Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje WHIRLPOOL
›
Instrukcja Piekarnik WHIRLPOOL OAS KC8V1 BLG Elektryczny parowy Czarny A+
Znaleziono w kategoriach:
Piekarniki do zabudowy
(53)
Wróć
Instrukcja obsługi Piekarnik WHIRLPOOL OAS KC8V1 BLG Elektryczny parowy Czarny A+
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
1
PL
Skrócona instruk
cja obsługi
1
. POK
RĘ
TŁO W
YBO
RU
Służ
y do włączania urządzen
ia
popr
ze
z w
ybranie
funkcji.
Obróc
ić d
o pozyc
ji
, b
y
w
y
łąc
z
yć ur
z
ądzeni
e.
2
.
Ś
W
I
AT
Ł
O
Naciśnię
cie
tego
pr
z
ycisku
pr
z
y
włączonym urz
ądzeniu powodu
je
włąc
ze
nie lub
w
y
łąc
zenie
lampk
i w
komorze piekarnika.
3.
UST
A
WIANI
E ZEG
AR
A
Służ
y do zmia
n
y usta
wień czasu
piec
zenia, opóźnionego star
tu i
cz
asomier
za.
Gdy pieka
rni
k jest wyłączon
y
,
w
yświetla go
dzinę.
4.
W
YŚWIETLACZ
5
. P
RZ
Y
CISK
I UST
A
WIE
Ń
Służą do zmian
y ustawie
ń cz
asu
piec
zenia.
6. PO
K
R
Ę
T
ŁO TE
R
MO
ST
A
TU
W pr
z
y
padk
u funkcji ust
awian
ych
ręcznie, obrócić, ab
y w
ybrać
żądaną
temperaturę.
Uwaga: P
ok
rętła są chowane
.
P
ok
rętło wysuwa się po naciśnięciu
jego środka.
1
3
2
4
5
6
1
.
Pan
el
ste
rowa
nia
2. W
en
t
ylat
or i grzałka okrągła
(
niewidoc
zne)
3. Oświetlenie piekarnika
4. P
row
adni
ce po
ziomó
w
(poziom
jes
t z
a
znac
zony na ściance
komor
y piekarnika
)
5. D
r
z
w
i
6. Gr
z
a
łka
górna
/
grill
7
. T
ablic
zk
a znamionowa
(
nie usuwać)
8.
nisza na w
odę pit
ną
1
2
3
4
5
7
8
6
DZIĘ
KUJE
MY ZA Z
AKU
P PROD
UK
TU W
HI
RLPO
OL
W celu uz
ysk
ania komple
k
sowej pom
oc
y
prosimy zarejest
rować urz
ądze
nie na stronie
ww
w .
whirlpool . eu/ register
Przed
użyciem
urządzenia
należy
uważnie
przeczytać
instrukcje
bezpiec
zeństwa.
O
PI
S PR
O
D
U
K
TU
OPIS P
ANE
LU STEROWANIA
2
AK
CESO
R
IA
UMI
ESZC
ZAN
IE R
USZ
TU I IN
NY
CH AKCESORI
ÓW
•
Umie
ści
ć ruszt na w
ybran
ym pozi
omie
, prz
y
wkładan
iu przech
ylając g
o lekko ku g
órze i w
pier
ws
zej kolejności umies
zc
z
ając stronę
t
ylną
z
zawinię
t
ym
br
ze
giem (skie
rowaną ku
gór
ze)
.
Następ
nie przesun
ąć ruszt poziomo wzdłuż sz
yny tak
daleko, jak to możliwe.
•
Inne ak
ce
sori
a, takie jak bl
ach
a do pieczeni
a, nal
eż
y
wsu
wać po
ziomo w szyny
.
PROW
AD
NI
CE W
YSUW
AN
E I D
R
AB
IN
K
I M
ET
ALOWE
Prze
d uż
yciem pie
kar
nika
usunąć taśmę o
chronną
[
a
]
, a
następnie
folię
ochronną
[b
] z p
rowadnic
w
ys
u
wa
nyc
h
.
