Bądź na

Aktywuj już teraz

korzystaj ze zniżek przez okrągły rok!

Więcej

Schowek
Twój koszyk jest pusty
Koszyk
Znaleziono w kategoriach:
Piekarnik MIELE H 7364 BP Elektryczny Stalowo-czarny A+

Instrukcja obsługi Piekarnik MIELE H 7364 BP Elektryczny Stalowo-czarny A+

Powrót
Instrukcja użytkowania i montażu
Piekarnik
Proszę koniecznie przeczytać instrukcję użytkowania i montażu
przed ustawieniem - instalacją - pierwszym uruchomieniem. Dzięki te-
mu można uniknąć zagreń i uszkodzeń.
pl-PL M.-Nr 11 235 270
Spis treści
2
Wskazówki bezpieczeństwa i ostrzeżenia...................................................... 6
Ochrona środowiska naturalnego ................................................................... 14
Przegląd ............................................................................................................. 15
Elementy sterowania......................................................................................... 16
Przycisk wł./wył. .................................................................................................. 17
Wyświetlacz......................................................................................................... 17
Przyciski dotykowe.............................................................................................. 17
Symbole .............................................................................................................. 19
Zasady obsługi................................................................................................... 20
Wybieranie punktu menu..................................................................................... 20
Zmiana ustawienia na liście wyboru.................................................................... 20
Zmiana ustawienia za pomocą paska segmentowego ....................................... 20
Wybieranie programu lub funkcji......................................................................... 20
Wprowadzanie wartości liczbowych ................................................................... 21
Wprowadzanie liter.............................................................................................. 21
Aktywacja MobileStart ........................................................................................ 21
Wyposażenie...................................................................................................... 22
Tabliczka znamionowa ........................................................................................ 22
Zakres dostawy................................................................................................... 22
Wyposażenie dostarczone wraz z urządzeniem i wyposażenie dodatkowe ....... 22
Zabezpieczenia ................................................................................................... 26
Powierzchnie uszlachetnione powłoką PerfectClean.......................................... 27
Wyposażenie nadające się do pirolizy................................................................. 27
Pierwsze uruchomienie .................................................................................... 28
Miele@home........................................................................................................ 28
Ustawienia podstawowe ..................................................................................... 29
Pierwsze nagrzewanie piekarnika i przepłukiwanie systemu wytwarzania pary . 30
Ustawienia.......................................................................................................... 32
Przegląd ustawień ............................................................................................... 32
Wywoływanie menu „Ustawienia“....................................................................... 34
Język................................................................................................................ 34
Godzina ............................................................................................................... 34
Data..................................................................................................................... 34
Oświetlenie.......................................................................................................... 35
Wyświetlacz......................................................................................................... 35
Głośność ............................................................................................................. 35
Jednostki............................................................................................................. 36
Booster................................................................................................................ 36
Spis treści
3
Szybkie schładzanie............................................................................................ 36
Utrzymywanie ciepła ........................................................................................... 36
Temperatury proponowane ................................................................................. 37
Zalecenie pirolizy................................................................................................. 37
Przedłużenie pracy wentylatora........................................................................... 37
Bezpieczeństwo .................................................................................................. 38
Miele@home........................................................................................................ 38
Zdalne sterowanie ............................................................................................... 39
Aktywacja MobileStart ................................................................................... 39
Aktualizacja zdalna.............................................................................................. 39
Wersja oprogramowania...................................................................................... 40
Handel ................................................................................................................. 40
Ustawienia fabryczne .......................................................................................... 40
Minutnik.............................................................................................................. 41
Menu główne i podmenu .................................................................................. 42
Wskazówki dotyczące oszczędzania energii.................................................. 44
Obsługa .............................................................................................................. 46
Zmiana wartości i ustawień dla procesu przyrządzania...................................... 46
Zmiana temperatury i temperatury wewnętrznej ............................................ 46
Ustawianie czasów przyrządzania ................................................................. 47
Zmiana ustawionych czasów przyrządzania.................................................. 47
Kasowanie ustawionych czasów przyrządzania ............................................ 47
Przerywanie procesu przyrządzania.................................................................... 48
Rozgrzewanie komory piekarnika........................................................................ 48
Booster........................................................................................................... 49
Rozgrzewanie ................................................................................................. 49
Szybkie schładzanie............................................................................................ 50
Utrzymywanie ciepła ........................................................................................... 50
