Automatyczne zamknięcie nastąpi za 12 sekund

Loading
Loading
Rodzaj: Nadziewarka
Materiał: Tworzywo sztuczne
Przeznaczenie: Do nadziewania
Kolor: Biały
29 99
Dostawa 7-14 dni
Porównaj
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Rodzaj: Nadziewarka
Materiał: Tworzywo sztuczne
Przeznaczenie: Do nadziewania
Kolor: Biały
32 99
Dostawa 7-14 dni
Porównaj
lub zamów telefonicznie 756 756 756

Nadziewarka do kiełbasy - sposób na domowe wędliny


Coraz bardziej popularne staje się domowe przygotowywanie wędlin i kiełbas. Nadziewarka do kiełbasy daje możliwość przygotowania wyrobów zgodnie z upodobaniami kulinarnymi. Na początek warto sprawdzić, jaki mamy wybór urządzeń i dowiedzieć się, którą maszynkę wybrać, aby wyroby spełniały nasze oczekiwania.


Rodzaje nadziewarek do kiełbasy


Maszynka do kiełbasy wyglądem może przypominać wielką strzykawkę z rurką zamiast igły. Nadziewarka do kiełbas to duży korpus, do którego jest przymocowana korba oraz różnej grubości lejki. Farsz na kiełbasę wkładamy przez otwór do korpusu, kręcąc korbą, tłoczymy mięso, za pomocą umieszczonego wewnątrz ślimaka, w kierunku tulei. Przez nie farsz wchodzi do naciągniętych jelit.


Maszynka do kiełbasy może być pionowa lub pozioma. Urządzenie poziome jest mniejsze i łatwiej je przechować. Do blatu jest przymocowane za pomocą przyssawek. Nadziewarka do kiełbas pionowa jest większa, zatem włożymy do niej od razu więcej farszu.


Maszynka do kiełbasy - na co zwrócić uwagę przy zakupie?


Jako że maszynka do kiełbasy ma styczność bezpośrednio z żywnością, musi być wykonana z bezpiecznych materiałów. Najbardziej solidna i higieniczna jest stal nierdzewna, łatwo też utrzymać ją w czystości.

Dobra nadziewarka do kiełbas powinna być wyposażona w kilka różnych rozmiarów lejków. Daje to możliwość przygotowania parówek, kabanosów czy grubych kiełbas.


Plusem jest, jeśli maszynka do kiełbasy została wyposażona w zawór odpowietrzający tłok. Wtedy powietrze nie dostanie się do flaka razem z farszem. Nadziewarka do kiełbas powinna być bardzo stabilnym urządzeniem, dobrze trzymać się blatu i nie chwiać przy pracy. Sprawdź także produkty z kategorii: maszynki do mięsa, szynkowary, szybkowary, kombiwary, parowary, ryżowary oraz cyrkulatory sous vide.

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 41 287 500,00 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756