Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje WHIRLPOOL
›
Instrukcja Piekarnik WHIRLPOOL WTA C 8411 SC AN Elektryczny Antracytowy A
Znaleziono w kategoriach:
Piekarniki do zabudowy
(53)
Wróć
Instrukcja obsługi Piekarnik WHIRLPOOL WTA C 8411 SC AN Elektryczny Antracytowy A
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
PL
Skrócona instruk
cja obsługi
O
PIS
PRO
D
U
K
TU
P
ANEL STE
ROW
ANIA
1.
Pulpit s
terując
y
2.
We
nt
y
la
to
r
3.
Gr
załka okrągła
(
niewidoc
zna)
4.
Prowadnice pó
łek
(poziom jest zaznac
zon
y na
froncie piekarni
ka)
5.
D
rz
wic
zk
i
6.
Grz
ałka górna / g
ril
l
7.
Oświetlenie
8.
T
ablic
zka z
namionowa
(
nie usuwać)
9.
Dolna gr
z
ałk
a
(
niewidoc
zna)
1
. POK
RĘ
TŁO WY
BOR
U
Służ
y do włączania u
rz
ądze
nia
popr
zez
w
ybr
anie funkcji. Obró
cić
do
poz
ycji
, by wyłąc
z
y
ć
urz
ądzenie.
2. ZEGAR ANALOG
OWY
3.
POK
RĘ
TŁO TERM
OST
A
TU
Obró
cić, aby w
yb
rać ż
ądaną
temperaturę.
4.
DIO
D
A TERMOST
A
TU
/
N
AG
R
Z
E
WAN
IA
Świeci po
dc
zas nagr
zewania
urządzenia. Wyłącza się
po
osiągnięciu
w
y
maganej
temperatur
y
.
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
5
8
9
7
6
1
2
3
4
DZIĘ
KUJEMY Z
A Z
AKUP PRO
DUK
TU WH
IRLP
OOL
W celu uz
yskani
a komplek
sowej po
moc
y
prosimy zarejest
rować urz
ądzenie na st
ronie
ww
w .
whirlpool . eu/
register
Przed
użyciem
urządzenia
należy
uważnie
przeczytać
instrukcje
bezpiec
zeństwa.
AK
CE
SOR
IA
RUSZ
T
BL
A
CHA NA ŚCIE
K
A
JĄ
CY
TŁUSZ
CZ*
BL
A
CH
A DO PIECZENIA
*
W
YS
U
WA
N
E
PRO
W
ADNICE *
Służ
y do pieczenia potraw
lub jako miejsce do położenia
patelni, form do pieczenia i
innych naczyń żaroodpornych
Do stosowania jako blacha do
pieczenia mięsa, ryb, warz
y
w
,
focaccii itp
. lub w prz
ypadku
umieszczenia pod rusztem,
do zbierania ociek
ającego
tłuszczu i soków
.
Służ
y do pieczenia wszelkiego
rodzaju ciast i chleba oraz
mięsa, r
yb w folii itd
.
Ułatwiają wk
ładanie i
wyjmowanie akcesoriów.
ROŻ
E
N
*
* Dostępne tylko w w
ybranych modelach.
Liczba i rodzaj akcesoriów może r
óżnić się w zależności od zakupionego modelu.
Dodatkowe akcesor
ia można naby
ć oddzielnie w ser
wisie.
Umożliwia rów
omierne
pieczenie duż
ych porcji mięsa
i drobiu.
UMI
ESZCZ
ANI
E RUSZ
TU I IN
NY
CH AK
CESO
RIÓW
Umi
eśc
ić ruszt poziom
o, prze
suwa
ją
c go wzdłuż
prowadnic i
upew
niając się, że s
trona z uni
esioną
krawędzią jest skierowan
a ku gór
ze.
Inne a
kc
es
oria, ta
kie jak bl
acha n
a ści
ekają
cy tłuszcz
cz
y blach
a do pieczeni
a, są wsu
wane po
ziomo
, w taki
sam spo
sób
, jak ru
sz
t.
