Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje SATURN
›
Instrukcja Kombiwar SATURN ST-CO9151 Biały
Znaleziono w kategoriach:
Kombiwary
(3)
Wróć
Instrukcja obsługi Kombiwar SATURN ST-CO9151 Biały
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
0
ST
-CO91
51
KOMBIWAR
1
KOMBIWA
R
Drodzy ku
pują
cy!
Gratuluje
my Pań
stwu za
kupu
urządzen
ia mar
ki SAT
U
RN. Jest
e
śm
y
pewni, że
nasz
e produkty
będą
efekty
wnymi i ni
ezawo
dnym
i p
o
mocnikami
w
Pań
stwa
gospodarst
wie
domo
wym.
Nie należy
uży
wać urzą
dzenia
po
nagłe
j zmian
ie temp
eratury
otoczeni
a.
Ur
u
chomien
ie urządzen
ia po n
agł
ej zmianie
tem
perat
ury (n
a przy
kład po
wniesieniu u
rządzen
ia z
mrozu
do c
iepłego
pomiesz
cz
enia) może
dop
rowadz
ić
do konden
sac
ji wilgoc
i we
wnąt
rz urządzen
ia i spo
wo
dowa
ć jego usz
kodze
n
ie.
Urządzenie
musi
postać
w ciepł
ym po
miesz
czeniu
nie krócej niż
1,5
g
odz
in
y.
Pracę z u
rządzen
iem mo
żna
rozpoczą
ć nie
wcześnie
j n
iż po 1,5 godz
iny o
d
dostar
czenia go do
pomi
es
zczenia.
Zasady
bezp
ie
czeńs
twa
Należy
zawsze p
rzestrzeg
ać zasad b
e
z
piec
zeństw
a:
1.
Przeczytaj inst
ruk
cję obs
ługi
2.
Upewnij
s
ię,
ż
e
napięcie
zaznaczone
na
urz
ądzeniu
odpo
wiada
napięciu
gniazdka
elek
trycznego oraz że
gniaz
d
ko
jest p
oprawnie
uzie
mione.
3.
Zawsze wyłąc
zaj ur
ządzenie za
nim od
łączys
z kab
el od
prąd
u.
4.
Odłączaj k
abel
trzymając za
wty
c
z
kę.
NIE
CIĄGNI
J ZA KA
BEL!
5.
Aby
unik
nąć
p
orażenia
prąde
m,
nie
zanur
zaj
ka
bla,
wty
czki
ani
silnika
w
wod
zie
lub
innym p
łynie.
6.
Odłącz urząd
zenie od
prąd
u, kie
dy
go nie
używasz oraz prze
d
czyszcz
e
niem.
7.
Zaczekaj aż ur
ządzenie
wysty
gnie
przed
montażem/d
e
mont
ażem.
8.
Nie
używaj
poza
pomieszczenie
m.
Urządzenie
jest
przez
naczone
tylko
do
użytku
domowego.
9.
Nie
k
ładź
urządzenia
w
p
obli
żu
lub
na
sprzęcie
ele
ktryc
znym
,
paln
iku
g
a
zowym
ani
w
rozgrzany
m piek
arniku.
10.
N
ie
pozwalaj,
aby
kabe
l
zwisał
z
kra
wędzi
stołu
lu
b
d
otyk
ał
gorących
pow
ierzch
ni.
Zawsze używa
j urządzen
ia
na stab
ilnych, p
łaskich
powierz
chn
iach.
11.
Z
achowaj
szc
zególną
os
tro
żność
pod
czas
przenos
zenia
urządzenia,
w
k
tóry
m
znajdu
je się g
orą
cy olej lub
inne
gorące
płyny.
12.
N
ie używa
j urząd
zenia w cela
ch nie
zg
odny
ch z jego
przezn
aczenie
m.
13.
N
ie p
odnoś ani
nie p
rzenoś urząd
zen
ia, kie
dy
wtyczka jest
podłączona
do k
ontaktu.
