Znaleziono w kategoriach:
Okap AFRELLI AW-9 Livio Czarny 330m3/h 61dB klasa D Włącznik i wyłącznik oświetlenia

Instrukcja obsługi Okap AFRELLI AW-9 Livio Czarny 330m3/h 61dB klasa D Włącznik i wyłącznik oświetlenia

Wróć
Modele:
INSTRUKCJA MONTAŻU
OKAPÓW NADKUCHENNYCH
AW-9 COMO
AW-9 RUFFI
AW-9 LIVIO
2
SPIS TREŚCI
INSTRUKCJE DOTYCZĄCE BEZPIECZNEGO DZIAŁANIA OKAPU 4
I. DANE TECHNICZNE 6
II. RYSUNEK TECHNICZNY 7
AW-9 COMO 7
AW-9 RUFFI 7
AW-9 LIVIO 8
III. ZAWARTOŚĆ ZESTAWU 9
IV. UWAGI PRZED MONTAŻEM 10
Problemy techniczne 10
Aspekt przestrzenny 10
Wybrać tryb pracy okapu: wyciąg lub pochłaniacz 10
Okap jako wyciąg (obieg otwarty) i dobór przewodów wentylacyjnych 11
Kratka wentylacyjna w obiegu otwartym (okap jako wyciąg) 14
Okap jako pochłaniacz (obieg zamknięty) 15
Montaż w zabudowie kuchennej 16
V. OGÓLNE UWAGI MONTOWE 17
Zawartość opakowania 17
Narzędzia instalacyjne i przygotowanie do montażu 17
Montowanie okapu 18
VI. SZCZEGÓŁOWA INSTRUKCJA MONTAŻU OKAPU 19
Podłączenie elektryczne 23
Weryfikacja stanu okapu po montażu 24
VII. OŚWIADCZENIE PRODUCENTA 24
VIII. KARTY TECHNICZNE 26
IX. POMOC I SERWIS 31
X. KARTA GWARANCYJNA 32
XI. INFORMACJE O PRZEBIEGU NAPRAWY 32
3
Szanowny Kliencie,
Dziękujemy, że wybrałeś okap marki Afrelli. Cieszymy się ogromnie, że to, co two-
rzymy będzie częścią Twojego domu.
Okap, który kupiłeś to nie tylko nowoczesna forma i wysokiej jakości materiały. Za
każdym modelem kryją się lata naszego doświadczenia, regularnie zdobywana
wiedza i niegasnąca pasja. Od dekady dbamy o to, by nasze urządzenia harmo-
nijnie łączyły w sobie najnowsze trendy z perfekcyjną funkcjonalnością. Twój za-
kup jest dla nas potwierdzeniem tego, że zmierzamy wdobrym kierunku.
Życzymy satysfakcji i zadowolenia z użytkowania okapu fi rmy Afrelli.
4
INSTRUKCJE DOTYCZĄCE BEZPIECZNEGO DZIAŁANIA OKAPU
1. Przed przystąpieniem do montażu należy dokładnie przeczytać
niniejszą instrukcję.
2. Instalację okapu należy przeprowadzić zgodnie z opisem i wytycz-
nymi przedstawionymi w rozdziale VI. SZCZEGÓŁOWA INSTRUK-
CJA MONTAŻU.
3. Okap nadkuchenny może być podłączony tylko do gniazda zasilają-
cego wyposażonego w sprawnie funkcjonujące uziemienie. Należy
sprawdzić, czy parametry sieci zasilającej są zgodne z danymi zna-
mionowymi określonymi na tabliczce znamionowej okapu.
4. Niedopuszczalne jest, aby elektryczne gniazda zasilające instalacji
stałej znajdowy się pod okapem.
5. Należy zwracać uwagę, aby przewód zasilający nie znajdował s
pod okapem.
6. Jeżeli przewód zasilający nieodłączalny ulegnie uszkodzeniu, to po-
winien on być wymieniony u producenta lub u pracownika zakładu
serwisowego albo przez wykwali kowaną osobę w celu uniknię-
cia zagrożenia.
7. W przypadku uszkodzenia okapu, naprawa może być przeprowa-
dzona u producenta lub u pracownika zakładu serwisowego albo
przez wykwalifi kowaną osobę.
8. Jeżeli okap nadkuchenny jest używany jednocześnie z urządzeniami
spalającymi gaz lub inne paliwa, pomieszczenie powinno być odpo-
wiednio wentylowane (nie dotyczy to okapów, których konstrukcja
przewiduje wyłącznie odprowadzenie powietrza z powrotem do
pomieszczenia –pochłaniaczy zapachów).
9. Przed każdym czyszczeniem bądź wymianą fi ltra wyjąć wtyczkę
okapu z elektrycznego gniazda zasilającego lub w przypadku okapu
na stałe podłączonego do instalacji elektrycznej odłączyć zasilanie.
5
10. Istnieje ryzyko pożaru jeżeli czyszczenie nie odbywa się zgodnie
z zaleceniami.
11. Pod okapem nadkuchennym nie używać otwartego ognia.
12. Potrawy przygotowywane na tłuszczach powinny być stale nadzo-
rowane ponieważ nagrzany tłuszcz może się łatwo zapalić.
13. UWAGA: Niektóre elementy okapu mogą się nagrzewać w przypadku
korzystania z urządzenia do gotowania.
14. Niniejszy sprzęt me być użytkowany przez dzieci w wieku co naj-
mniej 8 lat i przez osoby o obniżonych mliwościach fi zycznych,
umysłowych i osoby o braku doświadczenia i znajomości sprzętu, jeżeli
zapewniony zostanie nadzór lub instruktaż odnośnie do użytkowania
sprzętu w bezpieczny sposób, tak aby związane z tym zagrożenia
były zrozumiałe. Dzieci nie powinny bawić się sprzętem. Dzieci bez
nadzoru nie powinny wykonywać czyszczenia i konserwacji sprzętu.

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 41 287 500,00 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756