W
Y
JMOW
ANIE I PONOWNY MONT
AŻ
PRO
W
ADNIC
•
A
by wyjąć pr
owa
dni
ce półek, należy je po
dn
ieść i
następ
nie d
elikatn
ie w
yciągn
ąć dolną
c
zęść z
miejsc
a
zamoco
wan
ia
: ter
az ruszt można wyjąć
.
•
A
by z po
wrot
em wło
ż
y
ć pro
wadn
ice półek, najpi
erw
trz
eba je
umieścić w gó
rnym miejscu z
amocowania.
T
rz
ymają
c w podnie
sio
nym położe
niu
, wsu
ną
ć je do
piekarnika, a następnie opuści
ć do dolnego miejsca
zam
ocowania.
MON
TOW
AN
IE PR
ZESU
WNY
CH PROW
ADNIC
(JE
ŚLI T
A OPC
JA JEST D
OST
ĘPNA)
Wyją
ć pro
wadn
ic
e pó
łki z piekarn
ika i zd
jąć
plastikowe z
abezp
iec
zenie
z pr
zesuwnych prowadnic
.
Zamoc
owa
ć górn
y zaci
sk szy
n
y do pro
wad
nicy
półk
i i przesu
ną
ć ją wzdłuż tak da
lek
o, j
ak t
o
moż
liw
e. Opu
ści
ć drugi zac
isk ta
k, aby zna
lazł s
ię w
odp
owiednim miejscu.
Aby zab
ezpie
cz
y
ć prowadnicę,
nale
ż
y do
cisnąć mo
cno d
olną c
zęś
ć z
acisku
do
pro
wadn
icy pó
łki. Spra
wd
zić, cz
y sz
yn
y przesu
waj
ą
się sw
obodni
e. P
o
w
tórzyć powy
ższe c
z
ynno
ści d
la
drugiej prowadnic
y
pó
łk
i na t
y
m samym p
oziomie.
Uwaga:
Wysuwane prowadnice mogą b
yć zamontowane na
dowolnym po
ziomie
.
UŻY
W
ANIE ROŻNA
(JEŚLI
JEST
W ZEST
A
WIE)
Wbić szpikulec pr
zez środek porcji mięsa (
jeśli
jest
to drób, mięso należ
y
owiąz
ać sznurk
iem)
.
Przes
un
ąć mi
ęso wzdłuż szpik
ulca, aż op
rze się
mocno i nieruchomo na wideł
kach. W
cisn
ąć drugie
widełki na szpiku
lec i przesu
ną
ć je tak, aby mocn
o
pr
z
y
tr
z
ymy
wał
y mięso. Dok
ręcić śrubę
mocującą
,
aby zab
ezpie
c
z
yć mięso w o
dpowie
dnim po
łożeniu.
Wpr
owadzić zakończenie w
odpowiednie zag
łębienie
w komorze piekarnika i opr
zeć z
aokrągloną część na
przeznac
zon
ym do tego celu wsporniku.
Uwaga: P
oniżej ro
żna trzeba umieścić specjalną blachę na
ściek
ający tłuszcz i nalać do niej ok
. 500 ml wody
. Ab
y
uniknąć popar
zeń, gdy szpikulec jest gorący, należy uż
y
wać
specjalnego uchwytu z tworz
y
wa sztucznego (który tr
zeba
zdjąć przed włożeniem r
ożna do piekar
nika).
Korz
ystanie z akcesorium jest dopuszczalne tylko w
połączeniu z funkcją
T
ur
bogrill.
PL
.
RO
Z
GRZEW
ANIE P
IEK
ARNIKA
Nowy piekarni
k może m
ieć w
y
czuwaln
y zapac
h,
k
tó
r
y jest po
zostało
ści
ą po produ
kc
ji
: jest t
o zj
awi
sk
o
no
r
m
a
l
ne
. Dla
tego przed
prz
ystąpieniem do
pr
z
ygotow
y
wania p
otraw z
alec
a się rozgr
zani
e
pust
ego piekarn
ika, c
o ułatwi pozb
yc
ie si
ę
ni
ep
oż
ą
da
ne
go
z
ap
ac
hu
.
