Sous Vide (wymawiane jako "sue-veed") to specjalna technika kulinarna, opierająca się na cyrkulacji podgrzanej wody w pojemniku. Jest to metoda przygotowywania jedzenia o wieloletniej tradycji, która w niezwykły sposób wykorzystuje prawa termodynamiki. Posiłek umieszczany jest w specjalnym worku próżniowym, a następnie precyzyjnie podgrzewany w znacznie niższych temperaturach, niż w przypadku tradycyjnego gotowania. Pełna kontrola nad przebiegiem całego procesu umożliwia osiągniecie mistrzostwa w obróbce i smaku. Różnica między stekiem rare a medium-rare wynosi zaledwie 3 stopnie, więc precyzja oznacza doskonałość.
Stosując zacisk, możesz przypiąć cyrkulator Anova Precision® Cooker do pojemnika z wodą o każdej pojemności. Jesteś w stanie wykorzystać swoje naczynia, w zależności od potrzeby. Wystarczy tylko zanurzyć w nim szczelnie zamknięty worek i przymocować go do jego boku.
To od Ciebie zależy w jaki sposób będziesz sterował urządzeniem. Możesz posłużyć się ręcznym panelem sterowania, ale również ustawić parametry przy pomocy aplikacji Anova App. Nie ograniczaj się tylko do kuchni! W przypadku mięsa polecamy finisz na żeliwnej patelni, na której opieczesz skórkę do perfekcyjnego poziomu chrupkości.
Tylko i aż 0,1° dokładności dzieli Cię od fenomenalnego stanu przygotowania potraw o soczystym smaku, z którym nie miałeś do czynienia nigdy wcześniej. Tak nieosiągalna przy innych technikach gotowania skala obróbki termicznej rzeczywiście robi różnicę. Imponująca precyzja to po prostu znak rozpoznawczy produktów Anova.
Nano to mały rozmiar, ale również świetny stosunek ceny do jakości potraw jakie możesz uzyskać. Ten kompaktowy cyrkulator powstał po to aby nie obciążyć domowego budżetu, przy jednoczesnym otworzeniu drzwi do wyższego poziomu kulinarnego.
Do zarządzania gotowaniem użyj telefonu z Bluetooth i śledź cały proces spoza kuchni. Poszukaj inspiracji i poszerzaj wiedzę pobierając aplikację Anova Culinary App. To tysiące przepisów na wyciągniecie ręki! Społeczność #anovafoodnerd czeka też na Twoje pomysły, które możesz publikować na platformie.
Każde nowe urządzenie w kuchni zawsze oznacza problem z organizacją miejsca. Jednak nie w tym przypadku. Nowoczesna technologia, to również miniaturowy rozmiar, a w przypadku przekątnej 32 centymetrów Anova Precision® Cooker Nano zmieści się w dowolnej szufladzie kuchennej. Dzięki temu będzie zawsze pod ręką.
Automatyczne włączenie: | Nie |
---|---|
Mieszadło: | Nie |
Minutnik: | Tak |
Moc [W]: | 750 |
Regulacja temperatury: | Tak |
Sterowanie: | Elektroniczne |
Wykonanie: | Stal nierdzewna, Tworzywo sztuczne |
Zakres temperatury do [st.C]: | 92 |
Zakres temperatury od [st.C]: | 0 |
Funkcje dodatkowe: | Minutnik, Regulacja temperatury |
Gwarancja: | 24 miesiące |
Rodzaj: | Cyrkulator do wolnego gotowania |
Załączona dokumentacja: | Instrukcja obsługi w języku polskim, Karta gwarancyjna |
Model producenta: | Precision Cooker Nano |
Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu.