Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje FABER
›
Instrukcja Okap FABER Stilo SX/SP 90
Znaleziono w kategoriach:
Okapy
(165)
Wróć
Instrukcja obsługi Okap FABER Stilo SX/SP 90
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
Symbol te
n inform
uje,
ż
e produkt nie jest uwa
ż
any za normalny
odpad dom
owy i po okresie u
ż
yt
kowania m
usi by
ć
dostarczony
do
odpowie
dniego pu
nktu zbió
rki urz
ą
dze
ń
elektrycznych
i
elektronicznych.
Usuwaj
ą
c produkt zgodnie z obowi
ą
zuj
ą
cymi przepisam
i (Dz..U.1
80 z dn.
29.07.2005
r.) unikam
y szkodliwego w
p
ł
ywu na
ś
rodowisko nat
uralne i zdro
wie
ludzi, kt
óre m
og
ł
oby m
ie
ć
miejsce na
skutek nie
kontrol
owanego us
uwania
odpadów.
Aby uzyska
ć
informacj
ę
na temat miejsca i sposobu bezpiecznego dla
ś
rodowiska recyk
lingu, u
ż
ytkown
icy powinni skontaktow
a
ć
si
ę
z punktem
sprzeda
ż
y deta
licznej, w
którym
dokonali z
akupu lub z
organem
w
ł
adz lokal
nych.
Nie nale
ż
y usuwa
ć
produktu z innymi odp
adami z gospod
arstw
domowych
po up
ł
ywie jeg
o okresu
u
ż
ytkowania!
INSTRUKCJA MONTA
Ż
U I OBS
Ł
UGI
OKAPU KUCHENNEGO
Stilo Hip
60, 90, 120cm
DOM BIANCO Sp z o.o.
05-090 Raszyn, Al. Krakow
ska 5
tel. 022/720 11 98, 720 11 99
fax. 022/720
06 88
- 8 -
WYMIARY
- 1 -
REKOMENDACJE I ZALECENIA
Model Stilo Hip jest przystosowan
y do pracy zarówno w wersji wyci
ą
g
(pod
łą
czenie do kana
ł
ów wentylacyj
nych w
ś
cianach budynków), jak i w wers
ji
poch
ł
aniacz z nawrotem
oczyszczonego po
wietrza do pomieszczenia kuchenne
go.
Przed przyst
ą
pienie
m do mont
a
ż
u oka
pu kuchenne
go nale
ż
y przewi
dzie
ć
ewentualne trudno
ś
ci, jakie mog
ą
powsta
ć
podczas m
onta
ż
u i u
ż
ytkowa
nia
urz
ą
dzenia. Prace monta
ż
owe powinny by
ć
wykonywa
ne przez
odpowi
ednio
przeszkolony i w
ykwalifikowany pe
rsonel
. Prace monta
ż
owe oraz um
iejscowienie
i sposób pod
łą
czenia urz
ą
dzenia do instalacji wentylacyjnych i elektrycznych m
usi
odpowiad
a
ć
obowi
ą
zuj
ą
cym przepisom prawa i norm
om, a w szczególno
ś
ci
postanowieniom rozporz
ą
d
zenia Ministra Inf
rastruktury z dn
ia 12 kwietnia 2002 r
w sprawie warunków
technicznych, j
akim powinny odpo
wiada
ć
bud
ynki i ich
usytuowanie
(Dz. U. nr 75
z 2002 r. po
z. 690 ).
Producent i importer nie ponosi
ż
adnej odpowiedzialno
ś
ci prawnej i
materialnej za wszelkie straty material
ne i szkody w zdrowiu osób
spowodowane
nie stosowaniem si
ę
do pod
anych w niniejszej instrukcji
zasad
monta
ż
u urz
ą
dzenia.
•
Okap kuchenny n
ie powinien by
ć
instalow
any ni
ż
ej
ni
ż
6
5 c
m
o
d
p
ł
yty grzewczej, przy czym odl
eg
ł
o
ść
t
ę
mierzym
y od na
jwy
ż
szego p
unktu p
ł
yty
grzewczej lub kuc
henki (np. ruszt
).
