzenie godzin i minut przy
ustawianiu bieżącego czasu, czasu gotowania oraz czasu opóźnionego
startu
2. „Hour/Min”(„Godz/Min”) — przejście do trybu ustawienia czasu; wybór
„godziny”/”minuty” w trybie ustawienia czasu bieżącego, opóźnionego
startu oraz czasu gotowania
3.
„Preset” („Opóźniony start”) — przejście do trybu ustawienia godziny
oraz opóźnionego startu; wybór minutnika opóźnionego startu
4.
„Keep warm / Cancel”(„Odgrzewanie/Anuluj”) włączenie i wyłączenie
funkcji podtrzymywania temperatury gotowych dań; włączenie i wyłą-
czenie trybu odgrzewania; anulowanie wszystkich programów i usta-
wień, oprócz ustawień czasu bieżącego
5. „Menu” wybór programu gotowania
6.
Cooking mode”(„Gotowanie”) wybór podprogramu w programie COOK”
7.
„Product”(„Rodzaj produktu”) wybór rodzaju produktu w programach
„STEAM”, „FRY”, „MULTI-COOK”
8.
Temperature”(„Temperatura”) — zmiana temperatury gotowania w
programie „MULTI-COOK”
9. „Start”— włączenie wybranego trybu gotowania
Panel sterowania A3
A. Wskaźnik wybranego programu gotowania
B. Wskaźnik czasu bieżącego
C. Wskaźnik czasu gotowania
D. Wskaźnik minutnika (1 lub 2) opóźnionego startu
E. Wskaźnik rodzaju produktu dla programów „STEAM”, „FRY”, „MULTI-COOK”
F. Wskaźnik podprogramów w programie „COOK”
G. Wskaźnik temperatury gotowania w programie „MULTI-COOK”
I. PRZED ROZPOCZĘCIEM UŻYTKOWANIA
Zanim zaczniesz korzystać z danego urządzenia, uważnie przeczytaj instruk-
cję obsługi i zachowaj ją, by móc sięgnąć po nią w razie potrzeby. Odpowied-
nie użytkowanie urządzenia znacznie przedłuży okres jego działania.
Środki bezpieczeństwa
Producent nie ponosi odpowiedzialności za uszkodzenia spowodowane w wyni-
ku nieprzestrzegania zasad bezpieczeństwa oraz zasad użytkowania urządzenia.
Urządzenie przeznaczone jest wyłącznie do użytku domowego. Wyko-
rzystywanie go w przemyśle lub w inny sposób stanowi naruszenie
zasad prawidłowej eksploatacji urządzenia.
Przed podłączeniem urządzenia do prądu sprawdź czy poziom napięcia,
na jakie urządzenie zostało wyprodukowane odpowiada napięciu sie-
ciowemu (patrz: dane techniczne lub tabliczka znamionowa urządzenia).
Używaj przedłużacza, którego moc jest dopasowana do mocy podłączo-
nego urządzenia – niezgodność parametrów może spowodować zwar-
cie lub zapalenie się przewodu zasilającego.
Urządzenie należy podłączać wyłącznie do gniazda z uziemieniem – jest to
obowiązkowy wymóg bezpieczeństwa mający na celu zapobiegnięcie poraże-
niu prądem. Używając przedłużacza upewnij się, że on też posiada uziemienie.
UWAGA! Podczas pracy urządzenia jego korpus, misa oraz elementy metalowe na-
grzewają się. Należy zachować ostrożność. Używaj rękawic kuchennych. Aby zapobiec
poparzeniu gorącą parą, nie pochylaj się nad urządzeniem przy otwieraniu pokrywy.
Wyłączaj urządzenie z gniazdka sieciowego po każdym użyciu, a także
podczas jego czyszczenia lub przenoszenia. Wyjmuj przewód zasilający
z gniazdka suchymi rękami, trzymając go za wtyczkę, a nie za sznur.
Nie przytrzaskuj przewodu drzwiami oraz trzymaj przewód zasilający z
daleka od nagrzanych powierzchni. Pilnuj, żeby przewód nie skręcał się
i nie zaginał, a także aby nie dotykał ostrych przedmiotów i krawędzi.