DEMO
NT
A
Ż PROW
ADNI
C W
YSUW
ANY
CH [
c]
Pociągnąć dolną c
zęś
ć prowadni
c
y w
ysuwanej,
aby
odczepić dol
ne haki (
1
) i pociąg
nąć p
row
adni
ce
w
ysuw
ane do góry
, zdejm
uj
ąc je z górn
ych ha
kó
w (
2
)
.
PONOWNY MONT
AŻ PRO
W
ADNIC W
YSU
W
ANY
CH [
d]
Zawiesić gó
rne hak
i na
prowadnicach
pó
łe
k (
1
),
a nas
tępnie
do
cisnąć d
olną
c
zęść
prowad
nic
w
ysuw
an
yc
h do pro
wad
nic półek, aż z
aczepy dol
ne
zat
r
z
asną się
(2
).
1
2
1
2
[c]
[d]
W
Y
JMOW
ANIE I PONOWNY MONT
A
Ż DR
ABINEK
1.
Aby w
yjąć dr
abinki,
należ
y mo
cno złap
ać
zewn
ętrzną część d
rabi
nek i pocią
gną
ć ją do s
iebi
e,
w
yjmu
ją
c z osadze
nia w
sporni
k i dwie w
ewnę
trzne
blokady
.
2.
Aby pon
ownie z
amontować drabink
i, nal
eż
y
umie
ści
ć je w pobli
żu k
omory i włoż
yć dwi
e
blokady w
osadzenia. Następn
ie należ
y umieścić
część zewnętrzną w osadzeniu, zamontować
wspornik i mocno docisną
ć w stronę ścianki komory
,
aby upewnić
się, że drabink
i s
ą o
dpowie
dnio
zab
ezpi
ec
zone.
PIERW
SZE UŻY
CIE
1
. UST
A
W
IANIE
ZEGAR
A
Prz
y pier
wsz
ym uruchomieniu urz
ądzenia należy
w
ybrać j
ęzyk i c
zas: Na
ci
skać
do czasu, a
ż na
w
yświe
tla
czu będzie m
ig
ać ik
on
a
i dwie cy
fr
y
g
o
d
z
i
n
y.
Uż
yć
lu
b
, ab
y usta
wić godzi
nę
, a nast
ępnie
pot
w
ierdzić
, wciskając
. Zac
zną m
iga
ć dwi
e c
y
fr
y
mi
nut. U
żyć
lub
, aby u
staw
ić mi
nu
ty
, a
następnie
pot
wierd
zić,
wciskając
.
Uwaga: Gdy na wyświetlaczu miga ik
ona
, co moż
e się
zdarz
yć na prz
ykład wsk
utek dłuższej przerw
y w dostawie
prądu, należ
y ponownie ustawić czas.
2.
RO
Z
GRZEWA
NIE P
IEK
ARNIK
A
Now
e urządze
nie m
oż
e mieć wyczuwa
ln
y z
apac
h,
k
tó
r
y jest po
zo
stałoś
ci
ą po prod
uk
c
ji
: jest t
o
RUSZ
T
BL
ACHA NA ŚCIEK
A
JĄ
CY
TŁUSZ
CZ*
BL
A
CHA DO
PIECZENIA
*
SZYNY PRZESUWNE *
Służ
y do pieczenia potraw
lub jako miejsce do położenia
patelni, form do pieczenia i
innych naczyń żaroodpornych.
Do stosowania jako blacha do
pieczenia mięsa, ryb, warz
yw
,
focaccii itp
. lub w prz
ypadku
umieszczenia pod rusztem,
do zbierania ociek
ającego
tłuszczu i soków
.
Służ
y do pieczenia wszelkiego
rodzaju ciast i chleba oraz
mięsa, r
yb w folii itd
.
Ułatwiają wk
ładanie i
wyjmowanie akcesoriów.
* Dostępne tylko w w
ybranych modelach
Liczba i rodzaj akcesoriów może r
óżnić się w zależności od zakupionego modelu.
Dodatkowe akcesor
ia można nabyć oddzielnie w serwisie.
3
FUNK
C
JE
K
ONWENCJONALNE
Do pieczenia d
ow
olnego r
odzaju pot
raw n
a jedn
ym
poziomie.
W
YMUSZ
ONY NADMUCH
Do pieczenia r
óż
ny
ch po
tra
w w te
j samej
temperatur
ze, na k
ilku
pó
łk
ach (maks
ymalnie
tr
zech)
ró
wnocześni
e. F
unkc
ja ta po
zwala na pieczen
ie bez
wz
ajemnego pr
zenikania si
ę zapachów piec
zony
ch potraw
.
MA
XI COOKI
NG
Do pieczenia d
użych ka
wałkó
w mi
ęsa (powy
żej 2
,5
kg
). Zaleca s
ię obra
canie m
ięsa podczas pieczenia ta
k, aby
pieczeń z każde
j stron
y pr
z
yrumien
iła się r
ówno
miern
ie.
Zalecam
y ró
wni
eż polewa
nie pieczen
i sosem c
o ja
kiś czas,
żeby z
apobi
ec na
dmierne
mu w
ys
ychaniu mięsa
.
PIZ
Z
A
Do pieczenia r
óż
ny
ch r
odzajó
w i wielk
o
ści c
hleba
oraz pizz
y
. Zaleca się zami
anę położen
ia bla
ch po upł
y
wie
poł
o
wy cza
s
u pi
ecz
en
i
a.
GRILL
Do pieczenia ka
wałk
ów m
ięsa (
antrykot
u,
szaszł
ykó
w
, kie
łbasek)
, do zapie
kania w
arz
y
w lub do
prz
yrumieniania piecz
y
wa.
Podc
zas
grillowania mięsa
zal
eca
się z
astosowanie b
lachy
na śc
iekaj
ący tłuszcz: blac
hę na śc
iekaj
ący tłuszcz moż
na
umieścić na d
owolnym poziomie p
oniżej r
usz
tu i
nalać do
nie
j ok. 200 ml wody pit
nej.
TURBO GRILL
Do piec
zenia duż
ych kawałków mięsa (
u
dziec,
rostbe
f
, kurc
z
ak). Zale
camy z
astosowanie blachy na
ście
kają
cy tłuszcz: blachę n
a ście
kają
cy tłuszcz możn
a
umieścić na d
owolnym poziomie p
oniżej r
usz
tu i
nalać do
nie
j ok. 200 ml wody pit
nej.
W
YR
AST
ANIE
Ułatwia w
yrastan
ie ci
ast słodkic
h i słon
yc
h. U
stawi
ć
pokrętło t
ermo
statu n
a ik
oni
e, ab
y akt
y
wowa
ć tę fu
nk
cję
.
TERMOOBIE
G E
C
O
Do piec
zeni i
nadziewan
ych kawałkó
w mięsa
na je
dnym ruszcie. Potraw
y s
ą z
abe
zpie
c
zone pr
ze
d
nadmiernym w
ys
ychaniem dzięk
i de
likatnemu,
przer
y
wanemu obiegowi p
owietrz
a.
Gdy ta funk
cj
a jest uży
wana, k
on
trol
ka EC
O pozosta
je
w
yłączona przez cały c
z
as pieczen
ia, ale m
ożn
a ją na j
akiś
c
zas
wł
ąc
z
yć z p
owrotem,
naciskając
.
•
RY
BY
•
MIĘSO
•
CHLE
B
Ko
rz
ystając z fu
nk
cj
i
, można osiągnąć wspaniał
e
rezu
ltaty
, co jest m
ożl
iwe d
zięki te
mu, że d
o got
owa
nia
uży
ta zosta
je wtedy para. Na
leży nalać w
ody do
nierozgrz
ane
go pi
ekar
nika i
w
y
brać f
unkcję odpowie
dnią
do me
tody
pr
z
ygotow
y
wania
potraw
y
.