•
Przed pod
łą
czeniem urz
ą
dzeni
a do
ź
ród
ł
a zasilania
elektrycznego nale
ż
y upewni
ć
si
ę
, czy napi
ę
cie i
cz
ę
stotliwo
ść
pr
ą
du w instalacji elektrycznej
odpowiad
aj
ą
warto
ś
ciom poda
nym na tabliczce
znamionowej
okapu.
•
Po
łą
czenie wyci
ą
gu i pr
zewodu komino
wego
powinno by
ć
poprowadz
one jak najkrótsz
ą
drog
ą
i
rur
ą
o minim
alnej
ś
rednicy 120 mm.
•
W przypadku stosowa
nia okapu kuche
nnego w
wersji wyci
ą
g, ka
na
ł
wentylacyjny nie mo
ż
e by
ć
po
łą
czony z kana
ł
ami s
ł
u
żą
cym
i do odprowa
dzania
spalin pochodz
ą
cych z innych urz
ą
dze
ń
zasilanych
innym
i
ź
ród
ł
ami energii ni
ż
elektryczna (np. piece
centralnego ogrzewania, termy do wody itp.).
•
Zainstalowa
ć
wy
łą
cznik dwubiegunowy, w
którym
odleg
ł
o
ść
mi
ę
dzy stykami w po
ł
o
ż
eniu
“wy
łą
czony” wynosi c
o najm
niej 3 mm.
- 2 -
•
Je
ż
eli w pomieszczeniu, w którym ma by
ć
zai
nstalowany
okap kuchenny,
znajduj
ą
si
ę
inne urz
ą
dzenia bezpo
ś
rednio spalaj
ą
ce paliwa, np. piec
centralnego ogrzewania, to urz
ą
dze
nie takie
nie mo
ż
e pobiera
ć
do spalania
powietrza z pomieszczenia lub m
usi to by
ć
urz
ą
dzeni
e o tak zwa
nym
zbilansowa
nym przep
ł
ywie spalin. Je
ż
eli w pomieszczeniu z
najduj
ą
si
ę
urz
ą
dzenia i
nnego ro
dzaju, to nale
ż
y si
ę
upewni
ć
, czy zosta
ł
zapewni
ony
dop
ł
yw odpowiedniej
ilo
ś
ci
ś
wie
ż
ego powietrza do pomieszczenia. W
przypadku, gdy
okap kuchenny
jest u
ż
ytkowany w pomieszczeniu razem
z
urz
ą
dzeniem
zasilanym
energi
ą
inn
ą
ni
ż
elektryczna, to podci
ś
nienie
w
pomieszczeniu nie mo
ż
e przekroczy
ć
0
,
0
4
m
b
a
r
(
4
P
a
)
,
g
d
y
ż
przy wi
ę
kszej
warto
ś
ci mo
ż
e nast
ą
pi
ć
zassanie spalin do pomieszczenia.
U
Ż
YTKOWANIE
•
Okap jest zapr
ojektowa
ny do dom
owego u
ż
ytku, w cel
u usuwania zapac
hów
kuchennyc
h.
•
Urz
ą
dzenie m
o
ż
e by
ć
wykorzys
tywane ty
lko zgodni
e z instrukc
j
ą
producenta
i s
ł
u
ż
y ono do usuwania l
ub
oczyszczania powietrza
w pomieszczeniach kuchennych.
•
W przypadku
, gdy oka
p jest zainst
alowany na
d
kuchenk
ą
lub p
ł
yt
ą
grzewcz
ą
gazow
ą
, nigdy nie
nale
ż
y pozost
awia
ć
w
łą
czonych palników gazowych
je
ż
eli nie stoj
ą
nad nimi garnki l
ub naczynia. Prze
d
zdj
ę
ciem naczynia lub garnka z pal
nika nale
ż
y
wy
łą
czy
ć
dop
ł
yw gazu lub zreduk
owa
ć
wysoko
ść
p
ł
omieni
a do minim
um. Nigdy ni
e wolno
pozostawi
a
ć
w
łą
czonych palników gazowych bez
dozoru.
•
Zawsze nale
ż
y dba
ć
o t
o, aby p
ł
om
ienie nie wystawa
ł
y poza zarys dna
naczynia lub garnka. W ten sposób osz
cz
ę
dzam
y gaz i zapobiegamy
nadmiernym
koncentrac
jom ci
ep
ł
a pod okapem.
•
Okap nie powi
nien by
ć
u
ż
ywany przez dzieci i osoby
nie przeszkolone.
K
ONSERWACJA
•
Przed przyst
ą
pieniem do jakichkolwiek czynno
ś
ci zwi
ą
zanych z
czyszczeniem lub obs
ł
ug
ą
technicz
n
ą
urz
ą
dzenia, nale
ż
y od
łą
czy
ć
je od
ź
ród
ł
a zasil
ania.
•
Nale
ż
y wymienia
ć
b
ą
d
ź
czy
ś
ci
ć
filtry po okre
ś
lonym czasie u
ż
ytkowania.
•
Do czyszczenia okapów zaleca si
ę
u
ż
ywa
ć
mi
ę
kkich, wilgotnych szm
atek i
klasycznych p
ł
ynnych
ś
rodków do m
ycia naczy
ń
.
•
Wyci
er
a
ć
i czy
ś
ci
ć
zgod
nie z kierun
kiem polerowa
nia stali.
- 7 -
Metalowe filtry przeciwt
ł
uszczowe
Nale
ż
y je my
ć
r
ę
cznie lub w zmywarce co dwa
miesi
ą
ce je
ż
eli okap je
st wykorzys
tywany nie
d
ł
u
ż
ej, n
i
ż
cztery godziny
dziennie.
Filtry metalowe wyjmuje si
ę
bez trudu lekko
naciskaj
ą
c na przycisk bl
okady um
ieszczony w
uchwycie. Filtry te nale
ż
y wyjmow
a
ć
pojedyncz
o. Nale
ż
y zachowa
ć
ost
ro
ż
no
ść
podczas mycia filtrów, aby ich nie
uszkodzi
ć
.
Przed ponown
ym zainstalowaniem
nale
ż
y filtry
wysuszy
ć
. Po zamontowaniu filtrów upewni
ć
si
ę
czy uchwyty s
ą
widoczne na zewn
ą
trz
.
Filtry w
ę
glowe ( WERSJ
A POCH
Ł
ANIACZ)
Filtry te nie mog
ą
by
ć
czyszczone ani
regenerowa
ne.
Nale
ż
y je wymienia
ć
na nowe co cztery miesi
ą
ce lub
cz
ęś
ciej, je
ż
eli okap jest wykorzystyw
any
intensywni
e (ponad 4 godzi
ny dziennie).
Wymiana:
•
Zdejmujemy filtr przeciwt
ł
uszczowy.
•
Nast
ę
pnie wyjmujemy zu
ż
yty filtr w
ę
glowy.
•
Wk
ł
adamy nowy filtr.
•
Zak
ł
adamy filtr przeciwt
ł
uszc
zowy.
O
ś
wietlenie
–
20 W
ż
arów
ki haloge
nowe –
wym
iana:
•
Zdejmujemy o
budow
ę
halogenu odk
r
ę
caj
ą
c 2
ś
ruby i wyci
ą
g
amy haloge
n
•
Nowy halo
gen montujem
y w ten sam
sposób,
nale
ż
y si
ę
upewni
ć
czy nó
ż
ki hal
ogenu traf
i
ł
y
w gniazdo.
•
Zak
ł
adamy obudow
ę
halogenu i
dokr
ę
ca
my
uprzedni
o wykr
ę
cone
ś
ruby
.
KONSERWACJA
- 6 -
Pod
łą
czy
ć
okap do
ź
ród
ł
a zasilania inst
aluj
ą
c wy
łą
cznik dw
ubiegunowy, w
którym odl
eg
ł
o
ść
mi
ę
dzy stykami w
po
ł
o
ż
eniu “wy
łą
czony” wynosi co najmniej
3mm. Taki
sam wy
łą
cznik nale
ż
y zainstalowa
ć
w przypadku, gd
y gniazdko
sieciowe, do którego jest pod
łą
czony oka
p, jest umieszczone
w miejscu trud
no
dost
ę
pnym (np. za maskownic
ą
komina).
Aby zamocowa
ć
górny komin
nale
ż
y go lekko
rozchyli
ć
i osadzi
ć
na górny
m i dol
nym uc
hwycie
na
ś
ciennym
7.2.1
. Nast
ę
pnie przymocowa
ć
z boku
do górne
go uchwy
tu na
ś
ciennego za
pomoc
ą
czterech wkr
ę
tów
12
c
(2,9x9,5
).
Dolny komin
montujemy w podobny sposób
dbaj
ą
c o to, aby wszed
ł
on ca
ł
kowicie mi
ę
dzy
ś
cian
ę
a górny segment maskownicy. Mocujemy
go z boku do ko
rpusu oka
pu za pomoc
ą
dwóch
wkr
ę
tów
12c
(2,9x9,5
) znajdu
j
ą
cych si
ę
w torebce
z akcesoriami monta
ż
owy
mi. Za
ł
o
ż
y
ć
krat
ki
8a
i
8b
w otwory
komina zgodni
e z widniej
ą
cymi
symbolam
i. Upewni
ć
si
ę
czy
łą
czniki
14.1
kierownicy o
dpowiadaj
ą
otw
oro
m w
ko
mini
e.
PANEL STEROWANIA
L
O
ś
wietlenie - w
łą
cznik i
wy
łą
cznik o
ś
wietlenia.
S
Lampka ko
ntrolna silni
ka
V1
Silnik - w
łą
cznik i wy
łą
cznik silnika. Prze
łą
cznik minimalnej pr
ę
dko
ś
ci
stosowany do
ci
ą
g
ł
ego przep
ł
ywu pow
ietrza przy ma
ł
ej ilo
ś
ci wydzielanej
pary.
Nat
ęż
enie ha
ł
asu m
inimal
ne.
V2
Pr
ę
dko
ść
- prze
łą
cznik
ś
redniej pr
ę
dko
ś
ci stosowany przy nor
malnym gotowaniu.
Przy tym ustawieniu zapewniany j
est optymalny stosunek
nat
ęż
enia ha
ł
asu oraz
wydajno
ś
ci okapu.
V3
Pr
ę
dko
ść
- prze
łą
cznik intensywn
ej pr
ę
dko
ś
ci stosowany podczas gotowania
potraw wy
dzielaj
ą
cych i
ntensywne za
pachy lub
du
ż
e ilo
ś
ci oparów nawet
przez
d
ł
u
ż
szy czas.
