Znaleziono w kategoriach:
Piekarnik MIELE DGC 7151 Elektryczny parowy Czarny A+

Instrukcja obsługi Piekarnik MIELE DGC 7151 Elektryczny parowy Czarny A+

Powrót
Instrukcja użytkowania imontażu
Piekarnik parowy
Proszę koniecznie przeczytać instrukcję użytkowania i montażu
przed ustawieniem - instalacją - pierwszym uruchomieniem. Dzięki te-
mu można uniknąć zagreń i uszkodzeń.
pl-PL M.-Nr 12 168 330
Spis treści
2
Wskazówki bezpieczeństwa i ostrzeżenia ..................................................... 7
Ochrona środowiska naturalnego ................................................................... 18
Przegląd ............................................................................................................. 19
Elementy sterowania......................................................................................... 20
Przycisk wł./wył. .................................................................................................. 21
Wyświetlacz......................................................................................................... 21
Przyciski dotykowe.............................................................................................. 21
Symbole .............................................................................................................. 23
Zasady obsługi................................................................................................... 24
Wybieranie punktu menu..................................................................................... 24
Zmiana ustawienia na liście wyboru.................................................................... 24
Zmiana ustawienia za pomocą paska segmentowego ....................................... 24
Wybieranie programu lub funkcji......................................................................... 25
Wprowadzanie wartości liczbowych ................................................................... 25
Aktywacja MobileStart ........................................................................................ 25
Zasysanie wody................................................................................................... 26
Wyposażenie...................................................................................................... 27
Tabliczka znamionowa ........................................................................................ 27
Zakres dostawy................................................................................................... 27
Wyposażenie dostarczone wraz z urządzeniem i wyposażenie dodatkowe ....... 27
Zabezpieczenia ................................................................................................... 32
Powierzchnie uszlachetnione powłoką PerfectClean.......................................... 33
Pierwsze uruchomienie .................................................................................... 34
Miele@home........................................................................................................ 34
Ustawienia podstawowe ..................................................................................... 35
Pierwsze nagrzewanie piekarnika parowego iprzepłukiwanie systemu wytwa-
rzania pary........................................................................................................... 36
Ustawienia.......................................................................................................... 38
Przegląd ustawień ............................................................................................... 38
Wywoływanie menu „Ustawienia“....................................................................... 40
Język................................................................................................................ 40
Godzina ............................................................................................................... 40
Oświetlenie.......................................................................................................... 41
Wyświetlacz......................................................................................................... 41
Głośność ............................................................................................................. 41
Jednostki............................................................................................................. 42
Booster................................................................................................................ 42
Szybkie schładzanie............................................................................................ 42
Spis treści
3
Utrzymyw. ciepła................................................................................................. 42
Temp. proponowane ........................................................................................... 43
Przedłuż. pracy wentyl. ....................................................................................... 43
Twardość wody ................................................................................................... 44
Wysokość n.p.m.................................................................................................. 46
Bezpieczeństwo .................................................................................................. 46
Miele@home........................................................................................................ 47
Zdalne sterowanie ............................................................................................... 48
Aktywacja MobileStart ................................................................................... 48
Aktualizacja zdalna.............................................................................................. 48
Wersja oprogramowania...................................................................................... 49
Handel ................................................................................................................. 49
Ustawienia fabryczne .......................................................................................... 49
Minutnik.............................................................................................................. 50
Menu główne i podmenu .................................................................................. 52
Wskazówki dotyczące oszczędzania energii.................................................. 53
Obsługa .............................................................................................................. 55
Zmiana wartości i ustawień dla procesu przyrządzania...................................... 56
Zmiana temperatury ....................................................................................... 56
Ustawianie czasów przyrządzania ................................................................. 57
Zmiana ustawionych czasów przyrządzania.................................................. 57
Kasowanie ustawionych czasów przyrządzania ............................................ 58
Przerywanie procesu .......................................................................................... 58
Wstrzymywanie procesu wprogramie Gotowanie na parze........................ 59
Wstępne rozgrzewanie komory urządzenia......................................................... 60
Booster........................................................................................................... 60
Szybkie schładzanie............................................................................................ 61
Utrzymyw. ciepła................................................................................................. 61
Gotowanie na parze .......................................................................................... 62
Korzystanie zGotowanie na parze............................................................... 62
Produkty głęboko mrożone ............................................................................ 63
Gotowanie z płynem....................................................................................... 63
Wskazówki dotyczące tabel gotowania .............................................................. 63
Poziom............................................................................................................ 63
Temperatura ................................................................................................... 63
Czas trwania................................................................................................... 63
Warzywa.............................................................................................................. 63
Ryby .................................................................................................................... 64