14.
P
rzed
zdjęcie
m
pok
rywy
wyłąc
z
urząd
zenie,
odłąc
z
k
abel
zasilan
ia,
p
o
d
ni
eś
pok
rywę
używając u
chwytu i
po
łóż na
płaskiej p
owier
zchni, na
jlepiej
stroną z uc
hwytem
do g
óry
.
15.
N
ie
kładź
rozgrzaneg
o
sp
odu
p
o
krywy
bezpośred
nio
na
laminowany
ch,
d
rewnianych
,
papie
rowych,
plastikowy
ch
bądź
innych
łat
wopalny
ch
powi
erzc
hnia
ch.
Poł
óż
pokrywę
na
żaroodporne
j powie
rzchni.
16.
Z
awsze
z
ak
ładaj
górną
cz
ęś
ć
urząd
zenia
z
pokry
wą
na
misę
przed
podłą
czenie
m
urządzenia d
o prąd
u i włąc
z
en
iem go.
17.
N
ie my
j urządzenia meta
lowy
mi my
jkami.
18.
N
ie
używaj
ur
ządzenia
z
uszkodzonym
k
ablem
l
ub
wtycz
ką,
od
daj
urządzenie
d
o
se
rwisu lub
naprawy
p
rzez wykwalif
iko
wanych
fachow
ców.
19.
Urządzen
i
e
nie
jest
p
rze
znaczone
do
użytk
u
przez
d
zieci
or
az
osoby
o
ogranic
zonych
zdolnościach
fi
zycznych
,
umys
łowych
lub
po
znawczych,
j
ak
również
prze
z
osoby
be
z
ni
e
zbędneg
o
doświadczenia
i
wiedzy
o
urządzeniach
elektrycznych,
za
wyjątkie
m
2
przypa
dków,
kie
dy
zosta
ły
one
p
rzeszkolone
lub
pod
nad
zorem
osoby
od
powiedzialne
j
z
a
ich be
z
pieczeństwo.
20.
Ok
res użytk
owania
–
4 la
ta.
Wprowa
dzenie
Multifunk
cyjny
pie
karnik
halogenowy
zakończył
erę
trad
ycyjneg
o
przygotowy
wania
potraw.
Podczas
pracy
piekarnik
halogenowy
wytwarza
o
bieg
gorącego
p
owietrza,
co
spra
wia,
że
p
otrawy
są
pod
gr
zewane
ró
wnomie
rnie.
Tak
prz
ygotowane
p
otrawy
zachowują natu
raln
y smak
i wartoś
ci odżywc
ze.
Piekarnik
haloge
nowy
zo
stał
zapro
jek
towany
z
db
ałością
o
szczegóły
i
ma
atra
kcyjny
wy
gląd
.
Posiada
kontrolę
temperatury
(ter
mostat
)
w
przed
ziale
65
–
250°C
ora
z
timer
d
o
60min
ut
.
Mo
żesz
wybrać
temperaturę
i
czas
pieczenia.
Gorące
powie
trze
wewnątr
z
pi
e
karnika
nigdy
nie
przypali
jedzenia,
nie
bę
dzie
równie
ż
wytwarzany
d
ym.
Twoja
kuchnia stanie
się woln
a od
zanie
czys
z
czeń
i b
ezpieczna.
Piekarnik
halog
enowy
sprawi, że p
rzygotowa
nie
potraw b
ędz
ie łatwe
i prz
yjemne.
Sposób uż
ycia
1.
Podłącz
wtyc
zkę
d
o
gniazdka
o
od
p
o
wied
nich
parametrach.
Nie
pod
łączaj
jednocześn
ie
kilku
urządzeń e
le
k
trycznych d
o tego
samego g
niazdk
a.
2.
Przełącz
timer
zgod
nie
z
ruchem
wskaz
ówek
zega
ra
do
poż
ądane
go
czasu
-
włączy
si
ę
czerwona
lampka
.
3.