Pamiętaj: przypadkowe uszkodzenie przewodu zasilającego może spowodo-
wać usterki, które nie objęte gwarancją i które mogą doprowadzić do
porażenia prądem. Uszkodzony przewód zasilający należy jak najszybciej
wymienić w punkcie serwisowym.
Nie stawiaj urządzenia na miękkim podłożu, nie nakrywaj go w trakcie
pracy może to spowodować przegrzanie i awarię urządzenia.
Zabrania się używania urządzenia na świeżym powietrzu dostanie się
wilgoci lub obcych przedmiotów do wnętrza korpusu urządzenia może
spowodować jego poważne uszkodzenie.
Przed czyszczeniem urządzenia upewnij się, że jest ono odłączone od
prądu i całkowicie ostygło. Przestrzegaj zasad dotyczących czyszczenia
i konserwacji urządzenia (str. 97).
ZABRANIA SIĘ zanurzać korpus urządzenia w wodzie lub umieszczać go pod
strumieniem wody!
Dane urządzenie nie jest przeznaczone do wykorzystania przez ludzi (łącznie
z dziećmi), z upośledzoną sprawnością zyczną lub psychiczną, z zaburzeniami
nerwowymi, bądź nie posiadających doświadczenia i wiedzy, z wyjątkiem
przypadków, gdy osoby takie znajdują się pod nadzorem lub podczas przepro-
wadzanego dla nich instruktażu, odnośnie wykorzystania danego urządzenia,
przez osobę odpowiedzialną za ich bezpieczeństwo. Dzieci powinny znajdować
się pod nadzorem, aby nie dopuścić do zabawy z urządzeniem, jego częściami
oraz jego opakowaniem fabrycznym. Czyszczenie i obsługa urządzenia nie
powinny być wykonywane przez dzieci bez kontroli ze strony dorosłych.
Zabrania się dokonywać prób samodzielnej naprawy urządzenia lub wprowa-
dzania zmian w jego budowie. Wszystkie prace związane z obsługą i naprawą
urządzenia powinny być dokonywane przez autoryzowane centrum serwisowe.
Prace wykonane nieprofesjonalnie mogą spowodować awarię urządzenia.
Przed rozpoczęciem użytkowania
Ostrożnie rozpakuj urządzenie i wyjmij je z pudełka, zdejmij wszystkie opa-
kowania i naklejki reklamowe, za wyjątkiem naklejki z numerem seryjnym.
Brak numeru seryjnego na urządzeniu powoduje automatyczne pozbawienie
gwarancji producenta. Przetrzyj korpus urządzenia wilgotną szmatką. Przemyj
misę ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń. Przy pierwszym użyciu może
pojawić się nieprzyjemny zapach, nie świadczy to jednak o uszkodzeniu
urządzenia. W takim przypadku należy przeczyścić urządzenie (str. 97).
Uwaga! Nie należy używać urządzenia, jeśli zostały w nim stwierdzone ja-
kiekolwiek uszkodzenia.
II. OBSŁUGA URZĄDZENIA
Przed pierwszym użyciem
Postaw urządzenie na równej poziomej powierzchni tak, aby wychodząca
przez zawór gorąca para nie traała na tapetę, powłoki dekoracyjne, urzą-
dzenia elektryczne oraz inne przedmioty lub materiały, które mogą zostać
uszkodzone wskutek podwyższonej wilgotności i temperatury.
Przed gotowaniem upewnij się, że zewnętrzne i widoczne wewnętrzne elementy
wielofunkcyjnego multicookera nie mają żadnych uszkodzeń, odprysków i innych
wad. Między misą i płytą grzewczą nie powinny znajdować się żadne przedmioty.
SPIS TREŚCI
I. PRZED ROZPOCZĘCIEM UŻYTKOWANIA ................................................ 95
II. OBSŁUGA URZĄDZENIA ................................................................................. 95
III. DODATKOWE MOŻLIWOŚCI .........................................................................97
IV. AKCESORIA DODATKOWE ..............................................................................97
V. CZYSZCZENIE I KONSERWACJA URZĄDZENIA ......................................97
VI. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE PRZYGOTOWYWANIA POTRAW .......... 98
VII. ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW .............................................................. 99
VIII. WARUNKI GWARANCJI ................................................................................ 99
96
Ustawienie zegara
1. Podłącz urządzenie do prądu. Naciśnij i przytrzymaj przycisk „Preset”,
dopóki na wyświetlaczu nie zacznie migać wskaźnik czasu bieżącego.
