Zasady promocji
Jak skorzystać z promocji?
1
Dodaj do koszyka
3 produkty objęte promocją
2
Użyj kodu rabatowego kod: P-24982Kopiuj a najtańszy z wybranych produktów otrzymasz za 1 zł.
3
Dokończ zakup i ciesz się z przyboru kuchennego za 1 zł!
Rekomendowany zestaw
FORMY DO PIECZENIA COOKIE
1
Wyjątkowy szampański kolor
2
Wykonane z trwałej stali węglowej
3
Gładka powierzchnia ułatwia zmywanie
4
Bezproblemowe wyciąganie ciasta, dzięki powłoce non-stick
5
Szeroki wybór rozmiarów i kształtów form na różne wypieki
SPRAWDŹ PRODUKTY
Pasztet z żurawiną i pistacjami
WIELKANOC U GESSLERA
Składniki:
kurczak filety z piersi - 230 g | kurczak mięso z udka - 800 g | kurczak wątróbka - 650 g boczek surowy - 250 g | bulion mięsny - 1,2 l | gałka muszkatołowa mielona - 4 g jajko L z wolnego wybiegu - 2 szt. | masło klarowane - 50 g | natka pietruszki - 20 g pistacje obrane solone i prażone - 100 g | włoszczyzna zestaw - 1 szt. | żurawina suszona namoczona - 44 g | bułka sucha kajzerka - 1 szt. | ząbek czosnku - 2 szt. masło 82% - 1/3 szt. | mleko 3,2 % do namoczenia bułki - 150 ml | bułka tarta - 80 g sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie - do smaku
Pasztet z żurawiną i pistacjami - przygotowanie:
1. Nagrzać piekarnik na 190°C termoobieg góra i dół.
2. Mięso drobiowe umyć, zalać około 1,2 litra zimnym bulionem, dodać boczek, włoszczyznę, ziele angielskie i liście laurowe. Zagotować i na wolnym ogniu gotować ok. 1,5 h.
3. W tym czasie umyć wątróbkę i wrazie potrzeby oczyścić, wysuszyć na ręczniku papierowym i na rozgrzanej patelni z masłem klarowanym usmażyć i wystudzić.
4. Namoczyć bułkę w mleku.
5. Wyjąć z wywaru mięso i warzywa, wystudzić. Mięso obrać z kości, z boczku zdjąć skórę i wrazie potrzeby wykroić chrząstkę.
6. Mięso, boczek, warzywa, czosnek, odciśniętą z mleka bułkę i wątróbkę zmielić dwukrotnie na drobnym oczku. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszać bardzo dokładnie, dodając żółtka jaj pojedyńczo, pistacje i żurawinę,
7. Z pozostałych białek ubić sztywną piane i dodać powoli wkręcając ją w pasztet dla pulchności tak aby nie rozbić pęcherzyków powietrza.
8. Masę na pasztet przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem i obsypanej dokładnie bułką tartą po czym dokładnie uklepujemy masę w foremce stukając kilka razy o blat. Wstawić do piekarnika i piec około 60 minut.
9. Wystudzić w keksówce w tem. pokojowej , a następnie włożyć na noc do lodówki.
10. Smacznego.
SZAMPAŃSKA LINIA ASTON
1
Stylowy kolor szampana.
2
Nieprzywierająca powłoka wewnętrzna.
3
Nienagrzewające się rączki soft touch.
4
Uchwyt pokrywki pozwala odłożyć łyżkę lub łopatkę bez bałaganu.
5
Nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek.


Z promocji wyłączone są produkty wskazane w kategorii OUTLET.


Sprawdź regulamin akcji »
Akcja obowiązuje do 27.04.2025 r. godz. 23:59 lub do wyczerpania zapasów na stronie www.mediaexpert.pl.




sgdata:2025-04-25 | 08:33:49
08-04-2025-54_09-42

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 41 287 500,00 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756