Crisp function...................................................................................................... 51
Pieczenie Plus.................................................................................................... 52
Uruchamianie procesu z funkcją Pieczenie Plus................................................. 53
Odparowanie wody resztkowej .......................................................................... 55
Programy automatyczne................................................................................... 57
Kategorie ............................................................................................................. 57
Korzystanie z programów automatycznych ........................................................ 57
Wskazówki użytkowe .......................................................................................... 57
Pozostałe zastosowania ................................................................................... 58
Rozmrażanie........................................................................................................ 58
Spis treści
4
Suszenie .............................................................................................................. 59
Podgrzewanie naczyń ......................................................................................... 60
Utrzymywanie ciepła ........................................................................................... 60
Pieczenie delikatne.............................................................................................. 61
Pasteryzacja ........................................................................................................ 62
Produkty głęboko mrożone/Dania gotowe.......................................................... 64
Programy własne............................................................................................... 65
Pieczenie wypieków .......................................................................................... 68
Porady dotyczące wypieków............................................................................... 68
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami ....................................................... 68
Wskazówki dotyczące programów...................................................................... 69
Pieczenie mięs................................................................................................... 70
Porady dotyczące pieczenia mięs....................................................................... 70
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami ....................................................... 70
Wskazówki dotyczące programów...................................................................... 71
Pieczeniomierz .................................................................................................... 72
Grillowanie ......................................................................................................... 74
Porady dotyczące grillowania.............................................................................. 74
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami ....................................................... 74
Wskazówki dotyczące programów...................................................................... 75
Czyszczenie i konserwacja .............................................................................. 76
Nieodpowiednie środki czyszczące .................................................................... 76
Usuwanie normalnych zabrudzeń ....................................................................... 77
Usuwanie mocno przywartych zabrudzeń (za wyjątkiem wysuw FlexiClip)........ 77
Czyszczenie komory urządzenia z funkcją Piroliza ............................................. 78
Odkamienianie..................................................................................................... 81
Zdejmowanie drzwiczek...................................................................................... 84
Rozbieranie drzwiczek......................................................................................... 85
Zakładanie drzwiczek.......................................................................................... 88
Demontaż prowadnic bocznych z wysuwami FlexiClip ...................................... 88
Opuszczanie grzałki grzania górnego/grilla......................................................... 89
Co robić, gdy...................................................................................................... 90
Serwis................................................................................................................. 94
Kontakt w przypadku wystąpienia usterki........................................................... 94
Gwarancja ........................................................................................................... 94
Spis treści
5
Instalacja............................................................................................................ 95
Wymiary do zabudowy........................................................................................ 95
Zabudowa w szafce stojącej lub w szafce podblatowej................................ 95
Widok z boku.................................................................................................. 96
Przyłącza i wentylacja .................................................................................... 97
Zabudowa piekarnika.......................................................................................... 98
Podłączenie elektryczne ..................................................................................... 99
Tabele ustawień................................................................................................. 100
Ciasto ucierane.................................................................................................... 100
Ciasto zagniatane................................................................................................ 101
Ciasto drożdżowe................................................................................................ 102
Ciasto serowo-olejowe........................................................................................ 103
Ciasto biszkoptowe............................................................................................. 103
Ciasto ptysiowe, ciasto francuskie, wypieki zbiałka........................................... 104
Pikantne przekąski .............................................................................................. 105
Wołowina............................................................................................................. 106
Cielęcina.............................................................................................................. 107
Wieprzowina........................................................................................................ 108
Jagnięcina, dziczyzna ......................................................................................... 109
Drób, ryby............................................................................................................ 110
Informacje dla instytutów testowych .............................................................. 111
Potrawy testowe wg EN60350-1........................................................................ 111
Klasa efektywności energetycznej ...................................................................... 112
Karta produktu do piekarników dla gospodarstw domowych ....................... 112
Deklaracja zgodności ....................................................................................... 113

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756