2.
Naciskając przyciski „Cooking time” ustaw wskazanie minut (dokładność
ustawień – 1 minuta) (przytrzymanie przycisku przez kilka sekund
spowoduje przyspieszenie ustawienia programowanej wartości).
3. Naciśnij przycisk „Hour/Min”, zacznie migać wskaźnik godziny. Za po-
mocą przycisku Cooking time” ustaw wskazanie godziny (przytrzymanie
przycisku przez kilka sekund spowoduje przyspieszenie ustawienia
programowanej wartości).
4. Po zakończeniu ustawiania naciśnij przycisk „Keep warm / Cancel” lub
poczekaj kilka sekund. Wskaźnik czasu przestanie migać, wprowadzone
ustawienia będą zapisane w pamięci urządzenia.
Ustawienie czasu gotowania
W multicookerze wielofunkcyjnym REDMOND RMC-M4502E można samemu
ustawiać czas gotowania dla każdego programu. Zakres odmierzanego czasu
oraz dokładność ustawień czasu zależą od wyboru programu przygotowania.
1.
Po wybraniu programu gotowania naciśnij przycisk „Hour/Min”, zacznie
migać wskaźnik minut. Naciskając przycisk „Cooking time” zmień wska-
zanie minut (przytrzymanie przycisku przez kilka sekund spowoduje
przyspieszenie ustawienia programowanej wartości).
2. Naciśnij przycisk „Hour/Min”, zacznie migać wskaźnik godziny. Za po-
mocą przycisku Cooking time” ustaw wskazanie godziny (przytrzymanie
przycisku przez kilka sekund spowoduje przyspieszenie ustawienia
programowanej wartości).
3. Jeśli czas gotowania wynosi mniej niż jedną godzinę, w trybie ustawiania
godziny naciskaj przycisk „Cooking time”, dopóki na wyświetlaczu nie
zniknie wskazanie godziny. Naciśnij przycisk „Hour/Min”, wskaźnik minut
zacznie migać. Naciskając przycisk „Cooking time” ustaw wskazanie minut.
4.
Aby anulować wybrane ustawienia, naciśnij przycisk „Keep warm /
Cancel”. W razie potrzeby ustaw program gotowania od nowa.
WAŻNE! Przy ręcznym ustawianiu czasu gotowania należy zwrócić uwagę
na zakres ustawień oraz dokładność zmian parametrów, jakie przewidzia-
ne dla wybranego programu gotowania i które podane są w tabeli ustawień
fabrycznych (str. 99).
Dla Państwa wygody zakres odmierzanego czasu w programach gotowania
rozpoczyna się od minimalnych wskazań. Dzięki temu można przedłużyć
pracę programu o kilka chwil, jeśli po upływie podstawowego czasu potrawa
nie jest jeszcze gotowa.
Urządzenie to wyposażone jest w pamięć trwałą. W przypadku chwilowego
odłączenia zasilania wszystkie ustawienia, łącznie z ustawieniami opóźnio-
nego startu, zostaną zachowane.
Preset Function (funkcja „Opóźniony start”)
Funkcja ta pozwala ustawić dokładną godzinę, o której powinien skończyć się
program gotowania. Odłożyć proces gotowania można w przedziale od 10 minut
do 24 godzin z dokładnością ustawienia do 10 minut. Urządzenie wyposażone jest
w dwa niezależne od siebie minutniki, co pozwala zapamiętać godzinę, którą
ustawia się najczęściej jako godzinę przygotowania potrawy. Aby ustawić minutnik:
1.
Wybierz program automatyczny, w razie potrzeby zmień sugerowany
czas gotowania.
2. Naciskając przycisk „Preset” wybierz PRESET1 lub PRESET2.
3. Naciskając przycisk „Hour/Min” włącz tryb ustawienia godziny na mi-
nutniku, wskaźnik godziny zacznie migać.
