Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje BERLINGER HAUS
›
Instrukcja Frytkownica beztłuszczowa BERLINGER HAUS Black Rose Collection BH/9150 Air Fryer
Znaleziono w kategoriach:
Frytkownice
(5)
Wróć
Instrukcja obsługi Frytkownica beztłuszczowa BERLINGER HAUS Black Rose Collection BH/9150 Air Fryer
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
Instruk
cja obsługi urządz
enia Airfryer
PL
1.Koszy
k
2.N
acz
yni
e
3.Uc
hw
y
tkosz
yk
a
4.Ikon
anagr
ze
wania/d
muc
haw
y
5.Pr
z
yci
skwł
ąc
za
nia/w
y
łą
cz
ani
azas
ilan
ia
6.Pr
z
yci
skist
eru
jąc
eti
mer
em(0
-
30m
in)
7
.Pr
zyc
isk
ire
gula
cjite
mpe
ratu
r
y(80
-
20
0°C)
8.W
lotp
owie
tr
za
9.Ot
wo
r
yw
yl
otowep
owie
tr
za
10.Pr
zewódz
asi
laj
ący
BH-9149-52 IM-GB, FR, NL, RO, HU, CZ, LT, DE, RU, PL.indd 58
BH-9149-52 IM-GB, FR, NL, RO, HU, CZ, LT, DE, RU, PL.indd 58
2021. 04. 28. 16:28:35
2021. 04. 28. 16:28:35
PL
Niebezpieczeństwo
•
Niez
anur
z
aćob
udow
ywwo
dziea
ninies
pł
uk
iwaćp
odbi
eż
ąc
ąwod
ązew
zglę
duna
ele
ment
yel
ek
tr
ycz
neigr
zewc
ze.
•
Unik
ajdo
stan
iasi
ęcie
cz
ydour
z
ądze
nia,abyun
ikn
ąćpo
ra
żeni
aprą
deme
lek
tr
yc
znym
lubz
warc
ia.
•
Wsz
ystk
iesk
ła
dnik
iumie
szc
zajwkos
zy
ku,abynied
opu
śc
ićdokont
ak
tuzel
eme
ntam
i
grzejnymi.
•
Niez
ak
r
y
waćwl
otuiw
yl
otupo
wiet
rz
a,gd
yur
zą
dzeni
eprac
uje.
•
Nap
e
łni
eni
emisk
iole
jemmo
żespo
wodo
waćza
groż
eniep
oż
arowe.
•
Nied
ot
ykaćw
nęt
r
zaur
z
ądze
niapo
dc
zasje
godz
iał
ani
a.
Ostrzeżenie:
•
Spr
awdź,c
z
ynapi
ęc
iewsk
az
anenaur
z
ądz
eniuj
estzgo
dnezl
okal
nymnapi
ęc
iem
sieciowym.
•
Nieu
ży
w
ajur
zą
dzen
ia,je
śliw
ys
tępu
jeus
zkodzen
iew
t
yczk
i,pr
zewo
duzas
ilaj
ąc
ego
lubin
nychcz
ęś
ci.
•
Nien
ale
żyud
awaćsi
ędoni
eauto
r
yz
owanejo
sobywc
eluw
y
mianylu
bnapr
aw
y
uszk
odzonego
przewodu
głównego.
•
Pr
zec
howu
jur
zą
dzeni
eijeg
opr
zewó
dzasi
laj
ącypo
zaza
się
gie
mdzie
ci.
•
T
r
zy
majp
r
zewódz
asil
ając
yzdalao
dgor
ąc
ychpow
ier
zc
hni.
•
Niep
od
ł
ącz
ajur
z
ądze
niaanin
ieob
sł
ugu
jpane
luster
owani
amok
r
ymir
ęka
mi.
•
Upew
nijs
ię,żeur
z
ądze
nieje
stpo
dł
ąc
zoned
ouzie
mio
neg
ognia
zdkaś
cie
nne
go.
