Znaleziono w kategoriach:
Piekarnik MIELE H 7464 BP Elektryczny Czarny A+

Instrukcja obsługi Piekarnik MIELE H 7464 BP Elektryczny Czarny A+

Powrót
Instrukcja użytkowania i montażu
Piekarnik
Proszę koniecznie przeczytać instrukcję użytkowania i montażu
przed ustawieniem - instalacją - pierwszym uruchomieniem. Dzięki te-
mu można uniknąć zagreń i uszkodzeń.
pl-PL M.-Nr 11 235 270
Spis treści
2
Wskazówki bezpieczeństwa i ostrzeżenia...................................................... 6
Ochrona środowiska naturalnego ................................................................... 15
Przegląd ............................................................................................................. 16
Elementy sterowania......................................................................................... 17
Przycisk wł./wył. .................................................................................................. 18
Wyświetlacz......................................................................................................... 18
Przyciski dotykowe.............................................................................................. 18
Symbole .............................................................................................................. 20
Zasady obsługi................................................................................................... 21
Wybieranie punktu menu..................................................................................... 21
Zmiana ustawienia na liście wyboru.................................................................... 21
Zmiana ustawienia za pomocą paska segmentowego ....................................... 21
Wybieranie programu lub funkcji......................................................................... 21
Wprowadzanie wartości liczbowych ................................................................... 22
Wprowadzanie liter.............................................................................................. 22
Aktywacja MobileStart ........................................................................................ 22
Wyposażenie...................................................................................................... 23
Tabliczka znamionowa ........................................................................................ 23
Zakres dostawy................................................................................................... 23
Wyposażenie dostarczone wraz z urządzeniem i wyposażenie dodatkowe ....... 23
Zabezpieczenia ................................................................................................... 27
Powierzchnie uszlachetnione powłoką PerfectClean.......................................... 28
Wyposażenie nadające się do pirolizy................................................................. 28
Pierwsze uruchomienie .................................................................................... 29
Miele@home........................................................................................................ 29
Ustawienia podstawowe ..................................................................................... 30
Pierwsze nagrzewanie piekarnika i przepłukiwanie systemu wytwarzania pary . 31
Ustawienia.......................................................................................................... 33
Przegląd ustawień ............................................................................................... 33
Wywoływanie menu „Ustawienia“....................................................................... 35
Język................................................................................................................ 35
Godzina ............................................................................................................... 35
Data..................................................................................................................... 35
Oświetlenie.......................................................................................................... 36
Wyświetlacz......................................................................................................... 36
Głośność ............................................................................................................. 36
Jednostki............................................................................................................. 37
Booster................................................................................................................ 37
Spis treści
3
Szybkie schładzanie............................................................................................ 37
Utrzymywanie ciepła ........................................................................................... 37
Temperatury proponowane ................................................................................. 38
Zalecenie pirolizy................................................................................................. 38
Przedłużenie pracy wentylatora........................................................................... 38
Bezpieczeństwo .................................................................................................. 39
Miele@home........................................................................................................ 39
Zdalne sterowanie ............................................................................................... 40
Aktywacja MobileStart ................................................................................... 40
Aktualizacja zdalna.............................................................................................. 40
Wersja oprogramowania...................................................................................... 41
Handel ................................................................................................................. 41
Ustawienia fabryczne .......................................................................................... 41
Minutnik.............................................................................................................. 42
Menu główne i podmenu .................................................................................. 43
Wskazówki dotyczące oszczędzania energii.................................................. 45
Obsługa .............................................................................................................. 47
Zmiana wartości i ustawień dla procesu przyrządzania...................................... 47
Zmiana temperatury i temperatury wewnętrznej ............................................ 47
Ustawianie czasów przyrządzania ................................................................. 48
Zmiana ustawionych czasów przyrządzania.................................................. 48
Kasowanie ustawionych czasów przyrządzania ............................................ 48
Przerywanie procesu przyrządzania.................................................................... 49
Rozgrzewanie komory piekarnika........................................................................ 49
Booster........................................................................................................... 50
Rozgrzewanie ................................................................................................. 50
Szybkie schładzanie............................................................................................ 51
Utrzymywanie ciepła ........................................................................................... 51
Crisp function...................................................................................................... 52