4. Za pomocą przycisku „Cooking time” ustaw godzinę (dokładność usta-
wień 1 godzina). Naciśnij przycisk „Hour/Min”, zacznie migać wskaź-
nik minut. Naciskając przycisk Cooking timeustaw minuty (dokładność
ustawień 10 minut).
5.
Po ustawieniu godziny naciśnij „Start”. Lampki kontrolne przycisków
„Start”, „Keep warm / Cancel” i „Preset” zaświecą się. Na wyświetlaczu
ukaże się godzina, o której potrawa będzie gotowa.
Funkcja „Preset” jest dostępna we wszystkich programach, za wyjątkiem
programów „FRY i „PASTA.
Ustawiając czas dla funkcji „Preset” należy pamiętać, że odliczanie czasu w
niektórych programach zaczyna się dopiero po osiągnięciu przez urządzenie
określonej temperatury.
Nie zaleca się odkładania rozpoczęcia pracy programu na długi czas, jeśli w
skład potrawy wchodzą produkty szybko psujące się.
Keep warm Function (Funkcja podtrzymywania temperatury
gotowych potraw – podgrzewanie automatyczne)
Włącza się automatycznie od razu po zakończeniu pracy programu gotowa-
nia i może podtrzymywać temperaturę gotowej potrawy w granicach 70–75°С
w przeciągu 24 godzin. Świeci się przy tym lampka kontrolna przycisku „Keep
warm / Cancel”, na wyświetlaczu odliczany jest czas pracy w danym trybie.
Aby wyłączyć funkcję podgrzewania automatycznego, naciśnij przycisk „Keep
warm / Cancel”. Lampka kontrolna przycisku zgaśnie.
Reheat Function (funkcja odgrzewania potraw)
Wielofunkcyjnego multicookera REDMOND RMC-M4502E można używać do
odgrzewania zimnych potraw.
1. Przełóż produkty do misy, wstaw ją w korpus urządzenia.
2. Zamknij pokrywę, podłącz urządzenie do prądu.
3. Naciśnij i przytrzymaj kilka sekund przycisk „Keep warm / Cancel” do
momentu pojawienia się sygnału dźwiękowego. Na wyświetlaczu za-
pali się odpowiedni wskaźnik oraz lampka kontrolna przycisku. Minut-
nik zacznie odliczanie czasu odgrzewania.
4. Urządzenie odgrzeje potrawę do temperatury 70–75°С i będzie pod-
trzymywać tę temperaturę do 24 godzin. Aby zatrzymać funkcję odgrze-
wania, naciśnij przycisk „Keep warm / Cancel”, dopóki nie zgaśnie
lampka kontrolna przycisku.
Pomimo tego, że wielofunkcyjny multicooker może utrzymywać danie w
stanie gorącym do 24 godzin, nie zaleca się pozostawiać podgrzanego dania
na więcej niż dwie, trzy godziny, gdyż w niektórych przypadkach zmianie
może ulec smak dania.
Ogólne zasady używania programów automatycznych
1. Przygotuj (odmierz) potrzebne składniki.
2. Włóż składniki do misy, zgodnie z programem gotowania i umieść ją w
obudowie urządzenia. Ważne jest, by wszystkie składniki, łącznie z
płynami, znajdowały się poniżej kreski, oznaczającej maksymalny poziom
i znajdującej się na wewnętrznej stronie misy. Upewnij się, że misa
wstawiona jest równo i że przylega do płyty grzewczej.
3. Zamknij pokrywę wielofunkcyjnego multicookera aż do jej zatrzaśnię-
cia. Podłącz urządzenie do prądu.
4.
Naciskając przycisk „Menu” wybierz odpowiedni program gotowania (na
wyświetlaczu zapali się wskaźnik programu).
5. Jeśli program przewiduje wybór rodzaju produktu, wybierz odpowied-
ni podprogram przy pomocy przycisków „Product” (dla programów
„MULTI-COOK”, „STEAM”, „FRY”) lub Cooking mode” (dla programu
COOK”). Dla każdego podprogramu ustawiony jest sugerowany czas
gotowania, który ukazany jest na wyświetlaczu urządzenia.
6. Możesz zmienić sugerowany czas gotowania.
W razie potrzeby ustaw czas opóźnionego startu. Funkcja „Preset” jest
niedostępna w programach „FRY” i „PASTA.