Zaw
szeup
ewni
jsię,żew
t
ycz
kajes
tpraw
id
łowow
ł
ożon
adogni
azdk
aści
enne
go.
•
Niep
od
ł
ącz
ajur
z
ądze
niadozew
nęt
r
zne
gow
ył
ąc
znik
acz
asowe
go.
•
Nieu
mie
szcz
ajur
z
ądze
niana
/
lubwp
obli
żumate
ri
ał
ówł
at
wopal
nych,ta
kic
hjako
bru
s
lub
rank
a.
•
Nieu
mie
szcz
ajur
z
ądze
niado
ty
kają
cśc
ianylubi
nnychur
z
ądze
ń.Zost
awc
onajm
niej
10cmods
tępuzt
y
łuip
obok
acho
raz10cmwo
lne
jpr
zest
rz
eninadu
r
ząd
zenie
m.
•
Niek
ł
adźni
cze
gonaur
z
ądze
niu.
•
Unik
ać,abyu
rz
ąd
zeniep
rac
owa
łob
eznadzo
ru.
•
Podc
za
ssma
żeni
agor
ący
mpow
ietr
zemp
r
zezot
wor
yw
y
lotowep
owi
etr
zaw
yd
ost
aje
sięg
or
ąc
apara
.T
r
zy
majd
ło
nieit
war
zwb
ezpi
ecz
nejod
leg
ł
oś
ciodp
ar
yist
wór
zdr
ogi
w
ylot
owepow
ietr
z
a.Podc
za
sw
yjmo
wanian
acz
yni
azur
zą
dzeni
anale
żyr
ówni
eżuwa
ż
aćna
gor
ąc
ąpar
ęipow
ietr
ze.Ws
zelk
iepow
ier
zc
hniewp
obl
iżum
ogąs
ięna
gr
zewaćp
odc
zas
uż
y
tkowani
a.(Ry
s.2)
•
Nat
ych
mias
tod
łą
czur
z
ądze
nie,je
śl
izobac
zy
szci
emnydy
mw
ydoby
waj
ącys
ięzur
z
ądze
nia.
•
Za
nimw
yjm
ies
znac
zy
niezur
z
ądze
nia,p
ocze
kaja
żdymn
iebę
dzies
ięw
ydo
by
wał.
Uwaga
•
Upew
nijs
ię,żeur
z
ądze
nieje
stust
awio
nenap
ozio
mej,r
ówne
jistab
ilne
jpowi
er
zch
ni.
•
T
our
z
ądze
nieje
stpr
zez
naczo
new
ył
ą
czni
edouż
y
tk
udomo
wego.
•
Ur
z
ądzen
iepot
r
zebuj
eoko
ło3
0min
ut,abyo
styg
nąćd
obezp
iec
zne
gotr
z
yma
niai
czys
zczenia.
Automatyczne wył
ączanie
Ur
z
ądzen
iemaw
budow
anytime
r
,któ
r
yauto
mat
yczn
iew
ył
ąc
zyu
rz
ąd
zenie,g
dy
odl
icz
ani
edojdz
iedoze
ra.Ur
z
ądze
niem
ożnaw
y
ł
ącz
yćrę
cz
nie,ob
rac
ają
cpok
ręt
ł
otim
eradoze
ra
wkie
ru
nkupr
ze
ciw
nymdor
uch
uwska
zówekze
gar
a.
Pola e
le
k
tro
ma
gne
t
ycz
ne (E
MF
)
Ur
z
ądzen
iespe
ł
niaw
sz
ystk
ieno
rmydo
tyc
zą
cep
ólel
ek
trom
agne
tyc
znych(EM
F).
Zgo
dniezd
ostę
pnym
idanymin
aukow
ymi,p
r
zypr
awi
dł
ow
ymuż
y
tkowa
niuni
emaża
dneg
o
nie
bezp
iec
zeń
st
wadlalu
dzki
egoo
rgan
izmun
apods
taw
iedos
tepnyc
hbada
ńnaukow
ych.
