Nóż MIYABI 5000MCD 67 ma niezwykle twardy rdzeń ze sproszkowanej stali MicroCarbide dla utrzymania krawędzi ostrza w jak najlepszej ostrości. Santoku jest najlepiej sprzedającym się japońskim rodzajem ostrzy, a nazwa pochodzi od "Trzech cnót", czyli mięsa, ryb i warzyw.
Rdzeń otoczony jest 132-oma zewnętrznymi warstwami ze stali, które tworzą unikalny wzór damasceński na ostrzu. Tnące ostrze wykonane w technice Honbazuke jest symetryczne, dzięki czemu może być używane przez osoby prawo i leworęczne. Nie posiada osłony na palce, więc można użyć całej długości krawędzi skrawającej.
Rękojeść jest wykonana z najwyższej jakości drewna czarnego jesionu, dzięki czemu umożliwia lepszą kontrolę i niestrudzoną pracę. By utrzymać swój nóż w jak najlepszej formie należy zachować ostrożność. Zalecane jest tylko mycie ręczne oraz ostrzenie na osełce. Należy unikać używania szklanych, ceramicznych i kamiennych desek do krojenia.
Liczba elementów [szt]: | 1 |
---|---|
Możliwość mycia w zmywarce: | Nie |
Ostrze: | Stal hartowana |
Rękojeść: | Drewno jesionu |
Blok: | Nie |
Długość ostrza [cm]: | 18 |
Listwa magnetyczna: | Nie |
Ostrzałka w zestawie: | Nie |
Rodzaj: | Nóż |
Typ: | Santoku |
Załączona dokumentacja: | Instrukcja obsługi w języku polskim, Karta gwarancyjna |
Gwarancja: | 24 miesiące |
Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu.