Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje MIELE
›
Instrukcja Piekarnik MIELE DGC 7450 Elektryczny parowy Biały A+
Znaleziono w kategoriach:
Piekarniki do zabudowy
(60)
Wróć
Instrukcja obsługi Piekarnik MIELE DGC 7450 Elektryczny parowy Biały A+
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
Instrukcja użytkowania imontażu
Piekarnik par
owy
Pr
oszę
k
oniecznie
przeczytać instrukcję użytk
owania i montażu
przed ustawieniem - instalacją - pierwszym uruchomieniem. Dzięki te-
mu można uniknąć zagr
oż
eń i uszkodz
eń.
pl-PL
M.-Nr 12 109 690
Spis treści
2
Wskazówki bezpieczeństwa i ostrz
eżenia
.....................................................
7
Ochrona środowiska natur
alnego
...................................................................
18
Prz
egląd
.............................................................................................................
19
Elementy sterowania
.........................................................................................
20
Przycisk wł./w
ył.
..................................................................................................
21
Wyświetlacz
.........................................................................................................
21
Przyciski dotyk
owe
..............................................................................................
21
Symbole
..............................................................................................................
23
Zasady obsługi
...................................................................................................
24
Wybieranie punktu menu.....................................................................................
24
Zmiana ustawienia na liście wyboru
....................................................................
24
Zmiana ustawienia za pomocą paska segmentowego
.......................................
24
Wybieranie pr
ogr
amu lub funkcji
.........................................................................
24
Wprowadzanie wartości liczbow
ych
...................................................................
25
Wprowadzanie lit
er
..............................................................................................
25
Aktywacja MobileStart
........................................................................................
25
Zasysanie wody...................................................................................................
26
Wyposażenie
......................................................................................................
27
T
abliczka znamionowa
........................................................................................
27
Zakres dostawy
...................................................................................................
27
Wyposażenie dostar
czone wr
az z urządzeniem i wyposaż
enie dodatkowe
.......
27
Zabezpieczenia
...................................................................................................
32
P
owierzchnie uszlachetnione powłoką P
erfectClean
..........................................
33
Pierwsze uruchomienie
....................................................................................
34
Miele@home
........................................................................................................
34
Ustawienia podstawowe
.....................................................................................
35
Pierwsze nagrz
ewanie piekarnika parowego iprz
epłukiwanie systemu wytwa-
rzania pary
...........................................................................................................
36
Ustawienia
..........................................................................................................
38
Prz
egląd ustawień
...............................................................................................
38
Wywoływanie menu „Ustawienia“
.......................................................................
40
Język
................................................................................................................
40
Godzina
...............................................................................................................
40
Data
.....................................................................................................................
40
Oświetlenie
..........................................................................................................
41
Wyświetlacz
.........................................................................................................
41
Głośność
.............................................................................................................
41
Jednostki
.............................................................................................................
42
Spis treści
3
Booster
................................................................................................................
42
Szybkie schładzanie
............................................................................................
42
Utrzymywanie ciepła
...........................................................................................
43
T
emperatury pr
oponowane
.................................................................................
43
Prz
edłużenie pr
acy wentylator
a
...........................................................................
43
T
wardość wody
...................................................................................................
44
Wysokość n.p.m.
.................................................................................................
46
Bezpieczeństwo
..................................................................................................
46
Miele@home
........................................................................................................
47
Zdalne ster
owanie
...............................................................................................
48
Aktywacja MobileStart
...................................................................................
48
Aktualizacja zdalna
..............................................................................................
48
Wersja opr
ogr
amowania......................................................................................
49
Handel
.................................................................................................................
49
Ustawienia fabryczne
..........................................................................................
49
Minutnik
..............................................................................................................
50
Menu główne i podmenu
..................................................................................
52
Wskazówki dotyczące oszczędzania energii
..................................................
54
Obsługa
..............................................................................................................
56
Zmiana wartości i ustawień dla procesu przyrządzania
......................................
57
Zmiana temper
atury
.......................................................................................
58
Ustawianie czasów przyrządzania
.................................................................
58
Zmiana ustawionych czasów przyrządzania
..................................................
59
Kasowanie ustawionych czasów przyrządzania
............................................
59
Prz
erywanie procesu przyrządzania
....................................................................
59
Wstrzymywanie procesu wpr
ogr
amie Gotowanie na parze
........................
60
Wstępne r
ozgrz
ewanie komory urządzenia
.........................................................
61
Booster
...........................................................................................................
61
Rozgrz
ewanie
.................................................................................................
62
Szybkie schładzanie
............................................................................................
63
Utrzymywanie ciepła
...........................................................................................
63
Crisp function
......................................................................................................
64
Gotowanie na parze
..........................................................................................
65
Korzystanie zGotowanie na parz
e
...............................................................
65
Pr
odukty głęboko mr
ożone
............................................................................
66
Gotowanie z płynem
.......................................................................................
66
Spis treści
4
Wskazówki dotyczące tabel gotowania
..............................................................
66
P
o
ziom
............................................................................................................
66
T
emperatur
a
...................................................................................................
66
Czas trwania
...................................................................................................
66
Warzywa
..............................................................................................................
66
Ryby
....................................................................................................................
67
Mięso
...................................................................................................................
68
Ryż.......................................................................................................................
69
Zboża...................................................................................................................
69
Wyroby mączne...................................................................................................
69
Owoce
.................................................................................................................
69
Pieczenie Plus
....................................................................................................
70
Korzystanie zPiecz
enie Plus
........................................................................
70
Progr
amy automatyczne
...................................................................................
72
Kategorie
.............................................................................................................
72
Korzystanie z pr
ogramów aut
omatycznych
........................................................
72
Wskazówki użytkowe
..........................................................................................
73
P
ozostałe zastosowania
...................................................................................
74
Rozmr
ażanie
........................................................................................................
74
Suszenie
..............................................................................................................
75
P
odgrz
ewanie naczyń
.........................................................................................
76
Utrzymywanie ciepła
...........................................................................................
76
Pieczenie delikatne
..............................................................................................
77
P
asteryzacja
........................................................................................................
78
Pr
odukty głęboko mr
ożone/Dania got
owe
..........................................................
80
Progr
amy własne
...............................................................................................
81
Pieczenie wypiek
ów
..........................................................................................
84
P
or
ady dotyczące wypieków
...............................................................................
84
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami
.......................................................
84
Wskazówki dotyczące progr
amów......................................................................
85
Pieczenie mięs
...................................................................................................
86
P
or
ady dotyczące pieczenia mięs
.......................................................................
86
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami
.......................................................
87
Wskazówki dotyczące progr
amów......................................................................
88
Spis treści
5
Grillowanie
.........................................................................................................
89
P
or
ady dotyczące grillowania
..............................................................................
89
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami
.......................................................
89
Wskazówki dotyczące progr
amów......................................................................
90
Czyszczenie i k
onserwacja
..............................................................................
91
Nieodpowiednie środki czyszczące
....................................................................
91
Usuwanie normalnych zabrudzeń
.......................................................................
92
Usuwanie mocno przywartych zabrudzeń (za wyjątkiem wysuw Fle
xiClip)
........
93
Mocno przywarte zabrudzenia na w
ysuwach FlexiClip.......................................
94
Czyszczenie ścianki tylnej z emalią katalityczną
.................................................
94
Usuwanie zabrudzeń z przypr
aw
, cukru itp....................................................
94
Usuwanie zabrudzeń zoleju itłuszczu
...........................................................
95
Czyszczenie sufitu k
omory gotowania
................................................................
95
Odparowanie wody r
esztkowej
...........................................................................
96
Konserwacja
........................................................................................................
98
Namaczanie
....................................................................................................
98
Suszenie
.........................................................................................................
98
Odkamienianie................................................................................................
99
Zdejmowanie drzwiczek
......................................................................................
102
Rozbier
anie drzwicz
ek
.........................................................................................
103
Zakładanie drzwiczek
..........................................................................................
105
Demontaż prowadnic bocznych zwysuwami Fle
xiClip
......................................
106
Demontaż ścianki tylnej.......................................................................................
107
Co robić, gdy
...
...................................................................................................
108
Serwis
.................................................................................................................
113
Kontakt w przypadku wystąpienia ust
erki
...........................................................
113
Gwarancja
...........................................................................................................
113
Instalacja
............................................................................................................
114
Wymiary do zabudowy
........................................................................................
114
Zabudowa wszafce stojącej lub wszafce podblatowej
................................
114
Widok zboku..................................................................................................
115
Przyłącza iwentylacja
....................................................................................
116
Zabudowa piekarnika parowego
.........................................................................
117
P
odłącz
enie elektryczne
.....................................................................................
118
NOWOŚCI
Nintendo Switch 2
Philips OneUp
iPhone 16e
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Etui iPhone 16e
PS5 Pro
Router Starlink
Mac mini
Call of Duty Black Ops 6
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Tekken 8
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
NA CZASIE
Karma dla psa
Karma dla kota
Obroża Foresto
MagSafe
Kolagen
Frytkownica beztłuszczowa
Ranking suszarek do prania
Piekarnik do zabudowy ranking
Termometr bezdotykowy ranking
Ranking zmywarek
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
POMYSŁ NA PREZENT
Pomysł na prezent
Prezent na dzień mamy
Prezent na komunię
Ranking smartwatchy
Słuchawki bezprzewodowe ranking
Prezent dla mężczyzny
Etui iPhone 16 Pro Max
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Jaki aparat do vlogowania wybrać?
Do czego służy parownica do ubrań - jaką wybrać?
Technologia No Frost – nowoczesne chłodzenie bez szronu
Borderlands 4 - Premiera gry przesunięta. Ale tym razem to dobra nowina dla graczy!
Rodzaje i zastosowanie obroży dla kota
Gdzie ustawić kuwetę dla kota?
Czym jest MagSafe? Poznaj technologię, która upraszcza życie
Kody do The Forest – przedmioty, mutanty, budowanie i wiele więcej
Zewnętrzna karta graficzna - sposób działania i zastosowanie
Ranking hulajnóg elektrycznych dla dzieci [TOP10]
Telewizor w sypialni - czym się kierować podczas wyboru?
Kolagen od A do Z – wszystko, co musisz wiedzieć
Ranking zmywarek do zabudowy 45 cm [TOP10]
Przepisy na chrupiące gofry. Sprawdź pomysły na pyszny deser (i nie tylko)!
Czym jest i jak działa AddWash? Innowacja w praniu
Sprawdź więcej poradników