Znaleziono w kategoriach:
Ekspres 4SWISS Modena A6 Czarny

Instrukcja obsługi Ekspres 4SWISS Modena A6 Czarny

Powrót
MODENA A6
2
3
Szanowni Państwo,
dziękujemy za wybór automatycznego ekspresu do kawy 4Swiss Modena A6.
Od tej chwili będą mogli Państwo cieszyć się smakiem doskonałej kawy
przygotowywanej przez Waszego Osobistego Baristę.
Jesteśmy przekonani, że będą Państwo zachwyceni zarówno jakością kawy jak
i łatwością obsługi ekspresu.
Poniższa instrukcja zawiera istotne informacje dotyczące uruchomienia,
użytkowania i konserwacji automatycznego ekspresu do kawy 4Swiss
Modena A6.
Zamieszczono w niej także zalecenia bezpieczeństwa. Prosimy o uważne
zapoznanie się z instrukcją oraz o zachowanie jej.
Uprzejmie informujemy, że systematyczna obsługa, konserwacja i czyszczenie
podstawą bezproblemowej eksploatacji urządzenia. Zachowanie higieny
oraz czyszczenie ekspresu są istotne zwłaszcza podczas przygotowywania kaw
mlecznych.
W przypadku pytań, wątpliwości lub nieprawidłowości pozostajemy do
Państwa dyspozycji. Wszelkie dane kontaktowe znajdują się na ostatniej
stronie instrukcji.
Zespół 4Swiss
4
SPIS TREŚCI
_________________________________________________________________
1. Budowa ekspresu
2. Zalecenia bezpieczeństwa
2.1 Nieprawidłowe działanie ekspresu
2.2 Postępowanie w razie pożaru
3. Przeznaczenie urządzenia
3.1. Odpowiednie miejsce do użytkowania
4. Warunki użytkowania
5. Instrukcja podłączenia zasilania
6. Instalacja i pierwsze uruchomienie ekspresu
7. Panel sterowania
8. Przygotowanie ekspresu do pracy
8.1 Taca ociekowa
8.2 Dozownik kawy
8.3 Napełnianie pojemnika na kawę ziarnistą
8.4 Regulacja młynka do kawy
8.5 Obsługa dyszy spieniającej mleko
9. Przygotowanie napojów
9.1 Przygotowanie Espresso
9.2 Przygotowanie Kawy Czarnej (Americano)
9.3 Przygotowanie gorącej wody
9.4 Przygotowanie napoju z kawy mielonej
9.5 Spienianie mleka
10. Menu i ustawienia
10.1 Dostosowywanie parametrów ekspresu
11. Czyszczenie ekspresu
11.1 Usuwanie olejków kawowych z bloku zaparzającego
11.2 Procedura odkamieniania
11.3 Codzienne czyszczenie spieniacza do mleka
11.4 Automatyczne, dodatkowe płukanie dysz
11.5 Czyszczenie bloku zaparzającego
11.6 Przechowywanie ekspresu
12. Sygnalizatory na ekranie głównym
13. Rozwiązywanie problemów
14. Dane techniczne
15. Warunki gwarancji
5
1. BUDOWA EKSPRESU
_________________________________________________________________
1. Taca ociekowa
2. Dozownik kawy
3. Dysza spieniająca
4. Zbiornik na wodę
5. Lewe drzwiczki
6. Przewód zasilający
7. Wyświetlacz
8. Pokrywa wlotu kawy mielonej
9. Wlot na porcję kawy mielonej
10. Pojemnik na kawę ziarnistą
11. Prawe drzwiczki
12. Blok zaparzający
13. Pojemnik na fusy
14. Regulacja mielenia kawy

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756