Znaleziono w kategoriach:
Okap BERG Control 90 Czarny

Instrukcja obsługi Okap BERG Control 90 Czarny

Powrót
Okap kominowy
Control 60/90
INSTRUKCJA OBSŁUGI
2
Szanowni Państwo!
Staliście się Państwo użytkownikami najnowszej generacji
okapu typu Control 60/90. Okap ten został zaprojektowany
i wykonany specjalnie z myślą o spełnieniu Państwa oczekiwań
i z pewnością będzie stanowić integralną część nowocześnie
wyposażonej kuchni. Zastosowane w nim nowoczesne
rozwiązania konstrukcyjne i użycie najnowszych technologii
produkcji zapewniają mu wysoką funkcjonalność
i estetykę. Przed przystąpieniem do montażu okapu prosimy
o dokładne zapoznanie się z treścią niniejszej instrukcji. Dzięki
temu unikną Państwo błędnej instalacji i obsługi okapu.
3
SPIS TREŚCI
I Charakterystyka 4
II Wyposażenie 4
III Dane techniczne 5
IV Warunki eksploatacji 5
V Montaż 6
1. Montaż wieszaka ściennego 6
2. Montaż okapu 6
3. Podłączenie do sieci elektrycznej i kontrola działania 7
4. Ustawienie trybu pracy okapu nadkuchennego 8
4.1. Ustawienie wyciągowego trybu pracy okapu 8
4.2. Ustawienie trybu pracy okapu jako pochłaniacz
zapachów
8
4.3 Prędkości wentylatora 8
VI Obsługa i konserwacja 8
1. Bezpieczeństwo użytkowania 8
2.Obsługa 9
2.1. Panel sterowania 9
2.2. Funkcja programu 9
3. Konserwacja 10
3.1. Metalowe filtry przeciwtłuszczowe 10
3.2. Filtr węglowy 10
3.3. Oświetlenie 11
3.4. Czyszczenie 11
Życzymy satysfakcji i zadowolenia z wyboru okapu.
Uwaga: Producent nie przyjmuje na siebie żadnej odpowiedzialności za
uszkodzenia powstałe wskutek montażu i użytkowania niezgodnego z
instrukcją obsługi
4
Okap kuchenny Control 60/90 służy do usuwania oparów kuchennych.
Wymaga on zainstalowania przewodu odprowadzającego powietrze na
zewnątrz. Długość przewodu (najczęściej rura Ø 150 lub 120mm) nie powinna
być dłuższa niż 4-5 m. Po zainstalowaniu filtra z węglem aktywnym okap
może pracować jako pochłaniacz zapachów. W tym przypadku nie wymaga się
instalowania przewodu odprowadzającego powietrze na zewnątrz, zaleca się
natomiast montaż kierownicy wydmuchu powietrza.
Okap kuchenny jest urządzeniem elektrycznym wykonanym w II klasie
ochrony przeciwporażeniowej.
Posiada niezależne oświetlenie oraz wentylator wyciągowy z możliwością
ustawienia jednej z trzech prędkości obrotowych.
Okap jest przeznaczony do trwałego zamocowania na pionowej ścianie
ponad kuchenką gazową lub elektryczną.
Okap jest złożony z następujących elementów (rys. 1):
Korpusu okapu wraz z szybą C, wyposażonego w światła i zespół wentylatora,
1. Maskownicy ozdobnej złożonej z: komina górnego A i komina
dolnego B,
2. Wieszaka ściennego okapu D i wieszaka górnego maskownicy E,
3. Kierownicy wydmuchu powietrza F,
4. Zestawu kołków montażowych.
I Charakterystyka
II Wyposażenie

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756