Mięso................................................................................................................... 65
Spis treści
4
Ryż....................................................................................................................... 66
Zboża................................................................................................................... 66
Wyroby mączne................................................................................................... 66
Owoce ................................................................................................................. 66
Pieczenie Plus.................................................................................................... 67
Korzystanie zPieczenie Plus........................................................................ 67
Programy automatyczne................................................................................... 69
Kategorie ............................................................................................................. 69
Korzystanie z programów automatycznych ........................................................ 69
Wskazówki użytkowe .......................................................................................... 69
Pozostałe zastosowania ................................................................................... 70
Rozmrażanie........................................................................................................ 70
Pieczenie delikatne.............................................................................................. 71
Pasteryzacja ........................................................................................................ 72
Suszenie .............................................................................................................. 74
Produkty głęboko mrożone/Dania gotowe.......................................................... 75
Podgrzewanie naczyń ......................................................................................... 75
Pieczenie wypieków.......................................................................................... 76
Porady dotyczące wypieków............................................................................... 76
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami ....................................................... 76
Wskazówki dotyczące programów...................................................................... 77
Pieczenie mięs................................................................................................... 78
Porady dotyczące pieczenia mięs....................................................................... 78
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami ....................................................... 79
Wskazówki dotyczące programów...................................................................... 80
Grillowanie ......................................................................................................... 81
Porady dotyczące grillowania.............................................................................. 81
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami ....................................................... 81
Wskazówki dotyczące programów...................................................................... 82
Czyszczenie i konserwacja .............................................................................. 83
Nieodpowiednie środki czyszczące .................................................................... 83
Usuwanie normalnych zabrudzeń ....................................................................... 84
Usuwanie mocno przywartych zabrudzeń (za wyjątkiem wysuw FlexiClip)........ 85
Mocno przywarte zabrudzenia na wysuwach FlexiClip....................................... 86
Czyszczenie ścianki tylnej z emalią katalityczną................................................. 86
Usuwanie zabrudzeń z przypraw, cukru itp.................................................... 86
Usuwanie zabrudzeń zoleju itłuszczu........................................................... 87
Czyszczenie sufitu komory gotowania ................................................................ 87
Spis treści
5
Odparow. wody resztk. ....................................................................................... 88
Konserwacja........................................................................................................ 90
Namaczanie.................................................................................................... 90
Suszenie ......................................................................................................... 90
Odkamienianie................................................................................................ 91
Zdejmowanie drzwiczek...................................................................................... 94
Rozbieranie drzwiczek......................................................................................... 95
Zakładanie drzwiczek.......................................................................................... 98
Demontaż prowadnic bocznych zwysuwami FlexiClip ...................................... 98
Demontaż ścianki tylnej....................................................................................... 99
Co robić, gdy...................................................................................................... 100
Serwis................................................................................................................. 105
Kontakt w przypadku wystąpienia usterki........................................................... 105
Gwarancja ........................................................................................................... 105
Instalacja............................................................................................................ 106
Wymiary do zabudowy........................................................................................ 106
Zabudowa wszafce stojącej lub wszafce podblatowej................................ 106
Widok zboku.................................................................................................. 107
Przyłącza iwentylacja .................................................................................... 108
Zabudowa piekarnika parowego......................................................................... 109
Podłączenie elektryczne ..................................................................................... 110
Tabele ustawień................................................................................................. 111
Warzywa ....................................................................................................... 111
Ryby .............................................................................................................. 112
Mięso ............................................................................................................ 112
Wyroby mączne ............................................................................................ 112
Ryż ................................................................................................................ 112
Ciasto ucierane.................................................................................................... 113
Ciasto zagniatane................................................................................................ 114
Ciasto drożdżowe................................................................................................ 115
Ciasto serowo-olejowe........................................................................................ 116
Ciasto biszkoptowe............................................................................................. 116
Ciasto ptysiowe, ciasto francuskie, wypieki zbiałka........................................... 117
Pikantne przekąski .............................................................................................. 118
Wołowina............................................................................................................. 119
Cielęcina.............................................................................................................. 120
Wieprzowina........................................................................................................ 121
Jagnięcina, dziczyzna ......................................................................................... 122
Drób, ryby............................................................................................................ 123

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756