Ustaw
pokrętło
kontroli
te
mperatury
zg
odnie
z
ruc
hem
wskazówek
zeg
ara
do
pożąd
ane
j
temp
eratury
–
włąc
zy
się
zielona
la
mpk
a.
Pie
karnik
k
onwekcy
jny
rozpoc
znie
pracę.
4. Zie
lona lampk
a mo
że wy
łączyć
się
przed u
płynięc
iem wsk
a
zanego cza
su pie
czenia
.
Jes
t
to znak, że
temperatu
ra os
iągnęła
pożądaną
wysokoś
ć.
5.
Kiedy
temperatu
ra
spadnie
,
p
ieka
rnik
automatyc
zn
ie
włączy
nagrzewanie
,
c
o
zasygnalizu
je p
ono
wnie
włącza
jąca się
zielona lampk
a.
Ważne
1.
Nie
kład
ź
rozgr
zanej
pokry
wy
bezpośrednio
na
blac
ie,
aby
uniknąć
przyp
al
enia
blatu.
Połóż pok
rywę
na żaroodp
o
rnej p
owier
zchni.
2.
Górna
częś
ć
urząd
zenia
na
p
okrywie
nie
powinna
być
my
ta
wodą.
Czyść
pokry
w
ę
miękk
ą szmatką.
3. Kor
pus u
rząd
zenia mo
że by
ć czyszczo
ny d
opiero p
o całko
witym wy
stygni
ę
ciu.
Części skła
dowe
:
Cechy:
1.
Mult
ifunkc
yjny:
Z ob
iegiem
gorącego
powietrza i
skalą te
mperatur
65
-2
50°C
, piek
arnik
ma wiele
funk
cji:
3
a.
Przygotowan
ie
potra
w
na
róż
n
y
sposoby
,
w
tym
piec
zenie,
grillowanie
,
opiek
anie,
zapieka
nie i
barbe
cue.
b. S
zybkie
rozmrażanie za
mrożony
ch produk
tów
c. Suszenie
i dezy
nfek
cja
2.
Obniżan
ie poziomu
choles
terolu
Badan
ia
n
aukowe
dowodzą
,
ż
e
wysok
i
p
oziom
choles
terolu
odpowiad
a
za
częst
sze
wyst
ępowa
nie
chorób
serca
i
układu
krążenia
.
Gorące
powie
trze
wytwa
rzane
wewną
trz
piek
ar
nika
k
onwekcyjneg
o
wytapia
tłuszcz
i
ty
m
samy
m
og
ranicza
ilość
chole
sterolu
do
mini
mum.
W
ynika
z
te
go,
że
p
rzygotowywan
ie
potraw
w
piekarniku
k
onwekcy
jnym
jest
ba
rdziej korzystne d
la zdro
wia.
3. Oszczędz
anie
czasu
i energ
ii
Dzięki
wy
sokiej
wy
dajnoś
ci
obie
gu
gorąceg
o
p
owietrza
w
piekarniku,
czas
p
rz
yg
otowani
a
potraw
i
zuży
cie
energii
zos
ta
ją
og
rani
czone
d
o
mini
mum.
N
asze
testy
wykazały
oszczę
d
noś
ć do 20%
en
ergii
w stosunku d
o trad
ycyjnych p
i
ekarnik
ów.
4.
Zachow
anie natu
ralne
go sma
ku i
wartośc
i odż
ywczych
Wysoka
temp
erature
i
długi
czas
pi
e
czenia
zawsze
zmie
niają
smak
potrw
i
ob
niżają
iloś
ć
wartości
odżywczyc
h.
Temp
eratura
i
ustawie
nia
time
ra
w
pi
ekarnik
u
h
alogenowy
m
mogą
rozwiązać ten
proble
m.
Tabele in
formac
yjne
Temp.
