Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje MPM
›
Instrukcja Jajowar MPM MGJ-01M
Znaleziono w kategoriach:
Aparaty do gotowania jaj
(1)
Wróć
Instrukcja obsługi Jajowar MPM MGJ-01M
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
PR
ZED PIERWSZ
YM UŻ
Y
CIEM Z
APOZNA
J SIĘ ZI
NSTRUKCJĄ OBSŁUGI
INSTR
UK
CJA OBSŁ
UGI
JAJOW
AR
EGG C
OOK
ER/
ЯЙЦ
ОВАРК
А
/
EIERK
OCHER/
C
OCEDOR
DE HU
E
VOS
/
CUISEUR D’
ŒUFS
/
CUOCI U
O
V
A
MGJ
-
0
1M
INSTRUK
CJA OBSŁU
GI
..........................................................................
3
USER MA
NUAL
....................................................................................
7
ИНСТРУКЦИЯ ПО ОБСЛУЖ
ИВАНИЮ
.................................................
11
BEDIEN
UNGSANLE
ITUNG
...................................................................
16
INSTRU
CC
IONES DE F
UNCIONAMIENTO
.............................................
20
MODE D
’EMP
L
OI
................................................................................
24
ISTRUZ
ION
I PER L
’USO
.......................................................................
28
EN
FR
RU
IT
DE
PL
ES
3
PL
WSK
A
ZÓWKI D
OT
Y
C
Z
ĄCE BE
ZPI
EC
ZEŃ
ST
WA UŻY
T
KO
W
AN
IA
Prz
ed użyci
em p
rzecz
y
taj d
okład
n
ie i
nst
ruk
c
ję o
bs
ług
i.
Nie
tr
z
y
maj ur
ząd
zenia wil
gotnymi
rękoma.
Zac
ho
wa
j sz
czegó
ln
ą ost
ro
ż
noś
ć, gd
y wpobl
iż
u urządz
e
ni
a zn
a
jd
uj
ą s
ię d
ziec
i.
Ni
e w
yk
orz
ystu
j urządz
e
ni
a d
o in
n
y
ch c
e
ló
w
, niż z
o
stało prz
ezn
aczo
ne
.
Ni
e zan
urzaj u
rządz
en
i
a, p
rzew
od
u iw
tyczki wwodzi
e lu
b i
nn
y
ch płynac
h.
Ni
e zo
sta
wi
a
j urządz
e
ni
a bez n
adz
o
ru podczas pra
cy
.
Za
wsz
e wyjm
uj wt
yczk
ę z
gn
i
az
dka s
iec
io
w
ego
, gd
y ni
e uży
wasz u
rządz
en
i
a l
ub
przed r
o
zpoczęc
ie
m cz
ysz
czen
i
a.
Ni
e uży
waj u
szk
odz
on
ego urządz
e
n
ia
, r
ówn
ie
ż w
t
edy
, gdy u
szk
odz
o
n
y jest p
rze
-
wód s
i
ecio
wy lub wt
yczka – w
taki
m w
ypad
ku odd
a
j urządz
en
i
e do na
pra
wy
wautory
zowan
ym punk
cie ser
wiso
w
ym.
Ni
e ko
rz
ystaj zu
rządz
en
i
a n
a wol
n
ym po
wi
etrzu.
Ni
e wie
szaj p
rzew
odu za
s
il
a
ni
a n
a ostryc
h kraw
ędz
ia
ch i
n
ie po
zwól a
by s
ię stykał
z
gor
ąc
ymi
pow
ier
zchniami.
Ni
e sta
wi
aj u
rządz
en
i
a na g
orą
cych po
wi
erz
ch
ni
a
ch
.
Ni
e staw
i
aj u
rządz
en
i
a w
pobli
żu in
n
y
ch u
rządz
eń e
le
k
tryczny
c
h, pa
l
ni
k
ów
, ku
-
chenek, piekarników itp.
Urządz
e
ni
e n
al
eż
y sta
wi
ać n
a s
uc
he
j, płas
kie
j ista
bi
l
ne
j pow
ie
rzch
n
i.
Urządz
e
ni
e je
st przezn
acz
one tylk
o do u
ż
ytku dom
ow
ego
.
Za
wsz
e przed p
rz
ystąpi
en
ie
m do pr
acy upewn
i
j s
ię
, cz
y wsz
ystki
e el
eme
n
ty
urz
ądze
ni
a są
prawidło
wo zamont
owan
e.
Użyc
ie a
k
c
eso
rió
w n
ie pol
ecan
ych prz
ez pr
odu
c
en
t
a mo
ż
e spo
w
odow
ać u
szk
o
-
dz
en
ie u
rządz
en
i
a, po
ża
r lu
b obr
aż
en
i
a ci
ała
.
Ni
ni
e
jszy sprz
ęt mo
ż
e b
yć u
ż
y
tk
o
wan
y pr
zez d
ziec
i w
wie
ku c
o n
aj
mn
ie
j 8 l
a
t
i
przez oso
by oobni
żo
n
y
ch mo
ż
li
w
ośc
i
ac
h fizyczny
c
h, u
m
ys
ło
w
y
ch i
oso
by
o
bra
ku do
świ
ad
cze
ni
a izna
jom
ośc
i s
przę
tu
, jeż
e
li za
pewn
i
on
y z
osta
n
ie n
adz
ór
lu
b i
nstr
uktaż odn
oś
ni
e do uży
tk
ow
an
i
a sp
rzęt
u w
bezpieczn
y spo
sób
, tak ab
y
związa
ne z
t
ym zag
r
oż
e
n
ia b
yły zro
zu
mi
ał
e
. Dziec
i bez n
adz
o
ru ni
e pow
in
n
y
w
yk
on
ywać cz
ysz
czen
i
a ik
on
se
r
wac
j
i sp
rzęt
u.
Na
leży z
wrac
ać uw
agę n
a dz
iec
i, a
b
y ni
e ba
wiły się s
prz
ęt
e
m/
urządze
n
ie
m.
Prz
ech
owu
j u
rządze
n
ie i
jeg
o przew
ód w
m
ie
js
cu n
iedo
st
ępn
ym dla dz
iec
i pon
iż
e
j
8 lat
.
Ni
e w
yc
i
ąg
a
j w
tyczki zgni
az
d
ka si
eci poc
i
ąg
aj
ą
c za prze
wód
.
Sp
rzęt n
ie j
est prz
ezna
czon
y do pracy z
użyci
em z
ew
nęt
rzny
c
h w
yłączn
ik
ó
w
c
zas
ow
ych lub
odd
zielne
go uk
ładu
zdalnej regulacji.
Ni
e podłączaj wt
yczki do g
ni
az
d
ka si
eci m
okr
ym
i rę
kam
i.
Dl
a bezpi
ecze
ństwa dzi
eci p
r
osz
ę n
ie z
o
sta
wi
ać sw
obod
n
ie do
st
ęp
n
yc
h czę
ści
opakowa
nia (
t
orby plastikow
e, kar
ton
y
, st
yropia
n itp.
)
.
4
PL
OSTRZEŻENIE! Nie pozwalaj dzieciom bawi
ć się folią. Niebezpieczeń
-
stwo uduszenia!
Pa
m
ię
ta
j, a
by za
wsz
e prz
ed w
yj
ęci
em wt
yczki z
gn
i
azd
ka s
iec
io
weg
o w
yłą
cz
yć
najpier
w
ur
zą
dzenie.
Reg
ul
ar
ni
e sp
ra
wdza
j cz
y przew
ód s
iec
io
wy nie je
st usz
k
odz
on
y
.
Ni
e uru
ch
am
i
aj in
i
e obs
łu
gu
j ja
j
owa
ru bez w
ody
.
P
okry
wę oraz za
sob
ni
k n
a ja
j
a ch
wy
taj tylk
o iwyłączni
e za uch
w
y
t
y
.
OST
RZEŻENIE! Zotworu w
pokry
wie oraz wczasie jej otwierania ulatu
je
gorąca par
a. Niebezpieczeńst
wo poparzenia!
OSTRZEŻENIE! Miarka zawiera przekłuwacz do jaj! Ostrożnie trzy
maj
za miarkę. Ryz
yko skaleczenia!
Urządz
e
ni
e po
win
no b
y
ć podłą
czon
e do g
ni
az
dka s
i
eci
ow
ego z
bolc
em uzi
e
-
miając
y
m.
UW
AGA! Gorą
ca powierzchnia!
