Ciastko proteinowo-błonnikowe z kakao z dodatkiem czekolady. Produkt bezglutenowy. Źródło naturalnego magnezu i żelaza.
Zalety i właściwości:
- Pyszna przekąska bez wyrzutów sumienia!
- Kompozycja naturalnych składników: pasty z orzechów arachidowych, WPC, inuliny, czekolady i kakao.
- Certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej znakiem "Przekreślonego Kłosa".
- Zaletą produktu jest zawartość kakao i czekolady, będących naturalnym źródłem żelaza i magnezu.
Korzyści:
- Smaczna i pożywna przekąska do spożycia w pracy, w podróży, jako deser po posiłku oraz przekąska po posiłku.
- Produkt może zawierać orzechy oraz sezam.
UWAGA! Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki. Preparat nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących piersią. Przed spożyciem zapoznaj się z etykietą z tyłu opakowania.
Rodzaj: | Ciastko proteinowe |
---|---|
Forma: | Ciastko |
Smak: | Czekoladowy |
Zastosowanie: | Uzupełnianie diety |
Ilość porcji w opakowaniu: | 11 |
Wielkość porcji: | 1 ciastko |
Waga [g]: | 550 |
Wartość energetyczna: | 896 kJ/215 kcal |
Białko: | 8.8 g |
Tłuszcz: | 11 g |
Węglowodany: | 14 g |
Sól: | 0.34 g |
Pozostałe składniki: | Bezglutenowe płatki owsiane, Błonnik 10 g, Cukier trzcinowy nierafinowany 12 g, Czekolada 10% (miazga kakaowa, cukier trzcinowy nierafinowany, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny z rzepaku), Inulina, Kakao 11%, Koncentrat białka serwatkowego (z mleka) zawierający 80% białka 15%, Kwasy tłuszczowe nasycone 4.6 g, Magnez 61.4 mg, Maliny liofilizowane 1%, Olej rzepakowy, Pasta z orzechów arachidowych, Sok z malin w proszku 2%, Substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, Żelazo 4.5 mg |
Nazwa: | OTCF S.A. |
Ulica i numer budynku: | ul. Saska 25C |
Kod pocztowy: | 30-720 |
Miasto: | Krakow |
Adres elektroniczny: | bok@otcf.pl |
Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu.