Znaleziono w kategoriach:
Nóż MIYABI Nakiri 5000MCD 34375-171-0

Instrukcja obsługi Nóż MIYABI Nakiri 5000MCD 34375-171-0

Powrót
NOŻE MIYABI
INSTRUKCJA OBSŁUGI
WWW.MIYABI.PL 1 z 2
Szanowny Kliencie, dziękujemy za zakup produktów marki Miyabi.
Dzięki nabyciu noży naszej marki, doświadczysz po raz pierwszy co naprawdę znaczy pojęcie
prawdziwej japońskiej ostrości.
Jesteśmy dumni z faktu, że nasze noże przekazywane z pokolenia na pokolenie w obrębie tej
samej rodziny, nie tracąc nic na swojej jakości pomimo intensywnego codziennego
użytkowania i upływu czasu.
Noże Miyabi produkowane od dekad w Kraju Kwitnącej Wiśni w tej samej fabryce przy
zachowaniu tych samych procesów technologicznych jak to miało miejsce na początku.
Tradycja, najwyższa technologia oraz legendarna jakość poparte wieloletnia gwarancją
stawiają markę Miyabi na czele wśród producentów noży japońskich.
NOŻE KUCHENNE
Uwaga: noże Miyabi wyjątkowo ostre nieumiejętne i nieostrożne użytkowanie może
doprowadzić do poważnych obrażeń ciała.
Nigdy nie pozostawiaj noży w zasięgu osób nieletnich.
1. CZYSZCZENIE
NIGDY nie myj noży Miyabi w zmywarce. Może to spowodować powstanie zalążków korozji
na ostrzu.
Myj noże pod bieżącą wodą używając małej ilości detergentu. Po umyciu, dokładnie wytrzyj
do sucha przed włożeniem ich do szuflady lub powieszeniu na desce lub listwie magnetycznej.
Aby zapobiec powstawaniu ognisk korozji, nie pozostawiaj noży zbyt długo mokrych lub
w wilgotnym środowisku.
2. PRZECHOWYWANIE
Jeśli planujesz nie używać noży przez dłuższy czas, zawiń je w suchą szmatkę lub gazetę i złóż
w miejscu przechowywania. Materiał zabezpieczający ostrze szmatka lub gazeta maja
właściwości higroskopijne pochłaniając wilgoć z otoczenia i zabezpieczając tym samym przed
nią ostrze.
W trakcie normalnego codziennego użytkowania idealna forma przechowywania noży
dedykowane deski magnetyczne Miyabi.
3. PRZEZNACZENIE NOŻY
Dobierz odpowiedni nóź w zależności od swoich potrzeb oraz materiału, który chcesz kroić.
Noże różnią się między sobą kształtem, długośc ostrza i wagą w zależności od ich
przeznaczenia.
Nigdy nie krój nożem skorupiaków, zmrożonego mięsa, lodu, kosci oraz innych twardych
materiałów mogących uszkodzić ostrze.
WWW.MIYABI.PL 2 z 2
4. OSTRZENIE
Najlepiej oddaj swoje noże do profesjonalnego serwisu, który przywróci pierwotna ostrość
w sposób gwarantujący nieuszkodzenie ostrza.
Formularz zgłoszeniowy ostrzenia dostępny jest pod adresem: https://zwilling.pl/ostrzenie-
nozy.
Ostrzenie noży Miyabi jest BEZPŁATNE 1 raz na rok.
Wszelkie informacje dotyczące tej usługi znajdziesz na naszej stronie www.miyabi.pl
Jeśli jesteś jednak zwolennikiem ostrzenia własnoręcznie, używaj do tego procesu wyłącznie
dedykowanych kamieni szlifierskich (ostrzałek) Miyabi. Jest to ważne ze względu na
wyjątkową twardość materiału z jakiego wykonane ostrza oraz ich wielowarstwowości
dochodzącej do 132 warstw.
Więcej informacji na temat polecanych ostrzałek znajdziesz na stronie www.miyabi.pl
Dodatkowe informacje na temat noży Miyabi, rodzajów oraz dedykowanych akcesoriów
znajdziesz na stronie www.miyabi.pl

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756