BH-9149-52 IM-GB, FR, NL, RO, HU, CZ, LT, DE, RU, PL.indd 59
BH-9149-52 IM-GB, FR, NL, RO, HU, CZ, LT, DE, RU, PL.indd 59
2021. 04. 28. 16:28:35
2021. 04. 28. 16:28:35
Pr
ze
d pi
er
w
sz
ym u
ż
yci
em
1.
Wyc
zy
śćkos
zykin
acz
yni
egor
ąc
ąwo
dązdo
datk
iemp
ł
yn
udomycia
,zapo
moc
ąni
er
ysu
jąc
ej
gą
bki.T
eczę
śc
imoż
nabez
pie
czni
eumyćwzmy
war
ce.
2.
Pr
zetr
ze
ćcz
yst
ąszm
atkąe
lem
ent
ywśro
dkuor
aznaze
wną
tr
z.
Kor
z
yst
an
ie z ur
z
ą
dz
eni
a
3.
Ust
awur
zą
dzeni
enast
abil
nej,p
oziom
ejirów
nejp
owie
r
zchn
i.Niest
awi
ajur
z
ądzen
iana
nie
odp
orn
ejnac
iep
ł
opow
ier
zc
hni.
4.
Wł
oż
yćnac
z
ynied
okosz
yka.(
Rys.6)
5.
Niek
ł
adźni
cze
gonaur
z
ądze
niu,po
niew
ażpr
ze
pł
y
wpow
ietr
z
azost
ani
ezak
łó
co
ny
.U
mie
ść
sk
ład
nikiwkos
zy
ku,anas
tęp
niews
uńkosz
ykdou
r
zą
dzenia
.
Sma
żen
iego
rąc
ympo
wiet
r
zem
1Pod
ł
ączw
t
ycz
kędogni
azdkaś
ci
enne
gozuzi
emi
enie
m.
2Ost
roż
niew
yci
ągn
ijkosz
ykzf
r
y
tkowni
cy(ry
s.3)
3Wł
oż
yćnac
z
ynied
okosz
yka.(r
ys.
4
)
4Wł
oż
yćsk
ła
dnik
idokosz
yk
a.(rys.5)
5Wsuńkos
zykd
oFRY
TKOWN
ICYNAG
OR
ĄCEPOW
IE
TR
ZE(r
ys.6)
Uwaga:
Niedot
yka
jkosz
ykawt
rakci
eiwkrót
kimc
za
siep
ouż
yciu,p
onie
ważj
est
bar
dzogor
ąc
y
.Ko
sz
yknal
eż
ytr
zy
maćt
yl
kozarą
czkę.
1Ust
awpok
ręt
ł
oregu
lacj
itemp
erat
ur
ynaod
powi
edni
ątemp
era
turę.Z
obac
zrozdz
iał„
Ust
awie
nia”
,aby
okr
eś
lićo
dpow
ied
niątem
per
atur
ę(
r
ys.7).
2Ok
reś
lw
yma
ganycz
asup
rz
ygot
owanias
kł
adni
ka(pat
r
zsekcja„
Ust
awie
nia”wt
ymr
ozdzia
le
).
3Abyw
ł
ącz
yćur
z
ądze
nie,ob
róćp
ok
ręt
łot
imer
anaż
ąda
nycza
spr
zyg
otowan
ia(rys
.8).
Uwaga:
Jeśl
ichc
es
z,może
szró
wnie
żpod
gr
za
ćur
zą
dzeni
ebezż
adnychs
kł
adni
kówwśro
dku.Wt
ym
pr
z
ypadk
unale
żyp
r
zekr
ęc
ićpo
kr
ętł
oti
meran
adł
uże
jniż2mi
nut
yipo
czek
ać,a
żsięn
agr
zej
elamp
ka
zgaś
nie(p
ooko
ło2m
inut
ach).Nastę
pni
enape
ł
nijkos
zy
kiobr
óćp
okr
ętł
oti
meran
aw
ymag
anycz
as
pr
zygotowania.