Czas
Funkcje
100
°C
5-10min
Rozmrażanie
150°C
5-10min
Podgrzewanie
170°C
5-8min
Gotowanie
na pa
rze
170°C
10
-15min
Wyp
iekanie
180°C
15
-20min
Zapie
kanie
220
°C
25
-30min
Pieczenie
240
°C
15-20min
Grillowanie
250°C
15
-20min
Smażenie
bez oleju
Wszystk
ie paramet
ry należ
y
dostos
ować do
rozmiaru
przygo
towy
w
anej
porcj
i
Zapiekan
ie
-
połóż porc
ję jedzenia
na rus
zcie
-
Przy g
rubych
kawałkach
mięsa, obró
ć mięso
po poł
owie
czasu p
ieczenia.
-
Tak
jak
p
rzy
p
ieczeniu,
czas
zapiek
a
nia
może
zmienić
si
ę
w
zależności
od
wielk
ości
i
ilości kawa
łków.
Gotowanie
na p
arze
-
Warzywa
możesz
gotowa
ć
na
parze
w
czasie
gdy
przygotowujes
z
d
anie
głó
w
ne:
umieść
warzywa w k
ieszonce
z folii
alu
miniowe
j, doda
j kilka
krope
l wody
i zamknij k
ieszonk
ę.
-
Możes
z równie
ż doda
ć odrobinę
wody
z pr
zyp
rawami na d
n
o pojemnik
a, ab
y g
otować n
a
parze ry
by
lub warzywa
.
Smażenie
-
Możes
z otrzy
mać efe
kt sma
żenia f
rytek
w g
łębokim ole
ju,
maczając pokr
o
jone zie
mniaki
w
wie
lonienasy
co
ny
m
ole
ju
jadalny
m,
następ
nie
odsą
czają
c
nad
miar
ole
ju
i
postępu
jąc
zgodnie
z odpowie
dnimi usta
wienia
mi
temperatu
ry i cza
su.
-
A
by
p
rzygotować
smażoneg
o
k
urczaka,
zanur
z
k
awałki
kurczaka
w
roztopi
o
ny
m
ma
śle,
odsącz nadmia
r tłus
zczu i
postępuj zgod
nie z p
ara
metrami p
od
any
mi w tab
eli.
4
Tos
ty
-
Możes
z ot
rzyma
ć
ide
alnie
zapieczo
ne
tosty
w
p
ieka
rniku
be
z
uprzednie
go
ro
zgrzewan
ia
.
Po
prostu
p
ołóż
chleb
na
żerdkach
i
zapie
kaj
.
Będzie
kruchy
na
zewn
ątrz
i
miękki
w
śro
dku.
-
Możesz
również
zapiekać
przez
kilk
a
minut
w
maksym
alnej
temperatur
ze
czerstw
e
przekąsk
i (krak
ersy, chip
sy, ciastka),
aby
przywróc
ić im kru
chość
.
Rozmrażan
ie
-
Rozmrażanie
w
piek
arniku
konwekcyjny
m
odbywa
się
b
ardziej
równomie
rnie
niż
w
kuchence
mikrofal
owe
j.
Usta
w tempe
raturę na
100°C i sp
ra
wdzaj co 5
-
10 minut.
Ogólne zasa
dy u
żytkowan
ia
-
Pamiętaj,
aby
układać
p
otrawy
równomiern
ie,
a
by
zape
wnić
swobodny
przepływ
gor
ącego
powietrza w
ok
ół j
edzenia
.
-
Kie
dy
korzystasz
z
przepisu
po
raz
p
ierws
zy,
sprawd
za
j
proce
s
pie
czenia
prze
z
szklan
ą
misę, po
zakończen
iu pi
e
czenia spr
awd
ź, czy
potrawa nie
je
st surowa w ś
rodk
u.
-
Aby
uniknac
przywie
rania
potraw
do
dna
p
iekarnik
a,
sp
ryskaj
dno
spray
em
p
rzeciwko
przywieraniu.
-
Pie
karnik
p
osiada
funkcję
s
a
moo
czys
zczania.
Wle
j
niewiel
k
ą
ilość
wod
y
na
dno
i
usta
w
temperatu
rę
100
°C
na 10-1
2 minut
.