OPIS URZ
ĄDZENIA
1.
Podstawa ur
z
ądzenia
2.
Podświetlany wł
ącznik
3.
Pokr
y
wa gr
z
ałk
i ze stali ni
erdzewnej
/
miejsce na wlanie wo
dy
4.
Wyjmowany zas
obnik na jaja (7 sz
t.)
5.
Uchw
y
t zaso
bnika
6.
Pokr
y
wa ur
zą
dzenia ze st
ali nie
-
rdzewnej
7.
Uc
h
wyt p
o
krywy
8.
Wyl
ot par
y
9.
Mia
rka na wod
ę
10.
Końc
ówka do przebija
nia ja
j
PR
ZED PIERWSZ
YM UŻYCIEM
1.
Wyjmij urz
ądzenie
i jego w
y
pos
aże
-
nie z kar
tonu, usuń
wszelk
ie nale
pki, t
aśmy
,
blokady transportowe
i w
ype
łniac
ze.
2.
Wyc
z
yść urz
ądze
nie wg
wskazówek z
awart
ych
w rozdziale „CZ
YSZ
CZE
-
NIE I KONSERW
ACJA
”
.
9
10
8
7
4
3
1
2
6
5
5
PL
3.
Umieść urz
ądzenie na rów
nej, suchej i st
abilnej p
owier
zchni.
UŻYC
IE URZĄDZENIA
1.
Na po
kr
y
wę gr
zał
ki (3) umieść zasob
nik na jajka (4
) w tak
i sposób a
by okrąg
ła k
rawędź po
-
kr
y
w
y gr
za
łk
i (3
) zaję
ła swoje miejs
ce w zasobni
ku (
4)
.
2.
W zal
eżności o
d liczby s
z
tuk gotowanych jaj i stopnia ugotowa
nia jaki chces
z uz
yskać wl
ej
na pok
r
y
wę grz
ał
ki (3
) stosowną il
ość zimnej wod
y korz
ys
tając z odp
owiedniej sk
ali umies
z
-
czo
nej na miarce (9
). Możesz jedn
orazowo gotować o
d 1 do 7 jaj – (
„hard” – j
aja na twa
rdo,
„me
dium” – jaja na pó
łmięk
ko, „sof
t
” – jaja na mię
kko, „
1-
7
” – ilość jaj p
oddanych procesow
i
gotowania)
.
UWAGA! Miar
ka na wo
dę w
yp
os
ażon
a jes
t w końców
kę do pr
zek
łu
wan
ia jaj – u
waż
aj aby s
ię nie z
ran
ić.
UWAGA! W zal
eżno
ści o
d temp
era
tur
y po
c
zątk
owej wod
y i jaj, w
iel
kośc
i i świ
eżośc
i jaj, p
ro
ces go
towa
nia moż
e
w
yma
gać uż
yc
ia inn
ej ilo
ści wo
dy ni
ż za
znac
zo
ny na mi
arce. N
a końcow
y e
fek
t m
a tak
że z
nac
zeni
e t
war
dość
uży
tej
wody
, ciśnien
ie atmosferyczne i temperatura
otoczenia.
3.
J
aja przewidzia
ne do got
owania
przekłuj delikatnie k
ońcó
wką do przebijani
a jajek
(
1
0) umie
-
szonej n
a zewnętr
znej c
zęści den
ka miark
i na wodę (9)
. Przek
łucie nal
eż
y w
ykonać p
ewnym
ruchem j
ednak z w
yc
zuciem sił
y aby pr
zekłu
wane jajo nie p
ękł
o całkowicie. Kol
ejno pr
zeku
-
wane jaja umie
szc
zaj w z
asobniku (4)
, pr
zekłu
ty
m ot
worem do gór
y. Pamiętaj aby lic
zba jaj
włożonych do ur
ząd
zenia pok
r
y
wał
a się z ilością wod
y wlanej wc
ześniej do ur
ząd
zenia dla
tej ilości jaj.
UWAGA! Jaja p
rze
d wł
ożeni
em do u
rz
ądze
nia na
leż
y odp
owi
edn
io wc
ześn
iej w
yj
ąć z lodó
wki i b
ezw
zg
lędn
ie
umyć.