Zdj
ąć z pi
ekarni
ka karton
ochr
onn
y l
ub przezrocz
ystą fol
ię i wyjąć z ni
ego wszel
kie
akcesoria.
P
odgrzewa
ć piekarn
ik do 25
0° C przez ok
oło jedną
godzinę, naj
lepiej za p
omocą funkc
ji " Pieczenie
ko
nw
ek
c
yjn
e"
. W tym c
zasie pi
ekarni
k mus
i by
ć
pusty
. Ab
y pra
widło
wo u
stawi
ć tę fun
kc
ję
, nal
eż
y
postęp
ować zgodnie
z instrukcjami.
Uwaga: P
o pier
wsz
ym uż
yciu urządzenia zaleca się
przewietrz
yć pomieszczenie.
P
IERW
S
ZE U
Ż
Y
C
IE URZ
ĄD
ZEN
IA
1
. W
YBI
ER
AN
IE FUN
K
C
JI
Aby wybrać funk
c
ję
, należy obróci
ć pokrętł
o w
yboru
do p
ozycji oznac
zonej s
ymbo
lem ż
ądanej funkcji.
W
Y
Ł
ĄC
ZO
N
Y
Do w
yłąc
zania
piek
arnika
.
OŚWIETLENIE
Włącz
anie wewnętrznego oświetlenia
piek
arnika
.
KONWENC
J
ONALNE
Do pieczenia d
ow
olnego r
odzaju pot
raw n
a
jednym p
oziomie.
DIAMON
D CL
EAN (T
ylko w n
iektór
yc
h
m
o
d
e
la
c
h)
W ramach
tego sp
ecjalneg
o niskotemperaturoweg
o
cyk
lu cz
yszczeni
a brud i r
esztki jedzenia m
ożn
a
z łatwoś
cią u
su
nąć za pomocą pa
r
y
. Fu
nk
cja
może zost
ać uruchomio
na w
ył
ącznie
pr
z
y
zim
nym p
iekarni
ku i po wla
niu 2
00ml wody n
a
dno pie
karni
ka. Usta
wić m
inu
tni
k na 30 m
inu
t i
tem
perat
urę n
a 90°C
. P
o zakoń
czeniu cyklu nale
ż
y
odczekać około 1
5 m
inu
t przed otwarci
em drzwi
ur
ząd
zenia.
PI
EC
Z
.
KON
W
E
KC
Y
J
NE
Do pieczenia m
ięsa l
ub ci
ast z pł
ynn
ym
nadzienie
m, na je
dnej pó
łce. T
a f
unkcja zapew
nia
równomierne wy
piec
zenie części dolnej i górnej. Cał
y
w
yp
iek jes
t złot
y
i chrupiąc
y
.
GR
ILL
Do gril
lo
wani
a stek
ó
w
, k
ebabó
w i kiełbasek, do
zap
iekania war
z
y
w
lub do p
rz
y
rumieniania pie
c
z
y
wa.
Podc
zas grillowania mi
ęsa z
alec
a się z
astosowanie
blac
h
y na ści
ekają
cy tłuszcz: blach
ę na śc
iekają
cy tłuszcz
można umieścić na
dowolnym poziomie
poniżej b
lach
y
do pieczeni
a i nal
ać do ni
ej ok. 500 ml wody pi
tne
j.
TURBO GRIL
L
Do piec
zenia duż
ych kawałkó
w mięsa (
udziec,
rostbe
f
, kurc
zak
)
. Z
alecamy z
astosowanie blachy na
ście
kają
cy tłuszcz: blachę n
a ście
kają
cy tłuszcz możn
a
umieścić na d
owoln
ym p
oziomie p
oniżej blachy
do pieczeni
a i nal
ać do ni
ej ok. 500 ml wody pi
tne
j.
Ko
rz
ystają
c z te
j funk
cj
i pieczeni
a moż
em
y uż
y
ć roż
na
(zale
żni
e od w
yposaż
eni
a
)
.