4
)Kont
rolk
azasi
lani
aikontro
lkana
gr
zewani
azap
alaj
ąsię.
Uwag
a:Ur
zą
dzeni
epr
zes
tani
esięn
agr
zewa
ćpow
yj
ęc
iunac
zy
nia.Po
niewa
żtec
hno
log
iaRap
idAi
r
b
ł
yskaw
icz
niep
odgr
zew
apowi
etr
zewew
nąt
rzu
rz
ąd
zenia
,nachw
ilęw
yc
iąg
nijpat
elni
ęzur
zą
dzeni
a,
po
dcz
asgdys
ma
żeni
egor
ący
mpowi
etr
zemp
rawi
eniez
ak
łó
cate
gopr
oc
esu.
5)Minu
tnikr
ozpo
czn
ieod
lic
zani
eust
awio
neg
ocz
asupr
z
ygotow
ania.
Uwag
a:Podc
zass
ma
żeniag
or
ący
mpowi
etr
zemo
dcz
asudoc
za
suzap
alasi
ęigaś
niekont
rol
ka
nagr
ze
wania.O
znac
zato,ż
eelem
entgr
zej
nyjestw
ł
ącz
anyiw
ył
ąc
za
nywceluu
tr
zy
mani
aust
alon
ej
temperatury
.
6)Olejzes
kł
adni
kówzbie
rasi
ęnadni
enacz
yn
ia.
7)Ni
ek
tóres
kł
adni
kiw
yma
gaj
ąwstr
z
ąś
nię
ciawp
o
ło
wiec
zas
upr
zyg
otowani
a(pat
rzp
unk
t
„Ust
awi
enia”wt
y
mrozdzi
ale).
Wt
ymc
eluw
yc
ią
gnijkos
zy
kzur
zą
dzeni
aza
uch
wy
tip
otr
z
ąśn
ijnim.N
astę
pni
ewsuńkos
zy
kzpow
rotemd
ofr
y
tkow
nicyp
owi
etr
zne
j(
r
ys.
9).
8)Kied
yus
ł
ysz
yszdz
wo
nekti
mer
a,oznac
zatoż
eust
awio
nycza
spr
zyg
otowan
iaup
ł
yn
ął.W
ycią
gnij
nac
zy
niezur
z
ądze
niaiumi
eś
ćjenaż
aro
odp
or
nymuc
hw
ycie.
Uwaga:
Urz
ądze
niem
ożnar
ówni
eżw
ył
ąc
z
yćręc
zni
e,jeś
litem
per
atura
pok
ręt
ł
aregu
lacj
ijestu
staw
ion
ana0.
9)Sprawd
ź,cz
ysk
ła
dnik
isągo
towe.(ry
s.
10
)
Je
ślisk
ł
adnik
inies
ąjes
zczeg
otowe,p
opro
stuwsu
ńnac
zyn
iezpow
rote
mdour
z
ądzen
iaiust
aw
minu
tnik n
a kilk
a doda
tkow
ych mi
nut.
10
)Abyu
suną
ćskł
adn
iki(np.wo
ło
winę,ku
rcz
aka
,mię
so,wsz
elki
esk
ład
nikizw
ł
asnymt
łus
zcze
m,
kt
óreb
ędąm
ia
ł
ynadmi
artł
us
zczuzes
kł
adni
kówzebra
nychnadn
iekosz
yka),uży
jszc
zy
pc
edo
w
ybr
aniai
chje
denp
odru
gim.(r
ys.
12
)
Uwaga:
Nieodw
rac
ajna
cz
ynia
,wpr
zec
iwny
mraz
ieole
jzebr
anynadni
ekosz
ykaw
yc
iek
niena
skł
adniki.