Dane d
ot
yc
z
ące
opt
y
maln
ej il
ości wo
dy
i w
yso
kości temp
er
atur
y dla
każdego rodzaj
u potr
awy został
y podane w odpo
wiedni
ej
tabeli g
oto
wa
nia.
P
rze
d umieszc
ze
niem jedzenia
w
komorze nal
eż
y rozgr
zać
piek
arnik
.
C
OD
ZIENNA EKSP
L
O
A
T
A
C
J
A
1.
W
YBRAĆ
F
UNK
CJĘ
Aby wybrać funk
c
ję
, należy obróci
ć
pokr
ętło wyboru
do p
oz
ycji zaz
nac
zonej s
ymb
olem
żądan
ej funkcji:
w
yświet
lacz zaświeci s
ię i będzie słycha
ć sygn
ał
d
ź
w
i
ę
k
o
w
y.
2.
WŁĄCZANIE F
UNKCJI
RĘC
ZN
E
Aby włą
cz
yć w
ybran
ą funk
cj
ę, n
ależy obrócić
pok
rętł
o
termost
atu
, by ustawić ż
ądaną temp
eraturę.
Uwaga: P
odczas pieczenia można zmienić funkcję za pomocą
pokrętła wyboru lub zmienić ustawioną temperaturę za pomocą
pokrętła termostatu. F
unkcja nie zostanie uruchomiona, jeśli
pokrętło termostatu będzie ustawione w poz
ycji
. Można
ustawić czas pieczenia, czas zakończenia pieczenia (tylko jeśli
ustawiono czas pieczenia) i czasomierz.
W
YR
AST
ANIE
Aby włąc
z
yć funkcję „
Wyr
astanie
”
, należ
y
obrócić
pokrętło
termostatu
do poz
ycji oznac
zonej o
dpowie
dnim
symbolem
; jeś
li pieka
rnik u
stawi
ono do pra
cy w innej
temper
aturze,
funkcja nie w
łąc
z
y się.
Uwaga: Można ustawić czas pieczenia, czas zakończenia
pieczenia (tylko jeśli ustawiono czas pieczenia) i czasomierz.
Kie
dy
piek
arnik
jest
zimny
,
w
y
pe
ł
nić niszę o
dpowie
dnią
ilością
wod
y pi
tnej,
k
ier
ując
się danymi z
awar
t
y
mi w t
abeli
gotowania.
Ustawić i ak
t
y
wować f
unkcję
: Na
koniec os
trożnie
ot
worz
yć dr
z
wic
zk
i, aby p
ara
mogła swobodn
ie w
ydo
bywać się
z pie
karnik
a.
zja
wisk
o normalne. Dlat
ego pr
zed pr
z
ys
tąpieniem
do p
r
z
ygotow
y
wania
potraw
za
lec
amy rozgrz
anie
pieka
rni
ka „na pu
sto
"
, co uła
twi pozb
y
cie s
ię t
ego
zapac
hu. N
ależy w
yją
ć z ko
mory urz
ądz
eni
a
wszystkie karton
y z
abezp
ieczając
e i zdją
ć
przezr
ocz
ystą fol
ię
, a tak
że us
un
ąć w
szystkie
znajdujące się w
niej akcesoria
.
Ro
zg
rz
ać pie
karn
ik do 2
50° C n
a ok
oło godzin
ę. W
tym c
zasie pi
ekarn
ik m
us
i by
ć pu
sty
.
Uwaga
: P
o pierwsz
y
m uż
yci
u urządzenia zaleca się
pr
zewietr
z
yć p
omies
zcz
enie.
4
Uwaga: Ot
warcie drz
wiczek i uzupełnienie wody podczas
pieczenia może mieć negatywny wpływ na końcowy wynik
pieczenia.
3.