-
Jeśli
pieka
rnik
j
est
b
ardzo
zab
rudzony,
dodaj
nie
co
detergen
t
do
wody
i
wytrzyj
zanieczy
szczenia.
Wybrane
przepis
y
Homar
Składniki
:
Homar 1 k
g, sok
imbirowy,
sól,
cukier, lik
ier
, p
ieprz
Obtocz
homa
ra
w
soli
i
zostaw
na
10
-
15min,
nastę
pnie
umieść w
piekarnik
u
i p
iecz
przez
12
-15min
w temp
eraturze 14
0
-160°
C.
Chrupią
cy kurcza
k
Składniki:
Kurczak, skrobia
, w
ino, ro
ztopiony
cu
k
ier, m
iód,
ocet winny,
ciepła woda
1. Umyj kurc
zaka,
zamo
cz kolej
no we
wrzącej, a
następnie
z
imnej wodz
ie.
2.
Z
miksuj
skrobię
,
roztopio
ny
cukie
r,
miód
i
ocet
winny
w
n
iewielk
iej
ilości
wod
y.
Posma
ruj
mies
zkanką
kurczaka
za
pomocą
p
ędzelk
a.
K
iedy
k
urczak
przeschnie,
umie
ść
go w
piek
arniku.
3.
Pie
cz
kurczaka
prze
z
20
min
w
tempe
raturze
150
–
200°C.
Następ
nie
ponownie
nałóż
panierk
ę i
piecz 10 min
w niskie
j temperatur
ze.
Wskazów
ki prz
ygotowani
a
Potrawa
czas
tempe
ratura
Kurczak
30
-40 min
20
0-220°
C
Ryba
10
-15 min
130
-150°
C
Ciasto
10
-12 min
140
-160°
C
Homar
12
-
15
min
140
-160°
C
Krewetki
10
-12 min
150
-180°
C
Kiełbaski
10
-13 min
120
-150°
C
Orzeszki
10
-15 min
140
-160°
C
NOWOŚCI
Nintendo Switch 2
Philips OneUp
iPhone 16e
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Etui iPhone 16e
PS5 Pro
Router Starlink
Mac mini
Call of Duty Black Ops 6
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Tekken 8
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
NA CZASIE
Karma dla psa
Karma dla kota
Obroża Foresto
MagSafe
Kolagen
Frytkownica beztłuszczowa
Ranking suszarek do prania
Piekarnik do zabudowy ranking
Termometr bezdotykowy ranking
Ranking zmywarek
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
POMYSŁ NA PREZENT
Pomysł na prezent
Prezent na komunię
Prezent na urodziny
Ranking smartwatchy
Słuchawki bezprzewodowe ranking
Prezent dla mężczyzny
Etui iPhone 16 Pro Max
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Jak bezpiecznie podróżować z kotem?
Czym jest MagSafe? Poznaj technologię, która upraszcza życie
Kody do The Forest – przedmioty, mutanty, budowanie i wiele więcej
Assassin’s Creed Shadows trafi na Nintendo Switch 2? Wszystko na to wskazuje!
Zewnętrzna karta graficzna - sposób działania i zastosowanie
Ranking hulajnóg elektrycznych dla dzieci [TOP10]
Inteligentna lodówka smart – jak odmieni Twoje życie?
Telewizor w sypialni - czym się kierować podczas wyboru?
Kolagen od A do Z – wszystko, co musisz wiedzieć
Ranking kamer sportowych do 1000 zł [TOP10]
Ranking lodówek turystycznych [TOP10]
Ranking zmywarek do zabudowy 45 cm [TOP10]
Co zrobić, gdy pies boi się transportera?
The Elder Scrolls V: Skyrim – kody na umiejętności, przedmioty i wiele innych
Colorful iGame GeForce RTX 5080 Vulcan White – Biała elegancja z czterema wentylatorami w świecie kart graficznych
Sprawdź więcej poradników