PL
BH-9149-52 IM-GB, FR, NL, RO, HU, CZ, LT, DE, RU, PL.indd 60
BH-9149-52 IM-GB, FR, NL, RO, HU, CZ, LT, DE, RU, PL.indd 60
2021. 04. 28. 16:28:35
2021. 04. 28. 16:28:35
1
1
)Abyusu
nąćs
kł
adni
ki(np.fr
y
tk
i,war
zy
w
alubsk
ła
dnik
ibeznad
miar
uol
ejuzesk
ład
ników),należ
y
w
ył
ąc
zyćko
szy
kipr
zesy
paćsk
ł
adnik
inata
ler
z.(r
ys.
1
1
)
Wska
zówka:A
byusun
ąćduż
elubde
likat
nesk
ła
dnik
i,w
yjmi
jjezkosz
ykaz
apo
moc
ąszc
z
ypi
ec.
1
2)Poprawi
dł
ow
ymu
gotowa
niupo
traw
yf
r
y
tkowni
cap
owi
etr
znaj
estnat
yc
hmias
tgotowad
okolej
neg
o
gotowania.
Uwaga:
Należ
ypam
ięt
ać,ż
eteust
awie
nias
ąty
lkowska
zówk
ami.Pon
iewa
żsk
ład
nikir
óżni
ąsi
ę
po
cho
dzeni
em,roz
miar
em,ksz
ta
ł
te
mimar
ką,ni
emoże
myzag
wara
ntować
,żejes
ttonajl
epsz
e
ust
awie
niedl
aT
woi
chsk
ł
adników.
Porady:
•
Ma
łes
kł
adni
kiz
w
ykl
ew
ymag
ająn
iec
okr
ótsze
goc
zasup
r
zyg
otowani
aniżw
ię
kszesk
ła
dnik
i.
•
Potr
z
ąsa
niemn
iejs
zy
misk
ła
dnika
miwpo
ł
owi
ecza
supr
z
ygotowa
niaopt
y
maliz
ujeefe
ktkoń
c
ow
yi
moż
epom
ócwza
pob
ieg
aniuni
erów
nom
ier
nem
usma
żeni
uskł
adn
ików
.
•
Do
dajtr
oc
hęol
ejudoś
wie
życ
hziem
niakówis
mażs
kł
adni
kipr
zezk
ilkam
inut
,anastę
pni
euzy
skaj
chr
up
iąc
ąefe
kt
.
•
Niep
r
zyg
otowujw
efr
y
tkow
nicyw
y
jąt
kowotł
ust
ychsk
ł
adników,tak
ic
hjakki
e
łb
aski.
•
Opt
ym
alnai
loś
ćdop
rz
ygot
owaniac
hr
upk
ichf
r
y
tekto5
0
0gram
ów.
•
Uż
yjgo
toweg
ocias
ta,a
byszy
bkoiłat
wou
zys
kaćpr
ze
kąs
ki.Cia
stogot
owew
ymag
arów
nież
kró
tsze
goc
zasup
r
zyg
otowani
aniżc
iast
odomo
we.
•
Je
ślic
hc
eszup
iecc
iast
olubpl
ack
i,alboj
eś
lich
ces
zusm
aż
yćde
likat
nesk
ład
nikil
ubnadz
iewan
e,
wł
óżfo
rm
ędopi
ecz
enialu
bnac
zyn
iedop
iec
zeniad
okosz
ykaf
r
y
tkown
icy.
•
Mo
żeszr
ówni
eżuż
yćf
r
y
tkowni
cypow
iet
rz
nejdop
odg
r
zani
askł
adn
ików
.A
bypodg
r
zaćs
kł
adni
ki,
ust
awtemp
erat
uręna150°Cn
amaksym
alni
e10minut.