PODGR
ZEW
A
NIE WST
ĘPNE
I C
IEPŁ
O
RESZTKO
WE
Kie
dy f
unkcja zostanie ur
uchomiona
, odp
owie
dni
sygn
ał dźwięko
w
y i miga
ją
ca na wyświetla
czu ikon
a
, poinf
ormu
ją, że zo
stała włączona faza nagrze
wani
a
wstępnego.
P
o osi
ągn
ięci
u usta
wione
j te
mperat
ury ikon
a staje s
ię
stała i ro
zlega s
ię nowy sygnał dźwięk
owy wskazu
jący
, że
potrawę można umieś
cić w środk
u i m
ożna kont
ynuować
piec
zenie.
Uwaga: Umieszczenie potraw w piekarniku pr
zed końcem
procesu wstępnego nag
rzewania może mieć wpływ na jakość
prz
ygotowywanych potraw
.
Po zakońc
zeniu pi
ec
zenia i
pr
z
y
w
ył
ąc
zonej f
unkcji,
ik
ona mo
że po
zostać w
idoczna na wyświetla
czu naw
et po
w
yłączeni
u wen
tylator
a chłodząc
ego i sygn
ali
zow
ać, że w
ko
morze zna
jdu
je się r
esztko
we c
iepło.
Uwaga: Czas, po którym ik
ona się wyłącza, jest różny
, ponieważ
zależ
y od szeregu cz
ynników
, takich jak temperatura otoczenia
i uż
ywana funk
cja.
W k
ażdym razie, pr
odukt należ
y uznać za
wyłączony
, gdy wsk
aźnik na pok
rętle wyboru znajduje się w
poz
ycji "
".
.
PROGRAMOW
ANIE PIE
CZENIA
Prze
d rozpo
c
zęciem
programowania
piec
ze
nia należ
y
w
y
b
ra
ć f
un
kcję.
CZ
A
S TRWA
NIA
Nacisnąć
i pr
z
y
t
r
z
y
mać
, aż na wyświetla
czu poja
wi się
iko
na
i migając
e „0
0:
0
0”
.
Za pomocą
lub
ustaw
ić właśc
iwy c
zas pieczenia i
pot
w
ierdzić
, wciskając
.
Włącz
yć t
ę funk
c
ję, u
staw
iaj
ąc
pokrętło termostatu
w p
oz
ycji
w
ybrane
j tem
perat
ur
y: sygn
ał dźwięko
w
y i wskazani
e na
w
yświet
laczu oz
naczają, że pieczenie z
ostało zak
ończone.
Uwaga: Aby anulować ustawienie czasu piecz
enia, nacisnąć i
prz
ytr
z
ymać
, aż na wyświetlaczu zacznie migać ikona
, a
następnie za pomocą prz
ycisku
zresetować czas pieczenia
do war
tości
„00:00”
. T
en czas pieczenia zawiera fazę nagrzewania
wstępnego
.
PROG
R
AMOWANIE CZ
A
SU ZAKOŃ
CZE
NIA
P
IE
CZEN
IA/
OPÓ
ŹNIONY
ST
ART
P
o usta
wieni
u cz
as
u pieczenia m
ożn
a opóźn
ić włączen
ie
funkcji, programując jej
c
zas
zakońc
zenia: wcisnąć
i
prz
y
trz
y
mać do czasu
, aż na w
yświet
laczu poj
awi s
ię ik
ona
i z
ac
znie migać
ak
tualny c
z
as.
Za pomocą
lub
ustawić c
zas z
akończenia piec
zenia i
zat
wierdzić pr
z
yciskiem
.
Włącz
yć t
ę funk
c
ję, u
staw
iaj
ąc
pokrętło termostatu
w p
oz
ycji
w
yb
ranej temp
eratur
y
: funkcja pozost
anie z
atr
z
y
mana do
cz
asu jej aut
omatyc
znego uruchomienia po upł
ynięciu
cz
asu o
bliczonego ta
k, by pieczenie zak
ończ
yło się o
ustawionej godzinie
.
Uwaga: Aby anulować ustawienie
, wyłącz piek
arnik
, obracając
pokrętło wyboru do poz
ycji
“
”.
