Znaleziono w kategoriach:
Maszynka do makaronu ROMMELSBACHER PM 220 Pastarella

Instrukcja obsługi Maszynka do makaronu ROMMELSBACHER PM 220 Pastarella

Powrót
Instrukcja
PM 220
Elektryczna maszynka do makaronu
PL
OPIS PRODUKTU
PL
1
Jednostka bazowa
2
Panel sterowania z wyświetlaczem
3
Złącze do odpływu wody
4
Pokrywa pojemnika do wyrabiania ciasta z otworem do napełniania
5
Hak do ciasta
6
Pojemnik do wyrabiania ciasta
7
Wylot wody
8
Przenośnik ślimakowy
9
Wlot do form do makaronu (szablony)
10
Zaślepka do przenośnika ślimakowego
11
Skrzynka magazynowa
12
Zintegrowany wentylator
13
Wlot do przenośnika ślimakowego
14
4 stopy z wbudowanymi czujnikami wagi
15
Kabel zasilający
16
Zbiornik na wodę
17
Wkłady do form do makaronu (7 różnych wkładów)
18
Miarka do mąki
19
Miarka do wody
20
Nóż do ciasta
21
Szczotka do czyszczenia
2
Panel Sterowania
PL
A
Przycisk ON / Standby - do włączania lub wyłączania urządzenia
B
Przycisk Start / Stop - aby uruchomić lub zatrzymać urządzenie
C
Przycisk A - do wyboru jednego z 6 programów automatycznych
D
Przycisk M - do wyboru jednego z 2 programów półautomatycznych
E
Wyświetlacz
F
Przycisk WYRABIANIE - aby rozpocząć ręczne wyrabianie ciasta
G
Przycisk EXTRUSION - aby uruchomić ręczne wyciskanie ciasta
H
Przycisk SCALES - do tarowania wagi
I
Przycisk WATER - dla dodatkowego zasilania wodą
Nudelform-Einsätze (Matrizen) Pasta form inserts (stencils)
Normalne
spaghetti
(ca. 1.5 mm Ø)
Grube
spaghetti
(ca. 2.2 mm Ø)
Makaron
wąski
wstążki
(ca. 5.5 mm)
Makaron
szeroki
(ca.11.5 mm)
Penne
(ca. 7.5 mm Ø)
Makron na
Lasagna
(ca. 11 cm)
3
Strona
Opis produktu 2
Panel sterowania 3
Wkłady do form do makaronu (szablony) 3
Zawartość indtrukcji 4
Ogólne wskazówki bezpieczeństwa 5-7
Wstęp 8
Wprowadzenie 9 -10
Programy automatyczne 9
Programy półautomatyczne 10
Montaż I demontż urządzenia 11-12
Obsługa urządzenia 13
1. Przygotowanie urządzenia do pracy 13
2. Napełnianie zbiornika na wodę 13
3. Podłączenie urządzenia do sieci elektrycznej 13
4. Włączenie urządzenia 14
5. Zdejmowanie pokrywy 14
6. Wyrównanie wagi (pozycja zerowa) 14
7. Wsypywanie mąki 15
8. Zamykanie pokrywy 15
9. Praca z programami automatycznymi 15-16
10. Praca z programami półautomatycznymi 17
11. Ręczne wyrabianie ciasta 18
12. Ręczne wyciskanie ciasta 19
13. Dodatkowe doprowadzenie wody 19
14. Przedwczesne zakończenie programu/funkcji 20
15. Wyłączenie urządzenia na stałe 20
Czyszczenie i konserwacja 21
Rozwiązywanie problemów 21
Wskazówki dotyczące sukcesu 22
Przepisy 22-26
Dane techniczne 27
4
PL - Zawartość
Dla Twojego bezpieczeństwa
Ostrożnie: Przeczytaj wszystkie wskazówki i instrukcje
dotycce bezpieczeństwa! Niewłaściwe użytkowanie lub
nieprzestrzeganie wskazówek i instrukcji bezpieczstwa
może spowodować porażenie pdem, pożar i/lub poważne
obrażenia!
Ogólne wskazówki dotyczące bezpieczeństwa:
Dzieci nie mogą korzystać z tego urządzenia.
Urządzenie może być używane przez osoby o ograniczonych zdolnościach fizycznych,
sensorycznych lub umysłowych, lub osoby nie posiadające doświadczenia i wiedzy
wyłącznie
pod nadzorem lub jeśłi zostały poinstruowane w zakresie bezpiecznego
użytkowania urządzenia jeśli rozumieją wynikające z tego zagrożenia.
Zawsze trzymaj dzieci z dala od produktu i przewodu zasilającego.
Dzieciom nie wolno bawić się urządzeniem.
Nigdy nie pozostawiaj urządzenia bez nadzoru podczas pracy.
Dzieci nie mogą przeprowadzać czyszczenia i konserwacji, chyba że mają więcej niż 8 lat i są
pod nadzorem.
Materiały opakowaniowe, takie jak np. worki foliowe, powinny być przechowywane z dala od
dzieci.
Nie należy używać urządzenia z zewtrznym zegarem sterującym lub oddzielnym systemem
telesterowania.
Przed każdym użyciem należy sprawdzić, czy urządzenie i akcesoria są w idealnym stanie. Nie
wolno go używać, jeśli zostało upuszczone lub wykazuje widoczne uszkodzenia. W takich
przypadkach należy odłączyć zasilanie i zlecić kontrolę urządzenia specjaliście.
Podczas układania przewodu zasilającego upewnij się, że nikt nie może się o niego zaplątać
lub potknąć, aby uniknąć przypadkowego ściągnięcia urządzenia.
Przewód zasilający należy trzymać z dala od gorących powierzchni, ostrych krawędzi i
naprężeń mechanicznych. Regularnie sprawdzać przewód zasilający pod kątem uszkodz i
zniszczeń. Uszkodzone lub zaplątane przewody zwiększają ryzyko porażenia prądem
Nie używaj przewodu zasilającego niezgodnie z przeznaczeniem do odłączania urządzenia, a
jedynie pociągnij za wtyczkę!
Nigdy nie zanurzaj bazy, przewodu zasilającego i wtyczki w wodzie w celu czyszczenia. 5
PL

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756