RO
ZMRAŻ
ANIE
Dla s
z
ybs
zego
rozmraż
ania ż
y
wn
ości.
W
YM
USZ
ON
Y N
ADMU
CH
Do pieczenia r
óż
ny
ch po
tra
w w te
j samej
temperatur
ze, na k
ilku pó
ł
kach (maks
ymalnie tr
zech)
ró
wnocześni
e. F
u
nk
cj
a ta pozwala na p
ieczenie bez
wz
ajemnego przenikania się zapachów pieczonych
p
o
t
ra
w.
NA
GR
ZEWANIE DO
LNE
J G
RZ
AŁK
I
do opieka
nia s
podu potra
wy
. F
un
k
cja j
est też
pol
ecana
do wolne
go gotowania,
gotowania potr
aw
w sos
ie lu
b zalewie or
az zagęszczania so
sów
.
2. WŁĄCZ
ANI
E FUNKCJ
I
Aby włą
cz
yć wybraną funk
c
ję
, należy obróc
ić
po
kr
ętł
o
termost
atu
, by ustawić ż
ądaną temp
eraturę.
Diamond Clea
n (Jeśli w
ystępuje
)
Aby włąc
z
yć f
unkc
ję c
z
yszc
zenia
„Diamo
nd Clean”
,
nal
ać 2
00 ml wody pit
nej na d
no piekar
nika,
nast
ępn
ie usta
wić
pokr
ęt
ło wyboru
oraz
po
krę
tł
o
termost
atu
na ikonę
.
. ZEGAR ANALOGOW
Y
1.
Ikona c
zasu rozpo
czę
cia
piec
zenia
2.
Ikona z
akończe
nia c
zasu
piec
zenia
3.
Ikon
a u
st
awi
eń
minutnika
4.
Pokrętło
zegara
5.
Ikona ustawienia
zegara
. UST
A
WIE
NI
E ZEGAR
A
C
ztero
krotnie
wcisnąć pok
rętło ze
gara,
aż na
w
yświet
laczu będzie m
iga
ć ik
ona
. Pr
zek
rę
c
ić
pokrętło
, ab
y usta
wić a
k
tu
aln
y czas i zatwierdzić
,
wciskając
pok
rętł
o.
Uwaga: jeśli nastąpi przer
wa w zasilaniu, czas musi być
ustawiony ponownie
.
. UST
A
WIE
NI
E CZ
ASU PR
ACY
Aby o
kreśl
ić czas pracy urz
ądzen
ia, n
ależy
wprowadzić cz
as zakończenia pie
czenia. Po w
ybraniu
funkcji i temper
atur
y robo
czej
dwuk
rotnie wcisną
ć
pokrętło z
egara, aż n
a w
yświet
laczu będzi
e miga
ć
iko
na
. Przekręc
ić pokręt
ło zegar
a, aby u
staw
ić
cz
as zakońc
zenia pieczenia. Ponownie wci
snąć
pokrętło z
egara, a
by potwier
dzić i r
ozpocząć
piec
zenie. Zakończenie piec
zenia zostanie
zas
ygnalizowane dź
więk
iem or
az miganiem
ikon
y
.
Uwaga: najkrótsz
y możliwy czas prac
y to 2minuty
. Aby
sprawdzić ustawion
y czas pracy podczas pieczenia, należ
y
jednokrotnie nacisnąć pok
rętło zegara. Aby anulo
wać zadane
ustawienie przed upływem podanego czasu, wcisnąć i
prz
ytr
z
ymać pokrętło zegara przez 5sekund, a piek
arnik
powróci do r
ęcznego tr
ybu pracy. P
o zakończeniu pieczenia
wcisnąć pokrętło zegara na 5sekund, aby wyłącz
yć syg
nał
dź
więkowy, a potem pono
wnie, aby anulować po
zostałe
ustawienia i powrócić do r
ęcznego tr
ybu pracy.
1
5
2
3
4
C
OD
ZIENNE K
OR
ZY
S
T
A
NIE Z
F
UNK
CJI P
IEK
ARNIK
A
T
ABE
L
A GOTOW
AN
IA
PRZ
EPIS
F
UN
KC
JA
NAGRZEW
ANIE
TEMPER
A
TURA (°C)
C
Z
A
S T
RWA
N
I
A
(M
I
N
.)