KONIEC PI
EC
ZEN
IA
Kiedy funk
cj
a zako
ńcz
y się, będz
ie sł
yc
hać syg
nał
dźwięko
w
y
, a w
yświetl
acz pokaże odpowied
ni k
omun
ikat.
Obró
cić
po
kręt
ło wyboru
, by wybrać inn
ą funk
c
ję, l
ub do
poz
ycji
“
”
, by w
y
łąc
z
yć p
iek
arnik
.
Uwaga: Jeśli czasomierz jest włączony
, wyświetlacz będzie
pok
az
ywać k
omunik
at
„END”
lub czas pozostały do końca cyk
lu
pieczenia.
.
UST
A
WIANIE MINUTNIKA
T
a opc
ja ni
e przer
y
wa pieczenia a
ni ni
e progr
amu
je go
,
pozwala tylko u
ż
y
wać w
yświet
lacza jak
o cz
asom
ierza,
zarówno
gdy
włąc
zona
jest
jakaś f
unkcja, jak i k
ie
dy
piek
arnik j
est
w
y
łąc
zony
.
Nacisnąć
i pr
z
y
t
r
z
y
mać
, aż na wyświetla
czu poja
wi się
, ik
ona „00:00” i miga
jąc
e „00:00”
.
Za pomocą
lub
ustaw
ić właśc
iwy c
zas pieczenia i
pot
w
ierdzić
, wciskając
.
Gdy t
ylk
o zakoń
cz
y się odli
cz
anie wybranego czasu,
urz
ąd
zenie w
yda charak
ter
yst
yc
zny sygnał
dź
wię
kowy
.
Uwagi: Aby anulować usta
wienie czasomierza, nacisnąć i
prz
ytr
z
ymać
, aż ikona
zacznie migać, a następnie za
pomocą prz
ycisku
zresetować ustawienie czasu do
„00:00”
.
5
PRZ
EPI
S
FU
N
KC
JA
NAGRZEWA
NIE
TEMPER
A
TURA (°C)
CZ
AS T
RWANIA
(M
i
n)
POZI
OM I AKCE
SO
RIA
Ciasta drożd
żowe
Ta
k
17
0
30 - 5
0
3
Ta
k
16
0
30 - 5
0
2
Ta
k
16
0
40 - 60
4
Ciasto z nadz
ieniem
(
sernik, s
tr
udel, ciasto owo
cowe
)
Ta
k
1
60 - 200
3
5 - 90
2
Ta
k
1
60 - 200
40 - 90
4
2
Kr
uche cias
tec
zk
a
/Ro
galik
i
Ta
k
16
0
25 - 3
5
3
Ta
k
16
0
25 - 3
5
3
Ta
k
15
0
3
5 - 4
5
4
2
Pt
ysie
Ta
k
1
80 - 2
1
0
30 - 40
3
Ta
k
1
80 - 200
35 - 4
5
4
2
Ta
k
1
80 - 200
35 - 4
5
5
3
1
Bez
y
Ta
k
90
1
50 - 2
00
3
Ta
k
90
1
40 - 200
4
2
Ta
k
90
1
40 - 200
5
3
1
Pizz
a/Focaccia
Ta
k
1
90 - 250
15
–
5
0
1 / 2
Ta
k
1
90 - 250
2
0 - 50
4
2
Mrożona piz
z
a
Ta
k
2
50
1
0 - 20
3
Ta
k
230
-
250
1
0 - 25
4
2
Sł
one ci
asta
(tar
ta war
z
y
w
na, quiche)
Ta
k
1
80 - 200
40 - 5
5
3
Ta
k
1
80 - 200
4
5 - 60
4
2
Ta
k
1
80 - 200
4
5 - 60
5
3
1
V
ols-au-vent / chru
piące
pasz
tecik
i
Ta
k
1
90 - 200
20 - 3
0
3
Ta
k
1
80 - 1
90
20 - 40
4
2
Ta
k
1
80 - 1
90
20 - 40
5
3
1
Lasagne / z
apiekany makaron /
cannelloni /
zapi
ekank
i
Ta
k
1
90 - 200
45 - 6
5
2
Jagnięcina
/
cielęcina
/wo
łowina
/
wiepr
zowina
1
kg
Ta
k
1
90 - 200
80 - 1
1
0
3
Kotlety wiepr
zowe z chrupiącą
skórką 2
kg
Ta
k
1
80 - 1
90
1
1
0 - 1
50
3
Kurcz
ak
/k
rólik
/ka
cz
ka
1
kg
Ta
k
200 - 230
50 - 1
00
2
Indyk
