Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje STAUB
›
Instrukcja Garnek STAUB La Cocotte 40510-603-0 Zielony 26 cm
Znaleziono w kategoriach:
Garnki
(13)
Wróć
Instrukcja obsługi Garnek STAUB La Cocotte 40510-603-0 Zielony 26 cm
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
NACZYNIA ŻELIWNE STAUB
INSTRUKCJA OBSŁUG
I
WWW.STAUB.PL
1
z
3
1.
O PRODUKTACH
•
Dziękujemy za zakup produktów marki Staub
.
•
Wszystkie
produkty
Staub
wykonane
z
najwyższej
jakości
żeliwa
to
produkty
najwyższej jakości spełniające najsurowsze normy jakościowe.
•
Wszystkie
naczynia
żeliwne
S
taub
produkowane
są
we
Francji
–
w
kraju
ich
pochodzenia.
•
Zapewniają
najwyższ
y
poziom
satysfakcji
uż
ytkowania,
wykaz
ując
przy
tym
minimalne niezbędne zapotrzebowanie na energię
.
•
Przed
pierwszym
użyciem
koniecznie
przeczytaj
poniższą
instrukcj
ę
,
ażeby
w codziennym
użytkowaniu
cieszyć
się
w
pełni
naj
wyższą
jakością
i
możliwościami
jakie
oferują
produkty Staub.
•
Produkty
z
żeliwa
przeznaczone
s
ą
na
wsz
elkie
źródła
ciepła,
w
tym
kuchenki
indukcyjne.
•
Producent dopuszcza
mo
żliw
ość
nagrzewania si
ę
uchwytów
naczyń Staub.
2.
PRZED PIERWSZYM U
Ż
YCIEM
•
Wyjmij produkty z oryginalnego opakowania.
•
Zdejmij wszelkie metki oraz naklejki.
•
Starannie
umyj
pod
bieżącą
w
od
ą
używając
do
tego
ogólnie
dostępnych
kuchennych
detergentów
oraz
miękkich
gąbek
lub myjek.
•
Spłucz dokładnie.
•
Wytrzyj do sucha,
zęby
powierzchnia była pozbawiona resztek w
ody.
•
Przy pomocy szmatki natrzyj wewnętrzną powierzchnię olejem spożyw
czym.
•
Umieść na źródle ciepła, podgrzej
przez kilka minut.
•
Usuń nadmiar pozostałe
go oleju.
•
Twoje naczynie jest gotowe do użycia.
•
Powyższe
kroki
można
powtarzać
wielokrotnie
w
trakcie
normalnego
użytkowania.
3.
INSTRUKCJA OBSŁUGI
•
Wszystkie naczynia żeliwne powinny być podgrzewane stopniowo.
•
Wszystkie
naczynia
Staub
przystosowane
są
d
o
uż
ycia
na
wszelkich
źródłach
ciepła,
w tym na indukcję.
•
Nie
wolno
umieszczać
zimnych
naczyń
w
piek
arnikach
lub
na
już
rozgrzanych
powierzchniach.
•
Do
mieszania
i
przewracania
potraw
rekomendujemy
akcesoria
silikonowe
lub
drewniane.
•
Ażeby
uniknąć
poparzeń
zaws
ze
używaj
rękawic,
ścierek
lub
uchwytów
silikonowych.
•
Ze
względu
na
wysokie
temperatury
do
jakich
rozgrzewa
się
żeliwo,
nigdy
nie
stawiaj
naczyń
bezpośrednio
na
blatach
kuchennych
lub
innych
do
te
go
nie
przystosowanych powierzchniach.
WWW.STAUB.PL
2 z 3
•
Polecamy używanie
drewnianych desek magnetycznych Staub.
•
Na
p
owierzchniach
kuchenek
ceramicznych
lub
innych
szklanych
unikać
suwania
naczyń,
albowiem
może
to
spowo
dować
zarysowania
jej
powierzchni.
Zalecamy podnoszenie naczyń aniżeli ich suwanie.
