Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje MPM
›
Instrukcja Kuchnia MPM 52-KGM-04
Znaleziono w kategoriach:
Kuchnie
(35)
Wróć
Instrukcja obsługi Kuchnia MPM 52-KGM-04
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
PR
ZED PIERWSZ
YM UŻ
Y
CIEM Z
APOZNA
J SIĘ ZI
NSTRUKCJĄ OBSŁUGI
INSTR
UK
CJA OBSŁ
UGI
KUCHN
IA GA
ZO
W
O-
ELEK
TRY
C
ZN
A
MOD
EL
E M
P
M-52
-
K
GE-
0
3, MPM-5
2
-
K
GM-
04
MPM-52
-
K
GM-09T
, MPM-6
2
-
K
GE-
08
3
PL
WSK
A
ZÓ
WKI DOT
YCZ
ĄCE BE
ZPIEC
ZEŃ
ST
W
A UŻY
TK
OW
ANIA
Urządz
e
ni
e pow
in
no b
y
ć in
sta
lo
wa
ne z
god
ni
e z
obowi
ązu
j
ącym pra
we
m
i u
ż
y
tk
o
wa
ne tylk
o w
dob
rze w
en
tylo
wan
ych po
mi
esz
cze
ni
a
ch
. P
RZE
D ZAI
N
-
ST
A
L
OW
AN
IEM I U
ŻY
TKO
W
AN
IE
M N
AL
EŻY PRZE
CZY
T
A
Ć INSTR
UK
C
JĘ OB
SŁ
UG
I.
P
odłą
cze
ni
e kuc
h
ni d
o
wewn
ęt
rznej i
n
sta
la
cj
i g
az
ow
e
j l
ub d
o
b
utl
i z
gaz
e
m
pł
ynn
ym or
az je
j r
egu
l
ac
ję po
wi
n
ie
n w
yk
on
ać wyłączni
e u
pra
wn
io
n
y in
sta
l
at
or
ur
z
ądzeń ga
zow
ych
lub tec
hnik autor
y
zowane
go
z
akł
adu s
er
w
isoweg
o, zgodni
e
z
obo
wi
ązu
j
ącymi prz
epi
sa
mi
, c
o win
no b
y
ć potwie
r
dz
one n
a karc
ie g
wa
ran
cyjne
j
w
yrobu. Brak takiego
potwierdze
ni
a unieważni
a gwarancję
.
Prz
ed zai
n
stal
ow
an
ie
m upe
wn
ić s
ię
, cz
y loka
l
ne wa
run
ki dyst
r
ybuc
j
i (
rodza
j i
ci
-
śn
ie
n
ie g
azu
) i
na
sta
wy urządz
en
i
a są zgod
ne z waru
n
kam
i poda
n
ym
i n
a
ta
bl
icz
c
e
znami
onowe
j. Powi
nno być ono instalo
wane i
pr
z
yłąc
zone zgodnie z
aktualn
ymi
prze
pi
sa
mi i
nst
al
acyj
n
ymi
. Sz
c
zeg
óln
ą u
wag
ę na
le
ż
y zwróci
ć n
a odpo
wied
n
ie
w
y
magania d
ot
yc
z
ące went
y
lacji.
Uż
y
t
kowanie
ur
ząd
zeń do
gotowania i
pie
c
zenia p
owoduje
w
yd
zielanie
się
ci
epła i
wil
goc
i w
pomie
sz
cze
ni
u
, w
k
tó
r
ym je
st zai
n
stal
o
wan
e
. Upe
wn
ić s
i
ę
,
cz
y pomi
esz
cze
n
ie w
k
t
órym stoi
kuc
h
ni
a je
st dob
rze w
en
t
ylow
an
e
. Na
leży
zadb
ać, a
b
y krat
ki we
n
tylacyj
ne za
wsz
e b
ył
y otwa
r
t
e lu
b n
al
eż
y zai
n
sta
lo
wać
w
y
muszony s
ys
tem went
ylacji
(
ok
ap nadk
uchenny)
.
