Znaleziono w kategoriach:
Piekarnik MIELE H 2861 BP Obsidianblack Elektryczny Czarny A+

Instrukcja obsługi Piekarnik MIELE H 2861 BP Obsidianblack Elektryczny Czarny A+

Powrót
Instrukcja użytkowania imontażu
zprzepisami
Piekarnik
Proszę koniecznie przeczytać instrukcję użytkowania imontażu
przed ustawieniem –instalacją – pierwszym uruchomieniem. Dzięki te-
mu można uniknąć zagreń iuszkodzeń.
pl-PL M.-Nr 12 209 510
Spis treści
2
Wskazówki bezpieczeństwa i ostrzeżenia...................................................... 6
Ochrona środowiska naturalnego ................................................................... 16
Przegląd ............................................................................................................. 17
Piekarnik.............................................................................................................. 17
Elementy sterowania piekarnika...................................................................... 18
Pokrętło wyboru programów .............................................................................. 19
Wyświetlacz......................................................................................................... 19
Pokrętło wyboru........................................................................................... 19
Przyciski dotykowe.............................................................................................. 19
Symbole .............................................................................................................. 20
Zasady obsługi................................................................................................... 21
Wybieranie programu .......................................................................................... 21
Wprowadzanie wartości liczbowych ................................................................... 21
Wybieranie punktu menu na liście wyboru.......................................................... 21
Zmiana ustawienia na liście wyboru.................................................................... 21
Zmiana ustawienia za pomocą paska segmentowego ....................................... 21
Wyposażenie...................................................................................................... 22
Tabliczka znamionowa ........................................................................................ 22
Zakres dostawy................................................................................................... 22
Wyposażenie dostarczone wraz z urządzeniem i wyposażenie dodatkowe ....... 22
Zabezpieczenia ................................................................................................... 29
Powierzchnie uszlachetnione powłoką PerfectClean.......................................... 29
Pierwsze uruchomienie .................................................................................... 30
Miele@home........................................................................................................ 30
Ustawienia podstawowe ..................................................................................... 31
Pierwsze nagrzewanie piekarnika ....................................................................... 32
Ustawienia.......................................................................................................... 33
Przegląd ustawień ............................................................................................... 33
Wywoływanie menu „Ustawienia“....................................................................... 34
Język................................................................................................................ 34
Godzina ............................................................................................................... 34
Wyświetlacz......................................................................................................... 34
Głośność ............................................................................................................. 35
Jednostki............................................................................................................. 35
Temp. proponowane ........................................................................................... 35
Zalecenie pirolizy................................................................................................. 35
Przedłuż. pracy wentyl. ....................................................................................... 36
Czas pracy........................................................................................................... 36
Spis treści
3
Miele@home........................................................................................................ 37
Zdalne sterowanie ............................................................................................... 37
Aktualizacja zdalna (Aktualizacja zdalna) ............................................................ 38
Wersja oprogramowania...................................................................................... 39
Handel ................................................................................................................. 39
Ustawienia fabryczne .......................................................................................... 39
Minutnik.............................................................................................................. 40
Przegląd programów......................................................................................... 41
Wskazówki dotyczące oszczędzania energii.................................................. 42
Obsługa .............................................................................................................. 44
Łatwa obsługa..................................................................................................... 44
Zmiana wartości i ustawień dla procesu przyrządzania...................................... 44
Zmiana temperatury ....................................................................................... 44
Ustawianie czasów przyrządzania ................................................................. 45
Zmiana ustawionych czasów przyrządzania.................................................. 45
Kasowanie ustawionych czasów przyrządzania ............................................ 46
Przerywanie procesu przyrządzania.................................................................... 46
Wstępne rozgrzewanie komory gotowania ......................................................... 46
Programy automatyczne................................................................................... 47
Korzystanie zprogramów automatycznych ........................................................ 47
Wskazówki użytkowe .......................................................................................... 47
Pieczenie wypieków .......................................................................................... 48
Porady dotyczące wypieków............................................................................... 48
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami ....................................................... 48
Wskazówki dotyczące programów...................................................................... 49
Pieczenie mięs................................................................................................... 50
Porady dotyczące pieczenia mięs....................................................................... 50
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami ....................................................... 50
Wskazówki dotyczące programów...................................................................... 51