•
Po
użyciu,
odczekać
minimum
20
minut
do
ostu
dzenia
naczynia
zanim
przystąpicie do mycia i eksponowania go na działanie chłodnej wody
.
•
Naczynia można nagrzewać maksymalnie do temperatury 250 stopni
Celsjusza.
•
W
przypadku
używania
silikonowych
uchwytów
zabezpieczających
dopuszczalna maksymalna temperatura to 200 stopni
Celsjusza.
4.
INSTRUKCJA DO KUCHENEK INDUKCYJNYCH
•
W
przypadku
kuchenek
indukcyjnych
ryzyko
przegrzania
dna
naczynia
jest
bardzo
duże
ze
względu
na bardzo wysoki poziom generowanego ciepła.
•
Rozgrzewać
naczynie
powoli
na
niskim
lub
średnim
poziomie
grzania
p
rzez
okres około 5 minut.
•
Dopiero po tym czasie przejść na wyższy poziom grz
ania.
•
NIE
używać
funkcji
Boost
lub
Turbo
lub
najmocniejszego
poziomu
grzania,
kiedy naczynie jest zimne.
•
Kuchenka
indukcyjna
może
nie
zadziałać
,
jeśli
średnica
dna
naczynia
nie
odpowiada
średnicy
pola
grzewczego,
w
szczególności,
kiedy
jest
ono
mniejsze
od tego dedykowanego.
•
Na
powierzchniach
kuchenki
indukcyjnej
unikać
suwania
naczyń,
a
lbowiem
może
to
spowodować
zarysowania
jej
powierzchni.
Zaleca
my
podnoszenie
naczyń aniżeli ich suwanie.
5.
INSTRUKCJA DO PIEKARNIKÓ
W
•
Rozgrzewa
ć
naczynie
powoli
na
niskim
lub
średnim
poziomie
grzania
przez
okres około 5 minut.
•
Dopiero po tym czasie przejść na wyższy poziom grz
ania.
•
NIE
używać
funkcji
Boost
lub
Turbo
lub
najmocniejszego
poziomu
grzania,
kiedy naczynie jest zimne.
•
Kiedy
naczynie
jest
wystarczająco
rozgrzane,
wlać
na
ścianki
trochę
oleju
jadalnego po czym umieścić w nim potrawę.
•
NIE
wkładamy
do
p
iekarnika
naczyń
wyposażonych
w
uchwyty
drewniane
lub
silikonowe.
6.
CZYSZCZENIE I KONSERWACJA
•
Odczekaj
minimum
20
minut
po
użyciu
naczynia,
ażeby
je
ostudzić
zanim
przystąpisz do czyszczenia.
•
Sprawdź,
czy
na
czynie
jest
wystarczająco
chłod
ne
i
nie
stwarza
zagrożenia
poparzenia.
•
Czyść
naczynia
p
od
bie
żącą
letnią
wodą,
używając
ogólno
dostępnych,
nie
żrących substancji czyszczących.
•
Używaj miękkich szmatek celem uniknięcia zarysowań.
•
ZŁOTA
RADA:
jeśli
po
umyciu
stwierdzisz
obecność
resztek
potrawy
na
powierzchni wewnętrznej nie p
róbuj usunąć ich
przy pomocy ostryc
h
myjek lub
innych
narzędzi.
Zalej
naczynie
wrzącą
lub
gorącą
wodą,
wlej
detergent
lub
WWW.STAUB.PL
3 z 3
wsyp
sodę
spożywczą
i
odczekaj
10
minut.
Wylej
zwartość
i
usuń
resztki
jedzenia przy użyciu miękkich gąbek.
•
Koniecznie dokładnie wytrzy
j do sucha zanim odłożysz na półkę
.
•
Producent
NIE
zaleca
mycia
w
zmywarkach
–
przyczyniają
się
one
bowiem
do
przyśpieszonego niszczenia powierzchni oraz uc
hwytów.
•
Z
cz
asem
uchwyty
mo
gą
ulec
poluzowaniu
–
w
ówczas
przy
p
omocy
śrubokręta
delikatnie je dokręć.