D
łu
gotr
w
ał
e i
intens
y
wn
e u
ż
y
tkowanie
ur
z
ądzenia m
oże w
y
magać
do
datkowej
we
n
tylac
j
i np
. otwar
c
ia o
kie
n l
ub zwię
k
sz
en
i
a ef
ekt
y
wno
śc
i we
n
tyla
cj
i n
p. z
wi
ęk
-
sz
en
ie wyd
aj
no
śc
i we
n
tylac
j
i mech
a
ni
czne
j, je
śl
i j
est uży
wan
a.
Wyr
ób i
nst
al
ow
ać po 8 godzi
n
ac
h sez
on
ow
an
i
a w
pom
ie
sz
cze
ni
u ku
ch
en
n
ym
.
K
uc
hn
i
a powi
n
na b
y
ć ust
aw
ion
a z
god
n
ie z
w
ymag
a
ni
am
i prz
edsta
wi
on
ym
i
w punkcie
„U
ST
AWIENIE KUCHNI
”
.
Pr
od
uc
e
n
t ni
e pon
os
i żad
ne
j odpo
wi
edzi
a
ln
oś
ci za o
braż
e
n
ia l
u
b usz
kod
z
en
i
a
spo
w
odo
wan
e przez n
i
ewła
śc
iw
e zai
n
stal
ow
an
ie u
rządz
en
i
a l
ub j
ego n
ie
pra
-
widłowe uż
y
tko
wanie
.
W
prz
ypad
ku a
wa
ri
i urządz
eni
a, zwłasz
c
za prz
y ula
tn
i
a
ni
u s
ię g
azu
, urząd
ze
n
ie
na
leży odci
ą
ć od
dopł
y
wu gaz
u i
niezwłoc
zn
ie s
k
on
ta
kto
wa
ć si
ę z
zakłade
m
ser
w
isow
y
m.
Ni
e z
ezwal
a si
ę n
a
w
yko
n
y
wa
ni
e w
e
własn
ym zakre
si
e j
aki
ch
k
ol
wie
k zm
i
an
i mode
rn
izac
j
i, pod rygo
re
m ut
ra
t
y up
ra
wn
ie
ń gwa
ra
ncyjn
y
c
h.
K
uc
hn
ie po
wi
ni
en n
a
pra
wi
ać wyłączni
e au
t
ory
zo
wa
n
y zakła
d serwis
owy
. Niep
ra
-
widłowo przepr
owadzo
ne naprawy
mogą stanowić źródło znacznych zagr
oż
eń
.
K
uc
hn
i ni
e w
ol
no pod
nos
i
ć za uc
h
w
y
t pi
eka
rni
ka.
4
PL
Ma
t
e
ri
ał
y
, z
k
tó
r
y
ch j
est w
yk
on
a
ne opa
k
ow
an
ie n
ad
a
j
ą si
ę do
w
yk
orz
ysta
ni
a
jak
o
suro
wce
w
tó
rn
e.
Z
uż
y
tą kuchnię należy
dopro
wadzić do
s
tanu un
iemo
żliwi
aj
ącego jej ponowne
w
ykorz
ys
tanie
. Należy
zd
ją
ć dr
z
wi, gdyż
mogą stanowić źródło zagro
że
ni
a,
zwłasz
cza dla dz
iec
i. N
ast
ę
pn
ie u
rządz
en
ie p
rzekaza
ć do
wyspec
j
al
iz
o
wa
n
yc
h
jed
nost
e
k zaj
m
uj
ą
cych s
i
ę utyliza
cj
ą l
ub s
ku
pe
m su
r
ow
c
ó
w wtórn
ych
.
P
odczas uży
tk
ow
an
ia u
rządz
e
ni
e sta
je s
ię g
orą
c
e
. Na
leży zacho
wa
ć sz
czegó
ln
ą
ostr
o
żn
oś
ć w
c
zas
ie wk
ład
an
i
a i
w
yjmo
wa
n
ia po
t
ra
w z
p
ie
karn
i
ka. Dost
ępne
we
wn
ą
trz pie
karn
i
ka ele
me
n
ty grze
jne s
ą bar
dz
o go
rą
c
e.
W czasi
e pra
cy pieka
rni
ka jeg
o sz
yba o
raz el
em
en
ty ze
wnę
trzne r
o
z
grze
wa
j
ą
si
ę w z
na
cznym st
opni
u. N
al
eży z
wróc
ić sz
czeg
ól
n
ą uwa
gę n
a dz
iec
i w czas
ie
uż
y
wania tej f
unkcji ur
zą
dzenia.