B
L
AC
HY
I
AKC
ES
O
RI
A
Ciasta drożdżow
e / biszkopty
Ta
k
1
50 - 1
75
35 - 90
3
Ta
k
1
50 - 1
70
30 - 90
4
1
Ciasta z nadzieniem
(sernik
, stru
cla, sz
arlotka)
Ta
k
1
50 - 1
90
30 - 85
3
Ta
k
1
50 - 1
90
3
5 - 90
4
1
Herbatniki / ciasteczka
Ta
k
160 - 1
75
20 - 45
3
Ta
k
1
50 - 1
75
20 - 45
4
1
Pt
ysie
Ta
k
1
7
5 - 200
30 - 40
3
Ta
k
1
70 - 1
9
0
35 - 4
5
4
1
Bezy
Ta
k
10
0
110
-
1
5
0
3
Ta
k
10
0
1
30 - 1
50
4
1
Pizza/ Chleb/ F
ocaccia
Ta
k
1
90 - 250
1
2 - 50
3
Ta
k
1
90 - 250
2
0 - 50
4
1
Mrożona pizza
Ta
k
250
10 - 1
5
3
Ta
k
250
10 - 20
4
1
T
arty słone
(warz
y
wna,quiche)
Ta
k
1
7
5 - 200
35 - 5
5
3
Ta
k
1
7
5 - 1
90
45 - 60
4
1
Nadziewane ciasto francuskie/ przekąski z
ciasta ptysiowego
Ta
k
1
7
5 - 200
20 - 30
3
Ta
k
1
7
5 - 1
90
25 - 45
4
1
Lasagne/ T
ar
ta/ Zapiekanka makaronowa/
Cannelloni
Ta
k
200
45 - 65
3
. PROG
R
AMY
PIEC
Z
EN
IA
Można op
óźnić uruchomie
nie funkcji, ustawiając
dla n
iej czas ro
zpoczęcia. P
o wybraniu fu
nk
cj
i i
tem
perat
ury roboc
ze
j należy raz wc
isn
ąć pokręt
ło
zegar
a. Na w
yświet
laczu będzie m
iga
ć ik
ona
: obróc
ić pokręt
ło zegar
a, ab
y usta
wić godzi
nę
ro
zpoczęcia pieczen
ia i nac
is
ną
ć je, a
by potwierd
zić.
Na w
yświe
tlaczu będzi
e miga
ć ik
ona
: p
r
ze
k
rę
ci
ć
pokrętło z
egara, a
by u
stawi
ć cz
as zak
ończeni
a
pieczenia i n
aci
sn
ąć je
, ab
y ro
zpocz
ąć pr
ogra
m. Obie
iko
ny
i
po
zosta
ną włączone do m
omen
tu
rozpo
cz
ęcia c
y
klu
piec
zen
ia.
. TI
M
E
R
Kie
dy ur
z
ądzenie jes
t w
y
łąc
zone, zegar
analogow
y
moż
e by
ć uży
wany j
ak
o mi
nutn
ik. Aby włą
cz
yć t
ę
funkcję, upewnić się, że
piekar
nik jest
w
yłąc
zony i
nacisnąć trz
y
krotnie p
ok
rętło zegar
a: na w
yświ
etlac
zu
będ
zie migać ikona
. Prz
ekręcić
pok
rętło ze
gara,
ab
y ustaw
ić w
ybra
ny czas i nac
is
ną
ć je, a
by włączyć
minutnik:
zakońc
zenie o
dlic
zania do
zera zos
tanie
zas
ygnalizowane dź
więk
iem.
Uwaga: najkrótsz
y możliwy czas prac
y to 2 minuty
. Aby
wyłącz
yć minutnik przed upływem podanego czasu, wcisnąć
i prz
ytr
z
ymać pokrętło zegara przez 5sekund. Aby wyłącz
yć
alarm dź
więkow
y
, wcisnąć pokrętło zegara.