7.
BEZPIECZEŃSTWO UŻYTKOWANIA
•
Nie pozostawiaj naczynia w trakcie
użytkowania
bez nadzoru.
•
Nigdy
nie
p
ozostawiaj
dzieci
samych
w
pobliżu
naczynia,
kiedy
jest
ono
używane
lub
gorące
.
•
Uważaj
na
raczk
i
naczynia
i
pokrywek
–
długotrwałe
użytkowanie
garnka
lub
patelni
powoduje
nagrzewanie
się
rączek.
Nie
dotyczy
silikonowych
lub
drewnianych.
•
Zawsze
używaj
łapek
materiałowych
lub
silikonowych,
kied
y
zdejmujesz
naczynia ze
źródła
ciepła.
•
Gorące
naczynia odstawiaj na powierzchnie odporne na ciepło.
•
Naczynia Staub nie
są
przystosowane do
użycia
w kuchenkach mikrofalowych.
8.
GWARANCJA
•
Gwarancja NIE obejmuje:
o
przegrzania dna,
o
zarysowań mechanicznych powstałych na
skutek niewłaściwego użytkowania
,
o
odbarwienia powstałe na skutek użytkowania
niezgodnego z instrukcj
ą
,
o
odbarwień powstałych na skutek mycia w zmywarkach
,
o
odprysków
emalii
powstał
ych
n
a
skutek
kontak
tu
z
innymi
nacz
yniami
lub
twardymi powierzchniami,
o
uszkodzeń powstałych na skutek uderzenia lub upadku naczy
nia,
o
uszkodzeń powstałych na skutek niewłaściwego
czyszczenia,
o
uszkodzeń
powstałych
na
skutek
użycia
niewłaściwych
detergentów
lub
żrących
środków
czyszczących
,
o
używania
do
celów
profesjonalnych i przemysłowych
,
o
uszkodzeń
struktury
n
acz
yń
na
skutek
poddawania
i
ch
działaniu
różnicy
temperatur
–
hartowanie pod zimną wodą.
NOWOŚCI
Nintendo Switch 2
Philips OneUp
iPhone 16e
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Etui iPhone 16e
PS5 Pro
Router Starlink
Mac mini
Call of Duty Black Ops 6
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Tekken 8
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
NA CZASIE
Karma dla psa
Karma dla kota
Obroża Foresto
MagSafe
Kolagen
Frytkownica beztłuszczowa
Ranking suszarek do prania
Piekarnik do zabudowy ranking
Termometr bezdotykowy ranking
Ranking zmywarek
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
POMYSŁ NA PREZENT
Pomysł na prezent
Prezent na komunię
Prezent na urodziny
Ranking smartwatchy
Słuchawki bezprzewodowe ranking
Prezent dla mężczyzny
Etui iPhone 16 Pro Max
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Pielęgnacja kotów długowłosych. Czy potrzebna jest specjalna szczotka?
Czy MOVA X4 Pro jest najlepszym odkurzaczem pionowym? Poznaj funkcje nowego urządzenia
Czym jest MagSafe? Poznaj technologię, która upraszcza życie
Kody do The Forest – przedmioty, mutanty, budowanie i wiele więcej
Zewnętrzna karta graficzna - sposób działania i zastosowanie
Ranking hulajnóg elektrycznych dla dzieci [TOP10]
Inteligentna lodówka smart – jak odmieni Twoje życie?
Telewizor w sypialni - czym się kierować podczas wyboru?
Kolagen od A do Z – wszystko, co musisz wiedzieć
Ranking kamer sportowych do 1000 zł [TOP10]
Ranking lodówek turystycznych [TOP10]
Ranking zmywarek do zabudowy 45 cm [TOP10]
Gdzie ustawić kuwetę dla kota?
Frostpunk 1886 - Ogłoszono remake uznanego city buildera. Poznajcie szczegóły!
The Elder Scrolls V: Skyrim – kody na umiejętności, przedmioty i wiele innych
Sprawdź więcej poradników