5
PL
SPIS TRE
ŚCI
WSK
A
ZÓWKI DOT
YCZ
ĄCE BE
ZPI
EC
ZEŃS
TWA UŻ
Y
TKOW
ANI
A
....................................3
INFORM
ACJE OGÓL
NE
..............................................................................................
6
W
AŻN
E
WS
KAZ
Ó
W
K
I
...............................................................................................
6
PR
Z
YGOTOWAN
I
E
.....................................................................................................7
INST
ALACJA
..............................................................................................................7
UST
A
WIENIE KUCHNI
...............................................................................................
8
POD
Ł
ĄC
ZEN
IE KUC
HN
I DO IN
ST
AL
ACJI G
A
ZOWEJ
.....................................................
9
WYMIANA D
YSZ
.....................................................................................................
10
OPIS PROD
UK
TU
.....................................................................................................
12
UŻ
Y
TKOW
ANI
E KUCH
EN
KI G
A
ZOWEJ
......................................................................
12
STEROW
ANIE ZEGAREM ELEK
TRONIC
ZNYM
(
DOT
YC
Z
Y MO
DE
LI W
Y
PO
SA
ŻO
NYCH WFU
N
KCJĘ
)
.................................................
14
UŻY
TK
O
W
ANIE P
IEKA
RNIKA TURBO
.......................................................................
18
U
Ż
Y
T
KO
WA
N
I
E
P
I
E
K
A
R
N
I
K
A
S
TAT
YC
Z
N
E
G
O
............................................................
19
WSK
A
ZÓWKI DOT
YCZ
ĄCE UŻ
Y
TKOW
AN
IA
,
NA
PR
AWY I O
BSŁUG
I KONSERWACY
JNE
J UR
Z
ĄDZEN
IA:
........................................
20
WSKA
ZÓ
WKI
DO
TYCZĄCE
TRANSPORT
OW
ANIA URZ
ĄDZ
ENIA
.................................
21
C
Z
YSZCZE
NIE I O
BSŁUG
A KONSERWACY
JN
A
............................................................
21
WYMIANA LAMPY
..................................................................................................
21
D
ANE TE
CHNICZNE
..................................................................................................
22
NOWOŚCI
Nintendo Switch 2
Philips OneUp
iPhone 16e
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Etui iPhone 16e
PS5 Pro
Router Starlink
Mac mini
Call of Duty Black Ops 6
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Tekken 8
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
NA CZASIE
Karma dla psa
Karma dla kota
Obroża Foresto
MagSafe
Kolagen
Frytkownica beztłuszczowa
Ranking suszarek do prania
Piekarnik do zabudowy ranking
Termometr bezdotykowy ranking
Ranking zmywarek
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
POMYSŁ NA PREZENT
Pomysł na prezent
Prezent na dzień mamy
Prezent na komunię
Ranking smartwatchy
Słuchawki bezprzewodowe ranking
Prezent dla mężczyzny
Etui iPhone 16 Pro Max
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Technologia No Frost – nowoczesne chłodzenie bez szronu
Jak działa grzejnik na podczerwień?
Jak wyostrzyć zdjęcie?
Czy to jeszcze rower, czy już pojazd przyszłości? Poznaj Canyon MPACT!
Rodzaje i zastosowanie obroży dla kota
Czym jest MagSafe? Poznaj technologię, która upraszcza życie
Kody do The Forest – przedmioty, mutanty, budowanie i wiele więcej
Zewnętrzna karta graficzna - sposób działania i zastosowanie
Ranking hulajnóg elektrycznych dla dzieci [TOP10]
Telewizor w sypialni - czym się kierować podczas wyboru?
Kolagen od A do Z – wszystko, co musisz wiedzieć
Ranking zmywarek do zabudowy 45 cm [TOP10]
Najlepsza karma dla psa seniora – ranking [TOP10]
Żelazko czy generator pary - co wybrać?
Mały kot w wielkim mieście! Little Kitty, Big City zapowiedziane na PlayStation 5
Sprawdź więcej poradników