Bądź na

Aktywuj już teraz

korzystaj ze zniżek przez okrągły rok!

Więcej

Schowek
Twój koszyk jest pusty
Koszyk
Znaleziono w kategoriach:
Piekarnik MIELE DGC 7351 Elektryczny parowy Czarny A+

Instrukcja obsługi Piekarnik MIELE DGC 7351 Elektryczny parowy Czarny A+

Powrót
Instrukcja użytkowania imontażu
Piekarnik parowy
Proszę koniecznie przeczytać instrukcję użytkowania i montażu
przed ustawieniem - instalacją - pierwszym uruchomieniem. Dzięki te-
mu można uniknąć zagreń i uszkodzeń.
pl-PL M.-Nr 12 109 690
Spis treści
2
Wskazówki bezpieczeństwa i ostrzeżenia ..................................................... 6
Ochrona środowiska naturalnego ................................................................... 16
Przegląd ............................................................................................................. 17
Elementy sterowania......................................................................................... 18
Przycisk wł./wył. .................................................................................................. 19
Wyświetlacz......................................................................................................... 19
Przyciski dotykowe.............................................................................................. 19
Symbole .............................................................................................................. 21
Zasady obsługi................................................................................................... 22
Wybieranie punktu menu..................................................................................... 22
Zmiana ustawienia na liście wyboru.................................................................... 22
Zmiana ustawienia za pomocą paska segmentowego ....................................... 22
Wybieranie programu lub funkcji......................................................................... 22
Wprowadzanie wartości liczbowych ................................................................... 23
Wprowadzanie liter.............................................................................................. 23
Aktywacja MobileStart ........................................................................................ 23
Zasysanie wody................................................................................................... 24
Wyposażenie...................................................................................................... 25
Tabliczka znamionowa ........................................................................................ 25
Zakres dostawy................................................................................................... 25
Wyposażenie dostarczone wraz z urządzeniem i wyposażenie dodatkowe ....... 25
Zabezpieczenia ................................................................................................... 30
Powierzchnie uszlachetnione powłoką PerfectClean.......................................... 31
Pierwsze uruchomienie .................................................................................... 32
Miele@home........................................................................................................ 32
Ustawienia podstawowe ..................................................................................... 33
Pierwsze nagrzewanie piekarnika parowego iprzepłukiwanie systemu wytwa-
rzania pary........................................................................................................... 34
Ustawienia.......................................................................................................... 36
Przegląd ustawień ............................................................................................... 36
Wywoływanie menu „Ustawienia“....................................................................... 38
Język................................................................................................................ 38
Godzina ............................................................................................................... 38
Data..................................................................................................................... 38
Oświetlenie.......................................................................................................... 39
Wyświetlacz......................................................................................................... 39
Głośność ............................................................................................................. 39
Jednostki............................................................................................................. 40
Booster................................................................................................................ 40
Szybkie schładzanie............................................................................................ 40
Utrzymywanie ciepła ........................................................................................... 41
Temperatury proponowane ................................................................................. 41
Przedłużenie pracy wentylatora........................................................................... 41
Spis treści
3
Twardość wody ................................................................................................... 42
Wysokość n.p.m.................................................................................................. 44
Bezpieczeństwo .................................................................................................. 44
Miele@home........................................................................................................ 45
Zdalne sterowanie ............................................................................................... 46
Aktywacja MobileStart ................................................................................... 46
Aktualizacja zdalna (Aktualizacja zdalna) ............................................................ 46
Wersja oprogramowania...................................................................................... 47
Handel ................................................................................................................. 47
Ustawienia fabryczne .......................................................................................... 47
Minutnik.............................................................................................................. 48
Menu główne i podmenu .................................................................................. 50
Wskazówki dotyczące oszczędzania energii.................................................. 52
Obsługa .............................................................................................................. 54
Zmiana wartości i ustawień dla procesu przyrządzania...................................... 55
Zmiana temperatury ....................................................................................... 56
Ustawianie czasów przyrządzania ................................................................. 56
Zmiana ustawionych czasów przyrządzania.................................................. 57
Kasowanie ustawionych czasów przyrządzania ............................................ 57
Przerywanie procesu przyrządzania.................................................................... 57
Wstrzymywanie procesu wprogramie Gotowanie na parze........................ 58
Wstępne rozgrzewanie komory urządzenia......................................................... 59
Booster........................................................................................................... 59
Rozgrzewanie ................................................................................................. 60
Szybkie schładzanie............................................................................................ 61
Utrzymywanie ciepła ........................................................................................... 61
Crisp function...................................................................................................... 62
Gotowanie na parze .......................................................................................... 63
Korzystanie zGotowanie na parze............................................................... 63
Produkty głęboko mrożone ............................................................................ 64
Gotowanie z płynem....................................................................................... 64
Wskazówki dotyczące tabel gotowania .............................................................. 64
Poziom............................................................................................................ 64
Temperatura ................................................................................................... 64
Czas trwania................................................................................................... 64
Warzywa.............................................................................................................. 64
Ryby .................................................................................................................... 65
Mięso................................................................................................................... 66
Ryż....................................................................................................................... 67