3
.
NA
G
RZEW
ANIE
Po uruchomieniu tej f
unkc
ji wł
ącz
y
się dioda
termost
atu sygnalizująca rozpo
czę
cie prac
y
ur
ząd
zenia.
Po zakońc
zeniu nagr
zewania dio
da w
ył
ącz
y
się,
wskazu
ją
c, że w k
omorze piekar
nika uzyskano
w
ybran
ą tem
perat
urę
: W tym momencie n
ależy
umie
ści
ć potra
w
ę w piekarn
iku i ro
zpocząć jej
piec
zenie.
Uwaga: Umieszczenie potraw w piekarniku pr
zed końcem
procesu wstępnego nag
rzewania może mieć wpływ na
jakość prz
y
gotowywanych potraw
.
Aby wyłącz
yć fun
kc
ję
, usta
wić
pokr
ęt
ło wyboru
funkcji
oraz
po
krętło termostatu
odpowie
dnio w p
o
łożeniach
oraz
.
PL
PRZ
EPIS
F
UN
KC
JA
NAGRZEW
ANIE
TEMPER
A
TURA (°C)
C
Z
A
S T
RWA
N
I
A
(M
I
N
.)
B
L
AC
HY
I
AKC
ES
O
RI
A
Jagnięcina / cielęcina /
wołowina /
wieprzowina
1 kg
Ta
k
20
0
80 - 1
10
3
Kurczak
/królik
/kaczk
a
1 kg
Ta
k
20
0
50 - 1
00
3
Ind
yk / g
ęś
3 kg
Ta
k
20
0
80 - 1
30
2
Ryba pieczona / potrawy pieczone w papierze
(filet
y, w całości)
Ta
k
1
7
5 - 200
40 - 6
0
3
Nadziewane warzy
wa
(pomidor
y
, c
ukinie,
bakłażany
Ta
k
1
7
5 - 200
50 - 60
2
Kurcz
ak pie
czony 1-
1,3 kg
-
200
55 - 70 *
2
1
—
250
60 - 8
0
2
1
To
s
t
y
—
20
0
2 - 5
5
File
ty / k
awa
łk
i r
yb
—
200
20 - 30 *
4
3
Ki
eł
ba
ski / Ke
baby /
Żeberka /
Hamburgery
—
200
30 - 4
0 *
5
4
Krwist
y rostbef
1 kg
-
200
35 - 45 **
3
Udziec jagnięc
y
/ golonka
—
200
6
0 - 90 *
*
3
Pieczone ziemniaki
—
200
45 - 55 **
3
Zapiekanka warzy
wna ze skorupką (
typu
gr
a
ti
n)
—
20
0
20 - 30
3
Lasagne i mięso
Ta
k
20
0
50 - 1
00 *
**
4
1
Mięso i ziemniaki
Ta
k
20
0
45 - 1
00 *
**
4
1
Ry
by i war
zy
w
a
Ta
k
17
5
30 - 50 *
**
4
1
* Obrócić potraw
ę w połowie czasu gotowania.
** Obrócić potraw
ę po upływie 2/3 czasu pieczenia (w razie potrzeby).
*** Szacowany czas: P
otrawy można wyjmować z piekarnik
a w różnym czasie
, w zależności od indywidualnych pref
erencji.
FUN
KC
J
E
Konwe
ncjon
alne
G
rill
T
urbogrill
Pie
cz
enie ko
nwekc
yj
ne
T
ermoobieg
AKCE
S
OR
IA
Rusz
t
T
aca lub fo
rma do
ciasta na rus
zcie
Blacha
-o
ciekac
z
/
blac
ha do pie
c
zenia
lub bla
cha na ru
szcie
Blach
a na ście
kając
y
tłus
zcz
/ b
lacha d
o
pieczenia
Rożen (
jeśli jes
t w
ze
s
t
aw
i
e)
Blach
a na ście
kając
y
tłuszc
z napeł
niona
500 m
l wody
JAK POSŁUG
IW
A
Ć SIĘ T
ABEL
Ą PIE
CZE
NI
A
T
abela
zawiera
najlepsze f
unkcyjn
e, akc
esoria i
poziom do goto
wania ró
żny
ch rodzajów ży
w
ności
.
