Rodzaj: | Kawa ziarnista |
---|---|
Typ: | Czarna, Rzemieślnicza |
Aromat: | Czekoladowo-owocowy |
Ilość arabiki w mieszance: | 75% |
Ilość robusty w mieszance: | 25% |
Waga [kg]: | 3 |
W BLUE ORCA COFFEE szczególny nacisk kładziony jest na naturalny charakter kawy. Dlatego też ziarna wypalane są w stopniu średnim, zgodnie ze standardami SCA, a nad ich jakością czuwa Scott Rao, będący jednym z największych autorytetów w tej dziedzinie.
W przypadku blendu Nicaragua Fazenda Finestra ziarna zostały wypalone nieco mocniej na stopień średni+. Ten proces nadaje ziarnom nieco ciemniejszy brązowy kolor, zachowując jednocześnie ich suchą i matową strukturę, co pozwala zachować ich wyjątkowość. Dzięki temu podejściu uniknięto goryczy oraz akrylamidu na powierzchni ziaren, co sprawia, że kawa jest niezwykle delikatna i wypełniona naturalnymi aromatami.
Kawa BLUE ORCA COFFEE Nicaragua Fazenda Finestra to połączenie Arabica i Robusta, które uprawiane były na wysokości 800 - 1350m n.p.m. i została pozyskana na mokro. Rekomenduje się parzenie jej przez ekspres ciśnieniowy lub metodami alternatywnymi, przelewowymi, jeśli nie przeszkadza nam nieco ciemniejsze palenie. Nuty smakowe tej kawy to ciemna czekolada, miód i pomarańcz, aromat owocowo-czekoladowy a kwasowość niska. Kawa nie jest aromatyzowana, jej nuty smakowe wynikają z pochodzenia, obróbki i wypalania ziaren.
Opakowania kaw BLUE ORCA COFFEE zostały zaprojektowane tak, by były możliwie najlepsze do przechowywania kawy w domowych warunkach. Zastosowany wentyl zabiega dostawaniu się tlenu do wnętrza opakowania, jednocześnie umożliwiając odgazowanie kawy zaraz po jej wypaleniu. Warto pamiętać, że prawidłowe odgazowywanie kawy trwa 10-14 dni, dlatego rekomenduje się zaparzanie kawy Nicaragua Fazenda Finestra nie wcześniej niż 10 dni od daty palenia. Opakowanie ma zamknięcie PocketZip, co oznacza, że góra opakowania pozostaje zgrzana, a otwieramy je przez zerwanie struny.
W BLUE ORCA COFFEE używane są tylko ziarna w jakości Specialty, powyżej 82 pkt SCA. Fusion Edition Line to "creme de la creme" wśród kaw tej marki, stworzone z myślą o prawdziwych koneserach kawy. Ziarna są starannie wyselekcjonowane z najbardziej egzotycznych regionów na całym świecie, a ich palenie to prawdziwe dzieło sztuki. Dzięki temu oferują niezrównany smak i aromat, który przeniesie Cię w podróż przez różnorodność kawowych doznań.
Kawa ziarnista BLUE ORCA COFFEE Nicaragua Fazenda Finestra 1 kg.
• opakowanie: 1kg
• rodzaj: kawa ziarnista
• gatunek: Arabica & Robusta
• aromat: 3,5/5
• kwasowość: 1/5
• stopień wypalenia: 3,5/5
Aromat: | Czekoladowo-owocowy |
---|---|
Dedykowany ekspres: | Ekspresy ciśnieniowe, Ekspresy przelewowe |
Ilość arabiki w mieszance: | 75% |
Ilość robusty w mieszance: | 25% |
Mieszanka kaw: | Tak |
Rodzaj: | Kawa ziarnista |
Typ: | Czarna, Rzemieślnicza |
Waga [kg]: | 3 |
Linia: | Nicaragua Fazenda Finestra |
Kraj pochodzenia: | Brazylia |
Stopień palenia: | Średni |
Wyczuwalne smaki: | Czekolada, Miód, Pomarańcza |
Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu.
Obsługa klienta
Informacje
Zakupy
Moje konto
Pomoc
Zadzwoń do nas
Tel. 756 756 756
Pon - Pt
08:00 - 20:00
Sob
10:00 - 18:00
Niedz
10:00 - 18:00
Fax 22 122 31 11
Інфолінія:
пн-пт: 8:00 - 20:00
Infoline:
Mon-Fri: 8:00 - 20:00
Znajdź swój sklep
Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756