Zboża................................................................................................................... 67
Wyroby mączne................................................................................................... 67
Owoce ................................................................................................................. 67
Spis treści
4
Pieczenie Plus.................................................................................................... 68
Korzystanie zPieczenie Plus........................................................................ 68
Programy automatyczne................................................................................... 70
Kategorie ............................................................................................................. 70
Korzystanie z programów automatycznych ........................................................ 70
Wskazówki użytkowe .......................................................................................... 71
Pozostałe zastosowania ................................................................................... 72
Rozmrażanie........................................................................................................ 72
Suszenie .............................................................................................................. 73
Podgrzewanie naczyń ......................................................................................... 74
Utrzymywanie ciepła ........................................................................................... 74
Pieczenie delikatne.............................................................................................. 75
Pasteryzacja ........................................................................................................ 76
Produkty głęboko mrożone/Dania gotowe.......................................................... 78
Programy własne............................................................................................... 79
Pieczenie wypieków.......................................................................................... 82
Porady dotyczące wypieków............................................................................... 82
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami ....................................................... 82
Wskazówki dotyczące programów...................................................................... 83
Pieczenie mięs................................................................................................... 84
Porady dotyczące pieczenia mięs....................................................................... 84
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami ....................................................... 85
Wskazówki dotyczące programów...................................................................... 86
Grillowanie ......................................................................................................... 87
Porady dotyczące grillowania.............................................................................. 87
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami ....................................................... 87
Wskazówki dotyczące programów...................................................................... 88
Czyszczenie i konserwacja .............................................................................. 89
Nieodpowiednie środki czyszczące .................................................................... 89
Usuwanie normalnych zabrudzeń ....................................................................... 90
Usuwanie mocno przywartych zabrudzeń (za wyjątkiem wysuw FlexiClip)........ 91
Mocno przywarte zabrudzenia na wysuwach FlexiClip....................................... 92
Czyszczenie ścianki tylnej z emalią katalityczną................................................. 92
Usuwanie zabrudzeń z przypraw, cukru itp.................................................... 92
Usuwanie zabrudzeń zoleju itłuszczu........................................................... 93
Czyszczenie sufitu komory gotowania ................................................................ 93
Odparowanie wody resztkowej ........................................................................... 94
Konserwacja........................................................................................................ 96
Namaczanie.................................................................................................... 96
Suszenie ......................................................................................................... 96
Odkamienianie................................................................................................ 97
Zdejmowanie drzwiczek...................................................................................... 100
Rozbieranie drzwiczek......................................................................................... 101
Spis treści
5
Zakładanie drzwiczek.......................................................................................... 103
Demontaż prowadnic bocznych zwysuwami FlexiClip ...................................... 103
Demontaż ścianki tylnej....................................................................................... 104
Co robić, gdy...................................................................................................... 105
Serwis................................................................................................................. 110
Kontakt w przypadku wystąpienia usterki........................................................... 110
Gwarancja ........................................................................................................... 110
Instalacja............................................................................................................ 111
Wymiary do zabudowy........................................................................................ 111
Zabudowa wszafce stojącej lub wszafce podblatowej................................ 111
Widok zboku.................................................................................................. 112
Przyłącza iwentylacja .................................................................................... 113
Zabudowa piekarnika parowego......................................................................... 114
Podłączenie elektryczne ..................................................................................... 115
Tabele ustawień................................................................................................. 116
Warzywa ....................................................................................................... 116
Ryby .............................................................................................................. 117
Mięso ............................................................................................................ 117
Wyroby mączne ............................................................................................ 117
Ryż ................................................................................................................ 117
Ciasto ucierane.................................................................................................... 118
Ciasto zagniatane................................................................................................ 119
Ciasto drożdżowe................................................................................................ 120
Ciasto serowo-olejowe........................................................................................ 121
Ciasto biszkoptowe............................................................................................. 121
Ciasto ptysiowe, ciasto francuskie, wypieki zbiałka........................................... 122
Pikantne przekąski .............................................................................................. 123
Wołowina............................................................................................................. 124
Cielęcina.............................................................................................................. 125
Wieprzowina........................................................................................................ 126
Jagnięcina, dziczyzna ......................................................................................... 127
Drób, ryby............................................................................................................ 128
Informacje dla instytutów testowych .............................................................. 129
Potrawy testowe wg EN60350-1 (program Gotowanie na parze)................ 129
Potrawy testowe – gotowanie zestawu obiadowego (program Gotowanie na
parze)............................................................................................................ 130
Potrawy testowe wg EN60350-1 (programy piekarnikowe)................................ 131
Klasa efektywności energetycznej ...................................................................... 132
Deklaracja zgodności ....................................................................................... 133
Prawa autorskie ilicencje dla modułu komunikacyjnego ............................. 134

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756