- 3 -
KOMPONENTY:
POD
ŁĄ
CZENIE ELEKTRYCZNE
MONTA
Ż
Ref. liczba
Kom
ponenty
okapu
1
1
Obudowa okapu z zespo
ł
em
silnikowym, panelem sterowan
ia,
o
ś
wietleniem i filtrami
2
1
Komin teleskopow
y sk
ł
adaj
ą
cy si
ę
: z górnej
2.1
i dolnej cz
ęś
ci
2.2
8a
1
Kratka wylotu powietrza – Dx- prawa
8b
1
Kratka wylotu powietrza – Sx
- lewa
9
1 Redukto
r
o
ś
rednicy 150-
120mm
14
1 Przed
ł
u
ż
enie wylotu sk
ł
adaj
ą
ce si
ę
z dwóch cz
ęś
ci
14.1
2
Łą
czniki wylotu powietrza
15
1 Kierownica
na
wiewu
7.2.1
2 Li
stwy
mocuj
ą
ce górny komin
11
6 ko
ł
ki
12a
6 Wkr
ę
ty 4,2x44,4
12c
6 Wkr
ę
ty 2,9x9,5
- 4 -
INSTALACJA
N
AWIERCA
NIE OTWORÓW I MOCOWANIE LISTEW
Na
ś
cianie nale
ż
y narysowa
ć
pionow
ą
lini
ę
od
ś
rodka p
ł
yty grzewcze
j (kuchni
)
prowadz
ą
c
ą
do stropu pom
ieszczenia lub innego
elementu poziom
ego, do którego
ma by
ć
doprowadzona
maskowni
ca komina. Lini
a ta pos
ł
u
ż
y do osio
wego
rozmieszczenia poszczególnych elementów. Linie poziom
ą
rysujem
y w odleg
ł
o
ś
ci
min. 65 cm
od p
ł
yty grzewczej
(bez p
ł
yty przeciwt
ł
uszczowej)
Mocowanie uc
hwytów na
ś
ci
ennych “
7.2.1
”
1
. Jeden z
uchwyt
ów (s
ą
one jednakowe) umieszczamy na
ś
cianie w odleg
ł
o
ś
ci
ok. 1-2 mm
poni
ż
ej stropu l
ub innego pi
onowego el
ementu,
do któreg
o b
ę
dzie
dochodzi
ć
m
askownica komina.
Ś
rodkujemy g
o w stosunku
do linii pionowej
i
zaznaczamy na
ś
cianie miejsca wy
konan
ia dwóch otworó
w do mocowa
nia
uchwytu.
2
. Drugi uc
hwyt na
ś
cienny umieszczamy poni
ż
ej pierwszego tak, aby odleg
ł
o
ść
mi
ę
dzy górn
ą
kraw
ę
dzi
ą
wy
ż
szego uchwy
tu a doln
ą
ni
ż
szego “X” odpowiada
ł
a
d
ł
ugo
ś
ci górnego segm
entu masko
wnicy komi
na. Odleg
ł
o
ść
“X” m
o
ż
e by
ć
ró
ż
na
w zale
ż
no
ś
ci od d
ł
ugo
ś
ci zam
ówionego górne
go segm
entu maskownicy
komina.
Uchwyt
ś
rodkujemy w stosunku do linii pionowej i zaznaczam
y miejsca
wykonania
dwóch otwo
rów do m
ocowania u
chwytu.
3
. Zaznaczy
ć
jak pokazano na rys
unku, punkt w odleg
ł
o
ś
ci 116 mm od linii
pionowej
i 320mm nad
lini
ą
poziom
ą
. Powtórzy
ć
to samo po przeciwnej stronie.
Zaznaczamy miejsca wykona
nia otworów
do mocowania korpusu oka
pu “1”.
Za
pomoc
ą
wiert
ł
a o
ś
re
dnicy 8 mm
wiercimy ws
zystkie zaznaczone otwory i
osadzamy w ni
ch ko
ł
ki roz
porowe „1
1”.
4
. Przymocowa
ć
uchwyty na
ś
cienne
7.2.1
za pomoc
ą
wkr
ę
tów „12a” 4,2x4
4,4
mm . Wkr
ę
ci
ć
dwa wkr
ę
ty „12a” 4,
2x44,4 m
m w otwory
do mocowania
korpusu
okapu tak, aby wystawa
ł
y one z ko
ł
ków na odleg
ł
o
ść
5-6 mm
.
- 5 -
MONTA
Ż
KORP
USU
Przed przyst
ą
pieni
em do m
ocowania
korpusu
okapu do
ś
ciany nale
ż
y dokona
ć
ustawienia
dwóch
ś
ru
b regulacyjny
ch
Vr
wkr
ę
caj
ą
c je do
oporu w kierunku zgodn
ym z kierunkiem
ruchu w
skazów
ek zeg
ara.
Zawiesi
ć
korpus okapu na dwóc
h wkr
ę
tach
12a.
Spoziomowa
ć
korpus okapu za pomoc
ą
ś
rub
regulacyjnych
Vr
i dokr
ę
ci
ć
wkr
ę
ty
12a
.