PL
BH-9149-52 IM-GB, FR, NL, RO, HU, CZ, LT, DE, RU, PL.indd 61
BH-9149-52 IM-GB, FR, NL, RO, HU, CZ, LT, DE, RU, PL.indd 61
2021. 04. 28. 16:28:35
2021. 04. 28. 16:28:35
PL
Mi
nim
um
Cz
as
T
e
mp
er
at
ur
a
Pot
r
zą
sn
ąć
In
for
m
acj
e do
da
tkow
e
maksimum
Il
oś
ć
(min)
(°C
)
(g)
Zi
em
nia
ki i f
r
y
tk
i
Cie
nki
emro
żon
efr
y
tk
i
30
0
-
5
5
0
10-16
20
0
pot
r
zą
sną
ć
Gr
ubem
roż
onef
r
y
tki
30
0
-
5
5
0
1
5
-2
0
20
0
potr
z
ąs
nąć
Do
mow
e fr
y
t
ki
(8×8m
m
)
30
0
-
5
5
0
10
-
15
20
0
pot
r
zą
sną
ć
Do
daj1/2ł
y
żk
iole
ju
Do
moweł
ód
ecz
kizi
emn
iac
zan
e
30
0
-
5
50
20
-25
20
0
pot
rz
ąs
ną
ć
Do
daj1/2ł
y
żk
iole
ju
Do
mowekos
tkiz
iem
niac
za
ne
3
0
0
-
5
50
1
2-
18
20
0
pot
r
zą
sną
ć
Do
daj1/2ł
y
żk
iolej
u
Rost
i
20
0
12
-1
8
18
0
pot
rz
ąs
ną
ć
Za
pie
kank
aziem
niac
za
na
35
0
15-18
20
0
po
tr
zą
sną
ć
Mi
ęs
o i dró
b
Ste
k
100
-
4
50
20
-25
20
0
Kotl
etyw
iep
r
zowe
100
-
4
50
2
0
-25
20
0
Ham
bur
ger
100
-
4
50
20
-25
20
0
Bu
łk
azkie
ł
bas
ą
100
-
4
50
2
0
-25
20
0
Pał
ec
zk
ikurc
za
ka
100
-
4
0
0
18-2
2
20
0
Pie
rśku
rc
zaka
100
-
4
50
2
0
-25
20
0
Prze
kąski
Saj
gon
ki
100
-
4
00
1
0
-1
5
2
00
p
otr
z
ąsn
ąć
Mr
ożon
enug
getsyzk
urc
zak
a
100
-
4
50
6
-1
0
20
0
pot
r
zą
sną
ć
Mr
ożon
epal
uszk
ir
yb
ne
100
-
4
00
10
20
0
Mrożone jedzenie
panierowane
Ser
owepr
ze
kąs
ki
100
-
4
00
8
-10
180
Fasze
rowan
ewar
z
y
wa
100
-
4
00
10
1
70
Pieczenie
Cia
sto
30
0
20
-2
5
160
Plac
ki
35
0
20
-2
2
1
8
0
Mu
ny
3
0
0
1
5
-1
8
20
0
Czyszczenie
Wyc
zy
śćur
z
ądze
niepok
aż
dymuż
yci
u.
Niec
z
yśc
ićna
cz
ynia
,kosz
ykaiw
nętr
z
aur
zą
dzen
iamet
alow
y
mipr
z
ybo
ramik
uch
ennymia
niśc
ier
nymi
śro
dkam
icz
yszc
zą
cym
i,pon
iewa
żmoż
etouszko
dzići
chni
epr
z
y
wie
raj
ąc
ąpow
ło
kę
1
.
Wy
jmijw
t
ycz
kęzgnia
zdkaś
cie
nneg
o,abyur
zą
dzen
ieost
yg
ło.
Uwaga:
Wyjmijn
acz
yni
e,abyfr
y
t
kownic
asz
yb
cie
jost
yg
ła.
2.
Wy
t
r
zy
jobud
owęur
z
ądzen
iawi
lgot
nąsz
matk
ą.
3.
Umy
jnac
zyn
ieikosz
ykg
orą
c
ąwodązd
odat
kie
mp
ł
ynudomyc
ianac
zy
ńinie
r
ysuj
ąc
ejgą
bki.
Pozost
a
ł
ybru
dmoż
nausun
ąćz
apom
oc
ąp
ł
ynuo
dtł
us
zcz
ając
eg
o.
Uwaga:
Nacz
yni
eikosz
ykmoż
namyćwzmy
war
ce.
