Sous Vide (wymawiane jako "sue-veed") to specjalna technika kulinarna, opierająca się na cyrkulacji podgrzanej wody w pojemniku. Jest to metoda przygotowywania jedzenia o wieloletniej tradycji, która w niezwykły sposób wykorzystuje prawa termodynamiki. Posiłek umieszczany jest w specjalnym worku próżniowym, a następnie precyzyjnie podgrzewany w znacznie niższych temperaturach, niż w przypadku tradycyjnego gotowania. Pełna kontrola nad przebiegiem całego procesu umożliwia osiągniecie mistrzostwa w obróbce i smaku. Różnica między stekiem rare a medium-rare wynosi zaledwie 3 stopnie, więc precyzja oznacza doskonałość.
Stosując zacisk, możesz przypiąć cyrkulator Anova Precision® Cooker do pojemnika z wodą o każdej pojemności. Jesteś w stanie wykorzystać swoje naczynia, w zależności od potrzeby. Wystarczy tylko zanurzyć w nim szczelnie zamknięty worek i przymocować go do jego boku.
To od Ciebie zależy w jaki sposób będziesz sterował urządzeniem. Możesz posłużyć się ręcznym panelem sterowania, ale również ustawić parametry przy pomocy aplikacji Anova App. Wiesz o której wrócisz do domu i chcesz żeby posiłek już był gotowy? Żaden problem! W przypadku mięsa polecamy finisz na żeliwnej patelni, na której opieczesz skórkę do perfekcyjnego poziomu chrupkości.
Osiągnij profesjonalny poziom gotowania potraw bez lat nauki i wyrzeczeń. Nie musisz zmieniać branży i zostawać kucharzem, czy wyposażać swoją kuchnię w multum drogich akcesoriów. Wystarczy Anova Precision® Cooker z aplikacją Anova Culinary.
To prawdziwy lider, który zmierzy się z każdym wyzwaniem w kuchni. Anova Precision® Cooker Pro może pracować bezustannie, znosząc to bez najmniejszych problemów. Wykorzystaj jego niezrównane możliwości.
Anova Precision® Cooker Pro to 1200 watów mocy, wydajność chwilowa 12 litrów na minutę i silnik gwarantujący pracę ciągłą przez wiele tygodni. Jest to mistrzowska konfiguracja, która jest przygotowana do cyrkulacji i podgrzewania nawet do 100 litrów wody jednocześnie. Z takim wachlarzem możliwości zaspokoisz apetyt nie tylko swojej najbliższej rodziny, ale całego przyjęcia.
Zastosowana w cyrkulatorze Anova Precision® Cooker Pro sonda do mierzenia temperatury pracuje z dokładnością do +/- 0,09 ̊F. Ta nieprawdopodobna precyzja pozwala w pełni opanować proces gotowania, spełniając każde Twoje oczekiwanie. Tak dokładna kontrola nad temperaturą to najprostsza droga do uzyskania najlepszego rezultatu niezależnie od rodzaju potrawy.
Stali nierdzewna i aluminium pokryty teflonem, z wodoszczelnym panelem sterowania to nie tylko gwarancja odporności, ale także przyjemnej dla oka estetyki. Anova Precision® Cooker Pro przygotowany jest do pracy niezależnie od warunków. Uderzenia, czy wpadnięcie do wody nie robią na nim najmniejszego wrażenia. Ten cyrkulator jest nie do zdarcia.
Dzięki aplikacji Anova App nie musisz być obok żeby mieć wpływ na gotowanie potraw. Niezależnie od miejsca w którym się znajdujesz jesteś w stanie skomunikować się ze swoim Anova Precision® Cooker Pro, który sparowany jest z siecią WiFi i tylko czeka na polecenia. Możesz przy pomocy smartfona rozpocząć, zatrzymać, czy też monitorować gotowanie. Kto powiedział, że takie rzeczy robi się w kuchni?
Automatyczne włączenie: | Nie |
---|---|
Mieszadło: | Nie |
Minutnik: | Tak |
Moc [W]: | 1800 |
Regulacja temperatury: | Tak |
Sterowanie: | Elektroniczne |
Wykonanie: | Aluminium, Stal nierdzewna |
Zakres temperatury do [st.C]: | 92 |
Zakres temperatury od [st.C]: | 0 |
Funkcje dodatkowe: | Minutnik, Regulacja temperatury |
Gwarancja: | 24 miesiące |
Rodzaj: | Cyrkulator do wolnego gotowania |
Załączona dokumentacja: | Instrukcja obsługi w języku polskim, Karta gwarancyjna |
Model producenta: | Precision Cooker Pro |
Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze, dodaj swoją opinię.
Opinie zamieszczone na mediexpert.pl mogą brać udział w promocjach i konkursach z nagrodami, w tym w konkursie „7x1000 zł” Zobacz szczegóły
Produkt jeszcze nie posiada opinii potwierdzonych zakupem.