Pieczenie Plus.................................................................................................... 53
Uruchamianie procesu z funkcją Pieczenie Plus................................................. 54
Odparowanie wody resztkowej .......................................................................... 56
Programy automatyczne................................................................................... 58
Kategorie ............................................................................................................. 58
Korzystanie z programów automatycznych ........................................................ 58
Wskazówki użytkowe .......................................................................................... 58
Pozostałe zastosowania ................................................................................... 59
Rozmrażanie........................................................................................................ 59
Spis treści
4
Suszenie .............................................................................................................. 60
Podgrzewanie naczyń ......................................................................................... 61
Utrzymywanie ciepła ........................................................................................... 61
Pieczenie delikatne.............................................................................................. 62
Pasteryzacja ........................................................................................................ 64
Produkty głęboko mrożone/Dania gotowe.......................................................... 66
Programy własne............................................................................................... 67
Pieczenie wypieków .......................................................................................... 70
Porady dotyczące wypieków............................................................................... 70
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami ....................................................... 70
Wskazówki dotyczące programów...................................................................... 71
Pieczenie mięs................................................................................................... 72
Porady dotyczące pieczenia mięs....................................................................... 72
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami ....................................................... 72
Wskazówki dotyczące programów...................................................................... 73
Pieczeniomierz .................................................................................................... 74
Grillowanie ......................................................................................................... 76
Porady dotyczące grillowania.............................................................................. 76
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami ....................................................... 76
Wskazówki dotyczące programów...................................................................... 77
Czyszczenie i konserwacja .............................................................................. 78
Nieodpowiednie środki czyszczące .................................................................... 78
Usuwanie normalnych zabrudzeń ....................................................................... 79
Usuwanie mocno przywartych zabrudzeń (za wyjątkiem wysuw FlexiClip)........ 79
Czyszczenie komory urządzenia z funkcją Piroliza ............................................. 80
Odkamienianie..................................................................................................... 84
Zdejmowanie drzwiczek...................................................................................... 87
Rozbieranie drzwiczek......................................................................................... 88
Zakładanie drzwiczek.......................................................................................... 91
Demontaż prowadnic bocznych z wysuwami FlexiClip ...................................... 92
Opuszczanie grzałki grzania górnego/grilla......................................................... 92
Co robić, gdy...................................................................................................... 94
Serwis................................................................................................................. 98
Kontakt w przypadku wystąpienia usterki........................................................... 98
Gwarancja ........................................................................................................... 98
Spis treści
5
Instalacja............................................................................................................ 99
Wymiary do zabudowy........................................................................................ 99
Zabudowa w szafce stojącej lub w szafce podblatowej................................ 99
Widok z boku.................................................................................................. 100
Przyłącza i wentylacja .................................................................................... 101
Zabudowa piekarnika.......................................................................................... 102
Podłączenie elektryczne ..................................................................................... 103
Tabele ustawień................................................................................................. 104
Ciasto ucierane.................................................................................................... 104
Ciasto zagniatane................................................................................................ 105
Ciasto drożdżowe................................................................................................ 106
Ciasto serowo-olejowe........................................................................................ 107
Ciasto biszkoptowe............................................................................................. 107
Ciasto ptysiowe, ciasto francuskie, wypieki z białka........................................... 108
Pikantne przekąski .............................................................................................. 109
Wołowina............................................................................................................. 110
Cielęcina.............................................................................................................. 111
Wieprzowina........................................................................................................ 112
Jagnięcina, dziczyzna ......................................................................................... 113
Drób, ryby............................................................................................................ 114
Informacje dla instytutów testowych .............................................................. 115
Potrawy testowe wg EN60350-1........................................................................ 115
Klasa efektywności energetycznej ...................................................................... 116
Karta produktu do piekarników dla gospodarstw domowych ....................... 116
Deklaracja zgodności ....................................................................................... 117

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756