W wersji wyci
ą
g
- okap po
łą
czy
ć
z przewodem wentylacyjnym
za pomoc
ą
elastycznej (spiralnej), b
ą
d
ź
sztywne
j rury o
ś
rednicy 150 b
ą
d
ź
120 mm, wybó
r
nale
ż
y do instalatora.
Aby pod
łą
czy
ć
okap za pomoc
ą
ru
ry o
ś
rednicy 120 mm, zak
ł
adamy n
a ko
ł
nierz
wylotowy
silnika reduktor (
9
).
Rur
ę
montujem
y na sta
ł
e za pom
oc
ą
opasek
zaciskowych (nie wchodz
ą
cych w sk
ł
ad
wyposa
ż
enia)
.
Je
ż
eli okap posiada ju
ż
filtry w
ę
glowe, t
o
nale
ż
y je usun
ąć
.
W wersji poch
ł
aniacz
, oka
p musi
by
ć
wyposa
ż
ony w
filtry w
ę
glow
e
.
Oczyszczone powietrze jest skiero
wane z powrote
m do pomieszcze
nia
przez kratki wylotowe w maskownicy k
omina.
Z
ł
o
ż
y
ć
dwucz
ęś
ciowy przed
ł
u
ż
acz
14 i
na
ł
o
ż
y
ć
go na
wylot powietrza z okapu a nast
ę
pnie
kierownic
ę
na
wiewu
15.
Na boki
kiero
wnicy
nak
ł
adamy
łą
czniki
14.1.
Nale
ż
y upewni
ć
si
ę
czy
łą
czniki kierownicy
nawiewu
14.1
odpowiadaj
ą
otworom
w kom
inie
(pionowo i poziomo). Je
ż
eli tak nie jest zamieni
ć
łą
czniki miejscami lub skró
ci
ć
przed
ł
u
ż
enie
14.
Kratki wylotu powietrza
8a
i
8b
montujem
y po
zainstalowaniu do
lnego komina
2.2.
POD
ŁĄ
CZENIE
NOWOŚCI
Nintendo Switch 2
Philips OneUp
iPhone 16e
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Etui iPhone 16e
PS5 Pro
Router Starlink
Mac mini
Call of Duty Black Ops 6
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Tekken 8
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
NA CZASIE
Karma dla psa
Karma dla kota
Obroża Foresto
MagSafe
Kolagen
Frytkownica beztłuszczowa
Ranking suszarek do prania
Piekarnik do zabudowy ranking
Termometr bezdotykowy ranking
Ranking zmywarek
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
POMYSŁ NA PREZENT
Pomysł na prezent
Prezent na dzień mamy
Prezent na komunię
Ranking smartwatchy
Słuchawki bezprzewodowe ranking
Prezent dla mężczyzny
Etui iPhone 16 Pro Max
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Jak wyostrzyć zdjęcie?
Żelazko czy generator pary - co wybrać?
Mały kot w wielkim mieście! Little Kitty, Big City zapowiedziane na PlayStation 5
Rodzaje i zastosowanie obroży dla kota
Czym jest MagSafe? Poznaj technologię, która upraszcza życie
Kody do The Forest – przedmioty, mutanty, budowanie i wiele więcej
Zewnętrzna karta graficzna - sposób działania i zastosowanie
Ranking hulajnóg elektrycznych dla dzieci [TOP10]
Telewizor w sypialni - czym się kierować podczas wyboru?
Kolagen od A do Z – wszystko, co musisz wiedzieć
Ranking lodówek turystycznych [TOP10]
Ranking zmywarek do zabudowy 45 cm [TOP10]
Najlepsza karma dla psa seniora – ranking [TOP10]
WUCHANG: Fallen Feathers – Znamy datę premiery oczekiwanej gry akcji. Kiedy dokładnie zagramy?
Pielęgnacja kotów długowłosych. Czy potrzebna jest specjalna szczotka?
Sprawdź więcej poradników