/
gęś 3 k
g
-
1
90 - 2
00
1
00 - 1
6
0
2
Ry
ba pie
czo
na/ p
otraw
y
piec
zone w papierze
(
let, w całości)
Ta
k
1
7
0 - 1
90
30 - 4
5
2
Nadziewane warz
y
wa
(
pomidor
y
, cukinie, bakłażany
)
Ta
k
1
80 - 200
50 - 7
0
3
To
s
t
y
5'
2
50
2 - 6
5
T
ABEL
A P
IECZENIA
AKCE
S
O
R
IA
Rusz
t
Nac
z
y
nie d
o pie
c
zeni
a lub
tor
town
ica na r
usz
cie
Blach
a do pi
ec
ze
nia/
Blach
a na ści
ek
ając
y tłu
szc
z
lub fo
rma do p
ie
cz
enia
umieszc
zone na ruszcie
Blach
a na ści
ek
ając
y
tłus
zc
z
/ bla
cha do p
ie
cz
enia
Blach
a na ści
ek
ając
y tłu
szc
z
/ Blach
a do pi
ec
ze
nia
nape
ł
nio
na 200 m
l wod
y
FUN
KC
JE
Konwe
ncjo
nal
ne
T
ermoobieg
Maxi Cooking
Piz
za
G
rill
T
urbogrill
Wy
m. o
bie
g Eco
NOWOŚCI
Nintendo Switch 2
Philips OneUp
iPhone 16e
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Etui iPhone 16e
PS5 Pro
Router Starlink
Mac mini
Call of Duty Black Ops 6
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Tekken 8
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
NA CZASIE
Karma dla psa
Karma dla kota
Obroża Foresto
MagSafe
Kolagen
Frytkownica beztłuszczowa
Ranking suszarek do prania
Piekarnik do zabudowy ranking
Termometr bezdotykowy ranking
Ranking zmywarek
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
POMYSŁ NA PREZENT
Pomysł na prezent
Prezent na komunię
Prezent na urodziny
Ranking smartwatchy
Słuchawki bezprzewodowe ranking
Prezent dla mężczyzny
Etui iPhone 16 Pro Max
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Pielęgnacja kotów długowłosych. Czy potrzebna jest specjalna szczotka?
Czy MOVA X4 Pro jest najlepszym odkurzaczem pionowym? Poznaj funkcje nowego urządzenia
Czym jest MagSafe? Poznaj technologię, która upraszcza życie
Kody do The Forest – przedmioty, mutanty, budowanie i wiele więcej
Zewnętrzna karta graficzna - sposób działania i zastosowanie
Ranking hulajnóg elektrycznych dla dzieci [TOP10]
Inteligentna lodówka smart – jak odmieni Twoje życie?
Telewizor w sypialni - czym się kierować podczas wyboru?
Kolagen od A do Z – wszystko, co musisz wiedzieć
Ranking kamer sportowych do 1000 zł [TOP10]
Ranking lodówek turystycznych [TOP10]
Ranking zmywarek do zabudowy 45 cm [TOP10]
Gdzie ustawić kuwetę dla kota?
Frostpunk 1886 - Ogłoszono remake uznanego city buildera. Poznajcie szczegóły!
The Elder Scrolls V: Skyrim – kody na umiejętności, przedmioty i wiele innych
Sprawdź więcej poradników