Znaleziono w kategoriach:
Ekspres 4SWISS Roma A10 Home Czarny

Instrukcja obsługi Ekspres 4SWISS Roma A10 Home Czarny

Powrót
1
2
3
Szanowni Państwo,
dziękujemy za wybór automatycznego ekspresu do kawy Swiss Roma A10.
Od tej chwili będą mogli Państwo cieszyć się smakiem doskonałej kawy
przygotowywanej przez Waszego Osobistego Baristę.
Jesteśmy przekonani, że będą Państwo zachwyceni zarówno jakością kawy jak
i łatwością obsługi ekspresu.
Poniższa instrukcja zawiera istotne informacje dotyczące uruchomienia,
użytkowania i konserwacji automatycznego ekspresu do kawy 4Swiss
Roma A10.
Zamieszczono w niej także zalecenia bezpieczeństwa. Prosimy o uważne
zapoznanie się z instrukcją oraz o zachowanie jej.
Uprzejmie informujemy, że systematyczna obsługa, konserwacja i czyszczenie
podstawą bezproblemowej eksploatacji urządzenia. Zachowanie higieny
oraz czyszczenie ekspresu są istotne zwłaszcza podczas przygotowywania kaw
mlecznych.
W przypadku pytań, wątpliwości lub nieprawidłowości pozostajemy do
Państwa dyspozycji. Wszelkie dane kontaktowe znajdują się na ostatniej
stronie instrukcji.
Zespół 4Swiss
4
SPIS TREŚCI
_________________________________________________________________
1. Budowa Ekspresu
2. Zalecenia Bezpieczeństwa
2.1. Nieprawidłowe działanie ekspresu
2.2. Postępowanie w razie pożaru
3. Przeznaczenie urządzenia
3.1. Odpowiednie miejsce do użytkowania
4. Warunki użytkowania
5. Instrukcja podłączenia zasilania
6. Instalacja i pierwsze uruchomienie ekspresu
7. Panel sterowania
8. Przygotowanie ekspresu do pracy
8.1 Taca ociekowa
8.2 Dozownik
8.3 Napełnianie pojemnika na kawę ziarnistą
8.4 Regulacja młynka do kawy
8.5 Instalacja spieniacza do mleka
9. Przygotowanie napojów
9.1 Przygotowanie Espresso
9.2. Przygotowanie Kawy Czarnej (Americano)
9.3. Przygotowanie Cappuccino
9.4. Przygotowanie Kawy Lae
9.5. Przygotowanie gorącego mleka/pianki mlecznej
9.6. Przygotowanie gorącej wody
9.7. Przygotowanie napoju z kawy mielonej
10. Regulacja spieniania mleka
11. Personalizacja menu i ustawienia indywidualne
11.1 Dostosowywanie parametrów kaw
11.2 Ustawienia trybu oczekiwania
11.3 Ustawienia dźwięku
11.4 Ustawienia wyświetlacza
11.5 Ustawienia języka
11.6 Statystyka
11.7 Kalibracja
12. Czyszczenie ekspresu
12.1. Codzienne czyszczenie spieniacza do mleka
12.2. Dokładne czyszczenie spieniacza do mleka – sposób 1.
12.3. Dokładne czyszczenie spieniacza do mleka- sposób 2.
12.4. Automatyczne, dodatkowe płukanie dysz
12.5. Czyszczenie bloku zaparzającego
12.6 Usuwanie olejków kawowych z bloku zaparzającego
13. Rozwiązywanie problemów
14. Dane Techniczne
15. Kontakt
5
1. BUDOWA EKSPRESU
_________________________________________________________________
1. Taca ociekowa
2. Dozownik kawy
3. Przyłącze wężyka mleka
4. Pojemnik na wodę
5. Lewe drzwiczki
6. Kabel zasilający
7. Panel sterowniczy
8. Pokrywa pojemnika
9. Zasobnik na kawę mieloną
10. Pojemnik na kawę ziarnistą
11. Prawe drzwiczki
12. Blok zaparzający
13. Pojemnik na fusy
14. Regulacja mielenia
15. Regulacja spieniania mleka
16. Przycisk (sensor) włączania i wyłączania

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756