Jaja których temperatura
zbliża się do
temperatury pokojo
wej tra
cą stopniowo
tendencję
do pękania
podczas gotowania. Przekłuwanie jaj dodatk
owo
ogranicza r
yzy
ko pęknięcia.
Jaja należy przekłuwać w
ich
dolnej części.
4.
Z
ałóż na ur
z
ądzenie p
okr
y
wę (6) i upewnij się, że jaja zost
ał
y cał
kowicie za
kr
y
te pok
r
y
wą.
UW
AGA
! Proces goto
wania jaj należy be
zwzględnie przeprowadzać z założoną pokry
wą. Goto
wanie bez
pokr
y
-
wy grozi poparzeniem oraz uszk
odzeniem urządzenia.
5.
P
odłą
cz ur
zą
dzenie do sie
ci i pr
zeł
ącz w
łącz
nik (2
) do poz
ycji „
1”
. Praca ur
zą
dzenia sygna
lizo
-
wana jes
t świe
ceniem się włąc
znik
a (2
). Rozpoc
z
yna się pro
ces gotowania jaj. W z
ależnoś
ci
od ilości j
aj i stopnia ugotowa
nia proces bę
dzie tr
wał p
omię
dz
y 4 a 1
9 mi
nut.
UW
AGA
! Podczas procesu goto
wania jaj z
otworu (8
) wydobywa się gorą
ca para. Zachowaj szczególną ostroż
-
ność a
by uni
knąć p
opa
rze
ń.
6.
Gd
y proces zost
anie zakoń
czony ur
ząd
zenie w
yda ciągł
y s
ygnał dź
wię
kowy. Przeł
ącz wów
-
cz
as wł
ącznik (2) do poz
ycji „0” i od
łąc
z urz
ądzeni
e z sieci z
asilającej.
UWAGA! Po zako
ńcz
eni
u gotow
ani
a zaws
ze w
y
łąc
zaj u
rz
ądze
nie w
łąc
zn
iki
em
/w
ył
ąc
zni
kie
m (2
). Nie w
ył
ąc
zone
urządzenie podejmie
ponownie prac
ę po ostygnięciu.
7.
Kor
z
ystając z u
chwy
tu (7) zd
ejmij delikat
nie z urz
ądzenia p
ok
r
ywę (6) i odstaw w b
ezpie
czn
e
miejsce.
UW
AGA
! Podczas zdejmowania
pokr
yw
y uważaj na wydobywającą się gorą
cą parę.
Dla własnego bezpieczeń
-
st
wa u
ży
wa
j ręk
awic k
uch
ennyc
h.
NOWOŚCI
Nintendo Switch 2
Philips OneUp
iPhone 16e
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Etui iPhone 16e
PS5 Pro
Router Starlink
Mac mini
Call of Duty Black Ops 6
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Tekken 8
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
NA CZASIE
Karma dla psa
Karma dla kota
Obroża Foresto
MagSafe
Kolagen
Frytkownica beztłuszczowa
Ranking suszarek do prania
Piekarnik do zabudowy ranking
Termometr bezdotykowy ranking
Ranking zmywarek
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
POMYSŁ NA PREZENT
Pomysł na prezent
Prezent na komunię
Prezent na urodziny
Ranking smartwatchy
Słuchawki bezprzewodowe ranking
Prezent dla mężczyzny
Etui iPhone 16 Pro Max
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Najnowsze poradniki
Jak dobrać smycz dla kota?
Zewnętrzna karta graficzna - sposób działania i zastosowanie
The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered – Powrót legendy w nowym wydaniu. Zaskakująca premiera gry!
Ranking hulajnóg elektrycznych dla dzieci [TOP10]
Inteligentna lodówka smart – jak odmieni Twoje życie?
Telewizor w sypialni - czym się kierować podczas wyboru?
Ranking słuchawek Bluetooth do rozmów [TOP10]
Kolagen od A do Z – wszystko, co musisz wiedzieć
Ranking kamer sportowych do 1000 zł [TOP10]
Ranking lodówek turystycznych [TOP10]
Ranking zmywarek do zabudowy 45 cm [TOP10]
Ranking zabawek dla 4-latka 2025 [TOP10]
Co oznaczają kolory obroży dla psa?
Mówisz „dziękuję” i „proszę” w rozmowie z ChatemGPT? To kosztuje miliony!
Jaka kruszarka do lodu sprawdzi się najlepiej?