Grillowanie ......................................................................................................... 52
Porady dotyczące grillowania.............................................................................. 52
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami ....................................................... 52
Wskazówki dotyczące programów...................................................................... 53
Pozostałe zastosowania ................................................................................... 54
Rozmrażanie........................................................................................................ 54
Pieczenie delikatne.............................................................................................. 55
Spis treści
4
Pasteryzacja ........................................................................................................ 56
Suszenie .............................................................................................................. 58
Produkty głęboko mrożone/Dania gotowe.......................................................... 59
Podgrzewanie naczyń ......................................................................................... 59
Czyszczenie i konserwacja .............................................................................. 60
Nieodpowiednie środki czyszczące .................................................................... 60
Usuwanie normalnych zabrudzeń ....................................................................... 61
Usuwanie mocno przywartych zabrudzeń (za wyjątkiem wysuw FlexiClip)........ 61
Mocno przywarte zabrudzenia na wysuwach FlexiClip....................................... 62
Czyszczenie komory urządzenia z funkcją Piroliza ............................................. 63
Zdejmowanie drzwiczek...................................................................................... 67
Rozbieranie drzwiczek......................................................................................... 68
Zakładanie drzwiczek.......................................................................................... 71
Demontaż prowadnic bocznych z wysuwami FlexiClip ...................................... 72
Co robić, gdy...................................................................................................... 73
Serwis................................................................................................................. 77
Kontakt w przypadku wystąpienia usterki........................................................... 77
Gwarancja ........................................................................................................... 77
Instalacja............................................................................................................ 78
Wymiary do zabudowy........................................................................................ 78
Zabudowa w szafce stojącej lub w szafce podblatowej................................ 78
Widok zboku H24xx ..................................................................................... 79
Widok z boku H 27xx, H 28xx........................................................................ 80
Przyłącza i wentylacja .................................................................................... 81
Zabudowa piekarnika.......................................................................................... 82
Podłączenie elektryczne ..................................................................................... 83
Tabele ustawień................................................................................................. 84
Ciasto ucierane.................................................................................................... 84
Ciasto zagniatane................................................................................................ 85
Ciasto drożdżowe................................................................................................ 86
Ciasto serowo-olejowe........................................................................................ 87
Ciasto biszkoptowe............................................................................................. 87
Ciasto ptysiowe, ciasto francuskie, wypieki zbiałka........................................... 88
Pikantne przekąski .............................................................................................. 89
Wołowina............................................................................................................. 90
Cielęcina.............................................................................................................. 91
Wieprzowina........................................................................................................ 92
Jagnięcina, dziczyzna ......................................................................................... 93
Drób, ryby............................................................................................................ 94
Spis treści
5
Informacje dla instytutów testowych .............................................................. 95
Potrawy testowe wg EN60350-1........................................................................ 95
Klasa efektywności energetycznej ...................................................................... 96
Przepisy .............................................................................................................. 97
Szarlotka na cienkim cieście ............................................................................... 98
Ciasto biszkoptowe............................................................................................. 99
Nadzienia biszkoptowe ....................................................................................... 100
Babka marmurkowa ............................................................................................ 101
Ciasto zkruszonką iowocami............................................................................. 102
Ciasteczka wycinane........................................................................................... 103
Ciasteczka wyciskane ......................................................................................... 104
Muffiny orzechowe .............................................................................................. 105
Pizza (ciasto drożdżowe)..................................................................................... 106
Pizza (ciasto serowo-olejowe) ............................................................................. 107
Kurczak................................................................................................................ 108
Polędwica wołowa (pieczenie)............................................................................. 109
Pstrąg .................................................................................................................. 110
Filet złososia....................................................................................................... 111
Troć...................................................................................................................... 112
Zapiekanka ziemniaczano-serowa...................................................................... 113
Lasagne............................................................................................................... 114
Deklaracja zgodności ....................................................................................... 116
Prawa autorskie ilicencje dla modułu komunikacyjnego ............................. 117

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756