Wskazówka:
Je
ślib
ru
dpr
zy
kle
isięd
okosz
ykalu
bdnanac
zy
nia,n
ape
ł
nijga
rne
kgor
ąc
ąwod
ą
zp
ł
yne
mdomycian
acz
yń.U
mie
śćkos
zy
knanac
yzn
iuipoz
wóln
acz
yni
uikosz
ykowim
oc
zyćsi
ę
pr
zezoko
ł
o10minut
.
4.
Wyc
zy
śćwn
ętr
zeu
rz
ąd
zeniag
orą
c
ąwodąin
ier
y
sują
cąg
ąbk
ą.
5.
Wyc
zy
śće
lem
entgr
zejnys
zczot
ecz
kądoc
zys
zcze
nia,a
byusuną
ćwsze
lki
eres
ztk
ijed
zenia
.
Przechow
ywanie
Pr
zec
how
y
waćt
yl
kowsuchymm
iej
scu.
Środowisk
o
Niew
y
r
zuc
ajur
zą
dzeni
awra
zzno
rma
lnymio
dpada
midom
ow
ymi
,gdyje
stzuż
y
te,t
ylkood
dajjew
o
cjal
nympunkc
iezbi
ór
kiwc
elure
cyk
ling
u.Wtensp
osó
bpr
zyc
zy
nias
zsięd
ooc
hronyś
rod
owis
ka.
(
R
y
s
.1
4
)
Użyjgot
owego
douż
yc
ia
w piekarniku
Uż
yjg
otowe
godo
uż
yci
awpie
kar
niku
Uż
yjfo
rmyd
opie
cze
nia
Uż
yćfo
rmydop
iec
zen
ia
/
naczy
niado
piekarnika
Uż
yjfo
rmyd
opie
cze
nia
BH-9149-52 IM-GB, FR, NL, RO, HU, CZ, LT, DE, RU, PL.indd 62
BH-9149-52 IM-GB, FR, NL, RO, HU, CZ, LT, DE, RU, PL.indd 62
2021. 04. 28. 16:28:35
2021. 04. 28. 16:28:35
NOWOŚCI
Nintendo Switch 2
Philips OneUp
iPhone 16e
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Etui iPhone 16e
PS5 Pro
Router Starlink
Mac mini
Call of Duty Black Ops 6
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Tekken 8
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
NA CZASIE
Karma dla psa
Karma dla kota
Obroża Foresto
MagSafe
Kolagen
Frytkownica beztłuszczowa
Ranking suszarek do prania
Piekarnik do zabudowy ranking
Termometr bezdotykowy ranking
Ranking zmywarek
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
POMYSŁ NA PREZENT
Pomysł na prezent
Prezent na komunię
Prezent na urodziny
Ranking smartwatchy
Słuchawki bezprzewodowe ranking
Prezent dla mężczyzny
Etui iPhone 16 Pro Max
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Co zrobić, gdy pies boi się transportera?
Czym jest MagSafe? Poznaj technologię, która upraszcza życie
Kody do The Forest – przedmioty, mutanty, budowanie i wiele więcej
Ghost of Yotei – Duchowa kontynuacja Ghost of Tsushima nadchodzi. Znamy datę premiery!
Zewnętrzna karta graficzna - sposób działania i zastosowanie
Ranking hulajnóg elektrycznych dla dzieci [TOP10]
Inteligentna lodówka smart – jak odmieni Twoje życie?
Telewizor w sypialni - czym się kierować podczas wyboru?
Kolagen od A do Z – wszystko, co musisz wiedzieć
Ranking kamer sportowych do 1000 zł [TOP10]
Ranking lodówek turystycznych [TOP10]
Ranking zmywarek do zabudowy 45 cm [TOP10]
Jakie szelki dla kota wybrać?
The Elder Scrolls V: Skyrim – kody na umiejętności, przedmioty i wiele innych
Meta AI w okularach Ray-Ban. Rewolucja w tłumaczeniu na żywo i interakcji z otoczeniem?
Sprawdź więcej poradników