7. Aby uruchomić program gotowania, naciśnij przycisk „Start”. Zapali się
lampka kontrolna przycisku „Start”. Rozpocznie się praca programu praz
odliczanie czasu do końca gotowania. W programie „STEAM” odliczanie
do końca pracy programu rozpoczyna się od momentu osiągnięcia przez
wodę stanu wrzenia i pojawienia się odpowiedniej ilości pary w misie;
w programach „MULTI-COOK”, „FRY”po przejściu urządzenia do trybu
roboczego; w programie „PASTA po zagotowaniu się wody w misie,
umieszczeniu w niej produktów i ponownemu naciśnięciu przycisku
„Start”.
8.
Sygnał dźwiękowy informuje o zakończeniu pracy programu. Następnie
urządzenie przejdzie do trybu podgrzewania automatycznego (świeci
się lampka kontrolna przycisku „Keep warm / Cancel”).
9. Aby anulować wybrany program, przerwać proces gotowania lub pod-
grzewania automatycznego, naciśnij i przytrzymaj przez kilka sekund
przycisk „Keep warm / Cancel”.
Aby otrzymać pyszne dania, polecamy przepisy znajdujące się w książce „100
przepisów”, dołączonej do multicookera REDMOND RMC-M4502E, która była
przygotowana specjalnie dla tego modelu urządzenia.
Jeśli oczekiwany rezultat nie został osiągnięty przy pomocy programów
automatycznych, użyj uniwersalnego programu „MULTI-COOK” z rozszerzonym
zakresem ustawień ręcznych, co daje ogromne możliwości dla kulinarnych
eksperymentów.
Program „MULTI-COOK”
Program ten przeznaczony jest do przygotowywania praktycznie wszystkich
dań według ustawionych przez użytkownika parametrów dotyczących tem-
peratury i czasu gotowania. Dzięki programowi „MULTI-COOK” multicooker
REDMOND RMC-M4502E zamieni cały szereg akcesoriów kuchennych i po-
zwoli przygotować danie praktycznie według każdego przepisu przeczytane-
go w starej książce kucharskiej lub znalezionego w Internecie.
Istnieje możliwość wyboru sugerowanego czasu gotowania dla określonego
produktu (warzywa, ryby, mięso).
Sugerowany czas gotowania potrawy zależy od wybranego rodzaju produk-
tu: VEGETABLES” („WARZYWA”) 15 minut, „FISH” („RYBY”) 20 minut, „MEAT”
(„MIĘSO”) — 40 minut. Sugerowana temperatura gotowania 160°С.
Zakres ręcznej regulacji czasu wynosi 5 minut — 12 godzin z dokładnością
do 1 minuty dla odcinka czasu do 1 godziny lub z dokładnością do 5 minut
dla odcinka czasu wynoszącego od 1 do 12 godzin.
Zakres ręcznej regulacji temperatury (zmiany temperatury dokonuje się naci-
skając przycisk Temperature”) wynosi 40°С 160°С z dokładnością do 20°С.
Za pomocą programu „MULTI-COOK” można przygotować wiele różnych
potraw. Skorzystaj z książki „100 przepisów” przygotowanych przez naszych
profesjonalnych kucharzy lub ze specjalnej tabeli temperatur zalecanych
przy gotowaniu różnych potraw i produktów (str. 99).
Program „STEAM”
Program przeznaczony jest do gotowania na parze warzyw, ryb, mięs, potraw
dietetycznych i wegetariańskich oraz dań dla dzieci. Sugerowany czas goto-
wania dla tego programu zależy od wybranego produktu: : VEGETABLES”
(„WARZYWA”) 10 minut, „FISH” („RYBY”) 15 minut, „MEAT” („MIĘSO”) 40
minut. Możliwe jest ręczne ustawienie czasu gotowania w przedziale od 5
minut do 1 godziny z dokładnością do 1 minuty.
Do gotowania przy pomocy tego programu użyj specjalnego naczynia (wcho-
dzi on w skład zestawu):
1. Nalej do misy 600–1000 ml wody. Umieść w niej naczynie do gotowa-
nia na parze.

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756