Cz
asy pieczen
ia są li
czone od momen
tu włoż
eni
a
potra
wy do piekarnika, z wyjąt
kiem potra
w
w
ymagając
ych nagr
zewania wstępn
ego. T
emp
eratur
y
oraz czasy pieczenia są orie
ntacyjne i zależą od il
ośc
i
potra
wy lub od rodzaju a
kc
eso
rió
w
. P
oczątk
ow
o
należ
y s
tosować najniżs
ze sugerowane us
tawienia,
a jeśl
i potra
wa n
ie jest wystarczając
o dopi
eczona,
nale
ż
y użyć w
yż
sz
yc
h. Zaleca s
ię sto
sow
anie
akcesoriów do
łąc
zony
ch w zes
tawie lub, w miarę
moż
liw
ośc
i, bla
ch lu
b form do pi
eczenia z c
iemnego
metal
u. Możn
a sto
sowa
ć ró
wnież n
acz
ynia i ak
c
esori
a
ze szkła żaroodporn
ego (pyr
ex) lu
b cer
ami
czne. Cz
as
pieczenia n
iec
o się wtedy w
ydłu
ż
y
.
JEDNOCZESNE PIECZENIE RÓ
ŻNY
CH
POTRA
W
Ko
rz
ystają
c z funk
c
ji „
T
ermoobieg”
, można
jedn
oc
ześnie pi
ec różne
potraw
y
w
ymag
ające tej
samej temp
eratur
y (np. r
yby i war
z
y
wa)
, umies
zcz
ając
je na r
óżn
y
ch półkach. P
ot
rawy w
ymagaj
ąc
e
krót
sze
go pie
c
zenia nale
ż
y w
yjąć
wcześniej,
pozo
staw
iaj
ąc t
e, które po
win
n
y piec się dłu
żej.
PR
AK
T
Y
C
Z
N
E PO
R
AD
Y
NOWOŚCI
Nintendo Switch 2
Philips OneUp
iPhone 16e
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Etui iPhone 16e
PS5 Pro
Router Starlink
Mac mini
Call of Duty Black Ops 6
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Tekken 8
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
NA CZASIE
Karma dla psa
Karma dla kota
Obroża Foresto
MagSafe
Kolagen
Frytkownica beztłuszczowa
Ranking suszarek do prania
Piekarnik do zabudowy ranking
Termometr bezdotykowy ranking
Ranking zmywarek
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
POMYSŁ NA PREZENT
Pomysł na prezent
Prezent na komunię
Prezent na urodziny
Ranking smartwatchy
Słuchawki bezprzewodowe ranking
Prezent dla mężczyzny
Etui iPhone 16 Pro Max
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Rodzaje i zastosowanie obroży dla kota
Genshin Impact 5.6 - Co przyniesie najnowsza aktualizacja o nazwie Paralogism?
Czym jest MagSafe? Poznaj technologię, która upraszcza życie
Kody do The Forest – przedmioty, mutanty, budowanie i wiele więcej
Zewnętrzna karta graficzna - sposób działania i zastosowanie
Ranking hulajnóg elektrycznych dla dzieci [TOP10]
Inteligentna lodówka smart – jak odmieni Twoje życie?
Telewizor w sypialni - czym się kierować podczas wyboru?
Kolagen od A do Z – wszystko, co musisz wiedzieć
Ranking kamer sportowych do 1000 zł [TOP10]
Ranking lodówek turystycznych [TOP10]
Ranking zmywarek do zabudowy 45 cm [TOP10]
Narwal Freo Z10 Ultra – Nowy robot sprzątający może cię zaskoczyć. Poznaj funkcje urządzenia
Pielęgnacja kotów długowłosych. Czy potrzebna jest specjalna szczotka?
The Elder Scrolls V: Skyrim – kody na umiejętności, przedmioty i wiele innych
Sprawdź więcej poradników